Thursday, November 10, 2011

Thank you :)

Sejak balik Malaysia ni, murah rejeki kami.

Malam tadi, Cik Mary hantar keropok lekor. Maka hasilnya, pagi tadi kami brekpes kopok losong, nama glemer lain bagi keropok lekor.

Pastu hari tu masa awal-awal balik, aku check le semua surat yang sampai dalam tempoh 13 bulan aku takde kat Malaysia ni.  Hampeh.com, banyak surat mintak duit aje. Tapi ada satu surat pulak yang kasi duit.

Jeng…

Jeng….

Jeng…..

DSC02957-e

Woot woott!! *sambil buat chicken dance*

Thank you Nuffnang! Open-mouthed smile

First time cash out, tu yang jakun.com tu. Orang lain dah berkali-kali cash out kan, ahkak baru amatur gitu.

Siapa sangka kan, gebang gebang online pun dapat duit. Idok le boleh buat down payment banglo pat tingkat, tapi boleh le buat belanja harian.



Seperti membeli Kentaki Tom Yam (haku suka lagi Hot & Spicy lama tu)

DSC02951-e

Atau membeli biskut panda Cik Aiyu.

DSC02956-e

Awek kita dah tau nikmat biskut panda ni. Selama ni duk sumbat graham crackers aje, sampai Malaysia punah diet, hehehe..  Biskut panda ade jual kat Asian market, tapi mahal le. Jadi skang ni ada lagi 3 minggu untuk bertaut kasih dengan biskut panda ini.

Cik Aiyu suka sampai tahap haji bakhil I tell you. Ada sekali tu dia sumbat terus 5 bijik biskut ni, tanak kasi kat Tasha punya pasal.

T__T

DSC02954-e

Makin cembung la pipi kamu Aiyu.

22 comments:

farah said... BALAS

Owh comelnya makan biskut Panda! The truth is I pun x pernah rasa biskut Panda ni, sedap hingga menjilat jari cam KFC ke. Hehe. Wah2 mcm ni u have to load up on this biscuit as stocks utk bwk balik TX! :)

Anggerik Berduri said... BALAS

wah.. mummy dah boleh open table ni..

eh eh eh fav same ngn cik aiyu lah.. biskut panda.. hahahahaha bila nk jmpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ctsal said... BALAS

comelnya..sampai penuh mulut cik aiyu ngan biskut panda
mummy dia kene bawak balik stok biskut panda byk2 nampaknya

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

pssstttttt...agak2 nye kentaki tu bole di extent kan ke sini sikit dok?? hahhaha.

nampak nye kena lah mummy cik aiyu get ready ngan stock biskut panda bnyk2 tuk bawak balik ;p

Wahidah said... BALAS

biskut ne sedap..biskut panda tu kan...nanti nk mintak sket kt cik aiyu la

Niza said... BALAS

alhmdlh murah rejeki cik aiyu & mummynyer.... Dh mkin mulat pipi cik aiyu hehe...

Ada satu lagi jenis biskut maybe cik aiyu suka Teddy Biscuits . Cookies nye bentuk beruang plastik biskut ni warna biru brand apa x ingat la.

kin kin said... BALAS

omg aiyu is a big girl now. fuuhhyooo. mcm xcaye je...dr dulu bace abt her, and now she looks so big.hahaha. dah besar dah... time flies so fast.

Anonymous said... BALAS

buruknya ghoper. itu melantak namanya. bukan kudap-kudap cek aiyu. ish! malu ler orang perempuan makan cenggitu. Orang perempuan sopan santun.

Saya budak la acik. mana say tahu sopan santun. Bila saya besar ia.



Apa pun dengan duit tu emaknya beli lah barang 1 KG bekal balik Midlands.

Azian

Nanak said... BALAS

nak cash out jugak!..padahal...ahahaha..
comel je biskut tu..uplod pembalut biskut tu blh?ehehe..
cembung2 pun comel..!

Nazayiena said... BALAS

Amboi cik Aiyu makan biskut panda sampai penuh mulut tu.....nanti bawalah byk2 blk us utk stok Cik Aiyu.....

