Tuesday, November 22, 2011

An evening in KLCC

Muahaha… gelak pasal paparazzi Cik Aiyu tak habis lagi.

Kelakar pulak bila ada yang ingat Cik Aiyu nak masuk majalah. Takdelah, kami tak pergi casting pun kot.

Yang sebenarnya, kami ke KLCC.

DSC03059-e
DSC03063-e
DSC03067-e

Kami sampai KLCC dalam pukul 4:30 petang gitu. Saje sampai at odd hours, to beat up the traffic jam. Niat asal adalah untuk men Garrett kan diri. Hari tu lepas first time rasa, aku balik cerita pasal popcorn mahal kat adik-beradik. Tapi cerita banyak pun tak guna kan, adalah lagi afdal jika dibeli dan dirasa beramai-ramai, muahaha…

Bila dah sampai KLCC, pusing-pusing lebih kurang, kitorang dah boring. Banyak kedai tengah sale, tapi apa guna sale kalau tanak shopping. Takat masuk kedai tengok-tengok, iolls adalah malas. Lelagi Cik Aiyu tu bukan le orang yang sabar dalam bab-bab nak telek barang. Waktu petang tu pulak cuaca baik, jadi kami bawak Cik Aiyu jalan-jalan di taman. Heh, mak ko dah khatam KLCC berapa ratus puluh kali, ni pes taim jalan-jalan kat taman. Layannn….

Tak ku sangka, taman KLCC ni cantek gak rupanya. Pastu ada ramai orang jogging lak tu. Rasa bangga jap, pasal ada jugak rakyat Malaysia yang mengamalkan kehidupan sihat. Walaupun bukan aku, hehehe…

Ada orang jalan-jalan.

DSC03061-e

Ada orang dating.

DSC03062-e

Ada ayah dan anak berjalan.

DSC03064-e

Sampai di taman permainan pulak, aku macam wow! Walau dah ada kesan-kesan penuaan, tapi taman dijaga dengan elok sekali. Bukan senang weh nak jaga, Malaysia ni hujan beberapa kali sehari. Kudos to KLCC management, me likey!

DSC03069-eDSC03076-eDSC03078-e

Yang gang paparazzi tu kami jumpa di sinilah, sama cam Cik Sakura dulu. Aku rasa diorang ni photography students, dapat assignment suruh amik gambar orang di taman permainan KLCC kot. Pasal semua ala-ala sebaya, kamera pun sama aje. Jadi Cik Aiyu bukanlah dikerumuni peminat, tapi dikerumuni photography students. Saje je propah, hahaha… Smile with tongue out Sesekali perasantan kan, apa salahnya Smile with tongue out Tapi kelakar gak tengok bebudak ni amik gambar. Siap kejar Cik Aiyu ke sana ke sini, agaknye macam tu la kan perasaan anak-anak retis omputeh. Nasib baik Cik Abe tak jadi nak tukar profession jadi rockstar, hehehe...

I am sure she had a lot of fun while we were there. Dengan jalan lenggang kangkung, semorang dia tegur nya. Orang yang jogging, orang isap rokok.... Semua Cik Aiyu lambai-lambai sambil cakap bye. Seronok betul le tu, dapat berjalan.

Oh, back to Garrett’s story.

DSC03082-e

Take that Malaysia!!!

Ramai sungguh orang beratur, semata-mata nak beli popcorn. Antaranya aku le tu, hahaha… Unfortunately the Cheese Corn was out when we were there Sad smile Tak dapatlah nak merasa the Chicago Mix (caramel & cheese corn). We settled for medium Caramel Corn, which was RM 21 for medium bag. Banyak jugak, cukup untuk sekeluarga. Siap ada lebih lagi. Rasa adalah agak manis, memang takleh makan banyak. Just in case some of you are wondering, it is located at Concourse Floor, opposite Maybank. Nanti diorang nak buka di One Utama jugak, some time mid to end of December. Ada 5 jenis yang berbeza, Chicago Mix, Butter/Plain, Caramel, Cheese & Caramel with Nuts. The price starts from RM 16 for small bag.

Enjoice!!!

15 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

hamboi². berjalan sakan ye.. hmm ntah bile lah dpt kesempatan bertemu cik Diva kite ni. eh eh eh eh. LOL

Nazayiena said... BALAS

Hai jln sakan Cik Aiyu kita nie balik kl...
Nasib baik Cik Aiyu x takut dgn semua
photography2 tu....

Lelaki Ini said... BALAS

dah followed blog nieyh!


wah..
gambar cnteq2!
dgki2!

TK said... BALAS

Hicdear! lama tak komen2 kat sini..Slalu dtg sini tau tp x sempat komen.
Lama dah I tak ke KLCC. You mentioned pop corn rasa nak mkn pop corn la pulak. Dr semalam lagi...teringat nak makan pop corn je.
Lagi satu comelnya Cik Aiyu dgn kasut kuning tu!!!!! I love the shoes!

farah said... BALAS

I wish I was in KL aritu, boleh ketemu korang2. Hehe. Cekci la dress cik Aiyu, manjang jatuh strap nye je. Mummy have to go shopping for more clothes for cik Aiyu, perhaps? (^_^)

norashikin said... BALAS

hello...

wah...Cik Aiyu betol2 enjoy..
Happy tgk die gitu...
Cik Aiyu...kamu memang betol2 Ayu...comel sangat

My Name is what..? said... BALAS

Cantik crocs Cik Aiyu..pewet! :) bila balik sana Huda? alaa nak jumpa... huhu

ati_emylia said... BALAS

kagum dgn ayah cik aiyu yg sanggup berkemeja ketika berjalan2 di taman hahahahah

lyza said... BALAS

Wahhh Colby yang jauh pun dah jejak kaki ke tmn klcc..laki aye gak tak sampai2 lagi...
Terserlah skali crocs mek aiyu kita..

cahya indah said... BALAS

ramainya beratur kat Garrett tu, kalau baru bukak mesti macam tu kan. cuba dah lama2 sikit...

Queen of Random said... BALAS

bes g KLCC & taman KLCC. tiap2 kali blk mesia, wajib jalan2 situ... just that last time, ada perkara tidak disenangi berlaku at the taman! you are right that the taman terjaga rapi segala, bersih etc etc... satu jer yg x bes! guards! no manners betul!!!! once i was there with maia kan, i naek ler buaian tuh, tataw pulak it's forbidden! boleh dia jerit dr jauh soh i turun dr buaian! i mean, tak semua tau kot budak2 je boleh main kat situ (in norway tadek siapa nak marah nak naik buai ke haper ke). so pelik lah sket! kalau tegur baek2 tuh taper ler, neh maen jerit2! and she was a foreigner too :S

nashays said... BALAS

Seronoknye cik aiyu mjenjalankan diri dgn kasut baru (read: mahal)

Amy Z! said... BALAS

dah lama tak gi klcc. last sekali masa pregnant kan alam. haha.

comel kasut baru Aiyu. hihihi. ;-)

berderet nyaaa nak beli popcorn tu. nanti kita balik kl, nak try la! hihi.

Dalila Hamid said... BALAS

baru 3 mggu lepas jlan sana bawa family adik ipar...

SJB AKA SUE J-B. said... BALAS

Enjoy your visit balik kampong yer :).

Note: Join my 2nd giveaway..
http://www.sjb-myphotopage.com/2011/11/2nd-giveaway-by-sjb.html
Thanks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...