Tuesday, November 8, 2011

Kisah KA dan gang bas sekolah

Wah, ramai jugak peminat KA ghope nye.

Kepada sesiapa yang bertanya, I bought it in Damansara Utama, Petaling Jaya. Nama kedai adalah H Trends, deret Bella depan Sprint highway. Signboard Bella tu sikit punya besor, sape tak nampak tu, tandanya tak lama lagi le tu, hehehe…

Aweks kedai tu kata, skang ni tengah sale, from RM 2,799 to RM 2,599. Kechek lebih kurang, dapat rege RM 2,500. Kot kot ade yang nak beli, boleh jumpa awek di situ, pastu cakap “but yesterday my friend bought it for RM 2,500!” Manalah tau, dia tanak kasi further discount kan, hehehe… Ikutkan memang betul lah retail price is RM 2,799. Iolls check dekat Cresdo pun, that’s the price they are selling. Kalau ada sesiapa yang tau ada kedai yang jual dengan harga yang lebih murah, meh le share bersama. Sharing is caring maaa…

Kenapa tak beli di US? Malas haku nak handle, muahaha.. I’ve seen how airlines workers handle the luggage, not a pretty sight I tell you. Takut lepas campak sana, campak sini, ada yang tak boleh on pulak kang. Sape yang nanti akan garuk kepala? Haku jugakkk… Lagipun untuk 220V – 240V mixer, kena beli online. Takde jual kat kedai. Website yang jual pulak kurang memberangsangkan, lagi lah iolls rasa tak sedap hati. In US identity theft adalah sangat membahayakan, sebab tu kalau website yang kurang meyakinkan ni, I prefer not to shop there. Better be safe than sorry.

Asyik cerita pasal mixer aje kan, meh kita hapdet sket pasal mek Aiyu tu.

Skang ni mek Aiyu tengah tido, sebab tu mak nye dapat hapdet blog, hahaha.. Kesian dia, gang bas sekolah nye sudah pulang ke rumah. Yang kelakar semalam Luqman mengamuk dengan ibu dia, pasal cakap ibu nye tipu yang esok sekolah. Member ingat check out rumah nenek hari Rabu, rupanya kena check out hari Selasa. Tu yang naik angin. Arissa lak lagi best, terus cakap sekolah cuti seminggu. Amboi, Deepavali cuti seminggu, Raya Aidiladha seminggu, haku pun nak jadi chegu gini, hihihi…

Malam tadi gang bas sekolah sudah dijemput ibu bapa memasing. Skang ni tinggal lah Cik Aiyu layan blues.

DSC02931-e

Sat gi tengok le, kalau cuaca ok, kita ajak nenek berjimba kat One Utama.

13 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

alahai kesian cik aiyu. mesti dia tercari2 geng2 bas sekolah tu :)

Cik Puan Hafiza said... BALAS

Budak perempuan yang pakai spek tu, she looks exactly like my sister, cumanya, my sis dah Form 5.

Hehe
komen takde kene mengena dengan entry =P

Munnafendy said... BALAS

erkk...KA tu ape mende kak? =.=*


bkn akak je,sy pun nak jadi cikgu lau manjang je cuti! haha

lyza said... BALAS

Gang bas skolah (arissa la) kt umah dah menghitung hari cuti skolah and nak stay kat umah nenek sampai ateh balik US..
penin la nenek...:P

cicayanki said... BALAS

madam sooyaree, seronoknya tengok the kids bonding!

arghh, i miss home! nak balik malaysia jugak!

Nazayiena said... BALAS

Seronoknya Cik Aiyu blk M'sia dpt Gang bas skolah...

Anonymous said... BALAS

Apakah misteri yang telah diselesaikan oleh GBS kali ini. Siapakah yang mencuri apom polkadot?

Bolehkah mek aiyu berbahasa Malaysia setelah seminggu bersama GBS? Kita tunggu dan lihat

Tengok adv.tu "TIN TIN". dolu-dolu melekat kat tv nengok citer nih. Boleh gaduh dgn tok laki..huhuhu

Azian

ATHIRAH AZLAN said... BALAS

Akak!

Nak dating dengan cik aiyu~~~~~~~~~~

LOVE HER~~~ <3 <3 <3

Amy Z! said... BALAS

Meleleh gak tgk KA tu. Harga pun boleh meleleh air mata sikit. Haha.

Boring la cik aiyu takde geng bas sekolah. Kena la mak bawak dia jalan2. Haha.

ctm.zainal said... BALAS

nak deting dengan cik aiyu, please..

Madam Sooyaree said... BALAS

Elissmie,
Itulah, dia duk ketuk pintu panggil orang, hehehe.. Sian lak tengok dia.

Cik Puan Hafiza,
Waaa.. itu Arissa, she's only 9. Tapi dia memang tinggi, nak dekat sampai bahu I, hehehe...

Munnafendy,
KA tu KitchenAid dear :)

Kak Lyza,
Hehehe.. nanti bertapa depan peti sejuk nenek. Pepagi belasah 4 aiskrim :P

Cicayanki,
I pun seronok tengok diorang bonding. Bila next you balik, time kawen ke? ;)

Ina,
Memang seronok, kita pun seronok pasal boleh rehat, hahaha

Kak Azian,
Hahahah.. apam polkadot dibelasah mek Aiyu! Dia memang paham BM, esp "Jom"! Menggelupur nak ikut!

Athirah,
Hehehe... boleh aje, tapi kena datang belah PJ lah, can?

Amyz,
Hehehe.. betul betul betul! Alam dekat tak dengan sepupu sepapat?

CTM,
Mak nye takde ke arah Sunway lagi la yang. Semalam dah check in OU, minggu depan kot leh gi Sunway, hehe

Anonymous said... BALAS

nasib baik mama bc blog nie..kalu tk salah umah..mama teringat ada meja meeting..bila tgk gmbr terakhir..

nanti ai suruh mama p umah nenek lg..pada siang ari..blh kita main cecama...sambil panjat tangga..hehehe


XoXo,
Mary

Amy Z! said... BALAS

Alam ok dgn sepupu2 dia. Skrg ni mcm taiko plak. Ade ke dgn sepupu umo 5 thn dia nak pukul2. Hadoi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...