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Sedap tau, baik you cari. Tapi takut addicted pulak kang, hahaha

Aqilah,
Hahahah.. taste sama ye :P Kalau nak jumpa boleh aje, but preferable tempat yang Cik Aiyu boleh berlari. Kalau restoran, berdebar rasa hati nak jaga dia, hehe

CTSal,
Kat US ade jual, tapi itu le, mahal! Beli sket2 le nanti, hehe

Ana,
Hahaha.. sana takde kentaki ke yang? Sini dekat je ngan rumah (ayar bikin panas :P)

Wahidah,
Memang sedap kan, mak dan makcik2 pun selalu kidnap biskut ni, hehe

Niza,
Makin mulat kan muka dia, hehehe.. Apa tidak, yang tukang suap nye ramai :P Teddy Grahams kan? Yang ada perisa cokelat & honey tu. Yang tu pun Aiyu selalu makan kat US, kat sini tak jumpa pulak (ke tak nampak?)

Kin Kin,
I know! Cepat kan dia membesar.. Sometimes rasa macam baru semalam je dia in infant stage :)

Kak Azian,
Hahahah.. itu lah kan, nasib baik muka boleh carik makan. Kalau tak, cancel mak mertua buat menantu!

Nanak,
Nanti I upload the packaging, nama biskut tu Hello Panda :D

Kak Nurul,
Kalau biskut panda ngan anggur, memang penuh mulut dia sumbat! T__T

Lady Lavender said... BALAS

ehehh..comeyyy! kembung pipi cik aiyu makan sekut panda :-)

p/s: bawak balik stok biskut panda byk2 nanti :-)

sri hati said... BALAS

cik aiyu sumbat banyak2 nnti kang tercekik lak..makan slow2 ye cik aiyu..:)mana gambar maknya kt msia..nk le tgk jgk maknya balik msia nie ..mmmuahs utk cik aiyu yg comel lote..

misha.w said... BALAS

biskut panda tu mmg sedap lah. bukan cik aiyu jek, kalau i makan pon i ngam cepat2 tak kasik org lain mintak. haha :P

Asmara said... BALAS

wuwu.. biskut panda asal dr sini kan! kat rmh ni pun bdk2 suka sangat perasa coklat, strawberry, banana, karamel, susu. boleh kata tiap minggu mesti beberapa kali beli. (dah yg tu je biskut sedap yg boleh dimakan) uhuhu.. sini harga 100yen je. ala mcm singgit satu kat msia. hehe..

cahya indah said... BALAS

penuh mulut Cik Aiyu makan biskut panda ye..kena beli banyak2 before balik sana buat stock ni kak.

Madam Sooyaree said... BALAS

Lady Lavender,
Kembung pipi isi makanan kann.. .hihih.. tu la, tengah terfikir nak bawak balik ke tak ni. Sini pun boleh tahan mahal gak sekut tu

Sri Hati,
Mak nye sudah naik 3 kg, malas nak bergambar, hahaha...

Misha,
Sama lah kita, hihih.. Tapi ngan anak takkan nak kedekut kan :P

Asmara,
Karamel? Best nye!!! Sini ada 3 aje, susu, cokelat n strawberry. Waaa.. sini sekotak kecik tu RM 3 ++

Cahya,
Takut nanti half way mak bapak nye pulun dulu, hehe

Anonymous said... BALAS

Nenek ckp kueh keria cedap!! Aiyu dok makang kepok lekor ker? Ai suka deep fried je..sbb tk best bau hanyir..( poyo jer anak Arabian nie )


--Mary--

Amy Z! said... BALAS

Waa.. Tahniah! Dpt gak hasil dari memblog. Tu tak sia2 usaha update tu. Hahaha. Keep it up, bebeh! Love what ever you sharing here. :-)

Sedapnya kfc. Serius lama tak makan. Diet punya pasal. Hahaha.

Cik Aiyu. Wpun mulut penuh, tapi menten ayu duduk bersimpuh. Cewah. Nampak dh besar kan? Teringat lagi pipi pau dia dulu. Hihihi.

Anonymous said... BALAS

bukan la ahkak.. biskut teddy hup seng tu haa..Kat giant kekadang Bole jumpa.. teddy2 kaler cokelat :-9

Ijah

Madam Sooyaree said... BALAS

Mary,
Alhamdulillah nenek suka, hehehe.. Kita pun deep fry, lagi berlemak lagi sedap!

Amyz,
Alhamdulillah :) Hahaha.. kita skang dah naik 3 kg! T__T Takpe la kan, sekali sekala. Hihih.. pipi pau skang dah bertukar jadi pipi panda :P

Ijah,
Oh ye ke, ingatkan biskut Nabisco. Nanti kita riki di Giant, thanks!

sya_zazoo said... BALAS

adoyai..ini budak mmg cheeky..mmuah..muahh dr aunty syazyatie..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...