Tuesday, November 8, 2011

Sweet surprise

What makes one feel better than getting something she really wants?
.
.
.
Giving someone else what that person really wants.



Alkisahnya…

Helen dari dulu lah duk menyebut pasal mixer idaman hati Malaya. Apa lagi, kalau bukan KitchenAid Artisan. Ni semua Nigella punya pasal lah. Hek eleh, marah Nigella macam lah Nigella kesah kan.

Chenta Helen terhadap KA memang mendalam, dah lama dah, sejak sebelum aku dapat mixer lagi. Haku dapat KA dari Cik Abe pun masa baru kawen, skang ni anak pun dah umur 16 bulan. Haaa… lama tak lama lah. Pastu sejak KA ada Cook for the Cure tu, member dah mula tangkap syiok dengan KA gadgets kaler pink. Siap buat avatar FB you, hehehe…

Maka, sebagai adik yang memahami, ku satukan cinta yang sudah lama tersemi itu…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
DSC02934-e

SURPRISEEE!!!

Masa nak kasi tu, haku buat ala-ala serprais gitu. Letak atas meja depan, pastu cover dengan selendang. Nak balut berat gilos, tak kuasa haku.

Reaksi Helen?

Priceless Open-mouthed smile

Ok, lepas ni boleh buat apam polka dot dengan kadar IKS, hehehe…

*peace Helen!*

16 comments:

Anonymous said... BALAS

saya nak juga. kalo ku tahu, boleh kirim sebijik.

Nak rona merah complete with accessories.

Nak nangessssssss. huahuahua

menajukkkkkk

Azian

Anonymous said... BALAS

tengkiu soooooo much mummy aiyu... tak sia2 mixer enjin motobot aye berkumandang semasa membuat apam polka dot feveret aiyu :D

surprise yg bikin sesak napas jap tadi...hehehe

*mode sengih sampai ke telinga*
elen

Niza said... BALAS

hadiah terbaek.... best nye klu leh dpt satu KA cam gini...

Nanak said... BALAS

suwitnya momy cik aiyu ni..

p/s
adakah helen/sally itu bukan nama sebenar?

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

nak hadiah camgini jugak boleeeee? ;p

Syima Syaz said... BALAS

sexynyeeee...mahal tak?
pantang dah tgk barang2 rumah ni... rasa memanggil2..

Min said... BALAS

Oh wow! I'm eyeing one for myself too! I nak kaler yang raspberry ice tu. So cantik! Berapa beli kat US?

nur easy said... BALAS

sweetnya...seronok dpt surprise camni kan

lyza said... BALAS

wahhhh helen mesti teruja melompat2 kan..aye dpt bayangkan..hehe..pasni bleh ar request mcm2 kan..:P

**pssstt..aye punya avatar kt FB gmbr cristiano ronaldo...taknak ke make my dream came true? kehkehkeh...
tak pun aye tukau jadi samsung galaxy tab..agak2 ada harapan tak? hahaha...***

Anonymous said... BALAS

bestnye dapat adik yang berhati mulia cenggini...Hanya Allah dapat membalasnya..heheh camtu tak ucapan helen? keh keh

Madam Sooyaree said... BALAS

Kak Azian,
Rona merah macam kita punya aje, hehehe.. Kita beli sini je la kak, 220-240V. US pakai 110V, nak pakai transformer macam tak yakin aje

Elen,
Hahaha.. lepas ni mixer motobot boleh masuk muzium ye, senang sket aye nak tgk tv, hehe

Niza,
Helen ni handbag bagai slow sket, dia suka gajet :P

Nanak,
Helen & Sally tu nama panggilan di rumah, tapi bukan nama IC :P

Liemaopurut,
Hehehe, kena mintak boipren la kot? :P

Syima,
Yang ni kita beli RM 2.5k. Best kan beli gadget, kita pun suka! Pakai tak tentu lagi, hehe

Min,
I beli kat Damansara Utama aje, since US is 110V. I prefer not to use transformer for appliances, since rumah ni selalu overload on electric usage :P

Nur,
Memang seronok, sekali sekala kan :)

Kak Lyza,
Helen tak lompat, sosak napas aje, hehe.. Itu le, lepas ni kita request kuih apam 3 batches, haha... Hewahhh.. alang2 iPad2 la, besar sket screen

Anonymous,
Helen tak kasi ucapan, cuma dia sengih sampai telinga aje, hihihi

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

syoknya.. kalo me dpt pun tak reti jugak nak baking. tapi teringin jugak yang murah2 dengan harapan kalo tak menjadi salahkan gadget tu.keh keh keh

Orked_Ungu said... BALAS

ya allah tetiba saya terjatuh hati..dah lama saya nak beli mixer tapi sangat la belum terkesampaian...bila ada duit beli dslr..ada duit beli kamera hahhaha ntah bila nak tercapai...now nampak pic ni aduhaiiiii kembali bersemangat nak dapatkan 1

Konot said... BALAS

adik yang sgt baik... i nak ambik jadi adik angkat voley? :p

Madam Sooyaree said... BALAS

Elissmie,
Hahahah.. itu la pasal kan. Skang ni kalau tak jadi, takleh nak salahkan mixer lagi :P

Orked,
Haaa... lepas ni kenalah dapat mixer pulak :D Kita pun selalu berangan nak ber DSLR, tapi fikirkan berat nak bawak sana sini, cancel!

Konot,
Chait, kakak aku 3 orang pun tak terangkat, hehehe

Syima Syaz said... BALAS

aisehmen...mahalnyeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...