Sunday, November 27, 2011

Hello panda, hello beruang

Hari ni, aku buat rekod peribadi.

Rekod lari 100m?

Rekod makan 30 hot dog dalam masa 5 minit?

Rekod berat badan sampai ke alam 60 an?



Teeetttttt……



Rekodnya adalah….



Bangun jam 5:30 petang!!!

Gilos ke ape kan?

Tak pernah dibuat, walau zaman belajar dulu. Paling kuat pun bangun jam 4 petang gitu, waktu bulan puasa, hahaha.. I know, I know, perangai yang keji begini, jangan diikut ye adik-adik. Zaman dulu ahkak ni memang takleh pakai punya. Kalau cuti semester universiti, memang tak pernah lekat rumah time malam. Nak pulak time puasa, dalam tengah malam tu mesti gatal nak keluar gi Hartamas. Layan game “Spot the Difference” sket, pas tu layan fusball se round dua, makan kat mamak. Lepak borak borak, nak dekat Subuh baru balik. Tu yang hari-hari bangun kul 4 petang, hahaha.. Nasib baik ada orang berkenan gak nak buat bini, hihihi…

Anyway, hari tu Nanak ada tanya pasal biskut Hello Panda kegemaran Cik Aiyu. Bukan Cik Aiyu je, mak bapak Cik Aiyu pun gemar juga.



Ni lah rupa biskut tu. Walau brand nama Meiji, made in Singapore tau. Ada 3 perisa di Malaysia, cokelat, strawberry dan vanilla.



Nama makanan: Hello Panda

HelloPandaCo



Nama pemakan: Hello Beruang

DSC03098-e

Heh, Cik Aiyu skang sudah kembali ke alam beruang nye. Sojuk jugak Texas ni, cam tak percaya aje. Kalau waktu malam, single digit gak cuaca dalam Celcius. Memang perasaan malas tu bertambah tambah la kan bila dah sejuk ni, hihihi.. Jadi kalau berat badan melangkah ke alam 60 an, I know who/what to blame, muahahaha…

11 comments:

Asmara said... BALAS

cover yg bangun pagi la semalam tu! hehe..
*sekut meiji asal dr japan, tp ada kilang kt singapore gk tu. kat msia senang je nk cari, Jusco dan dan 7e confirm ada. :D

Anonymous said... BALAS

hari ini kita orang M.sia masih libur ya non.

Hai ya manyak sujok, titon pun panjang lor. Tak ada orang berleter kan, rumah sendiri pulak. Tidur tu jangan tak sedar diri takut Cik Aiyu dah bangun main sorang-sorang di taman. MasyaAllah takutnya bila di fikirkan.

Bubor nasi pun kira aci la, dah tak ada jiran yang nak buat bubur asyura nak buat cam manakan.

Azian

アヌムちゃん said... BALAS

comeiinye si hello beruang hehee

Soo Hae Daa said... BALAS

cik aiyu yg sgt cute... =)

ayang said... BALAS

Alamak.. hello Beruang comei sgt.. cam nak ngap ngap je dia.. hehehe

Nanak said... BALAS

ooooh biskut ni...pernah nampak darling tp blm try beli lg...kemsalam dgn si pemakan ye..hehehee

Nota Cikgu Anum said... BALAS

wiiiiiii....cik Aiyu dah dabelcin!! harus tingkatkan pendidikan jasmani :)

lyza said... BALAS

Kami serumah pun dah gile biskut panda gara2 aiyu...hehehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Asmara,
Ya betul! Tapi kan, sekut tu lagi murah kat US. Camno?

Kak Azian,
Hehehe... insya allah tak sampai luar, pintu memang 24-7 kunci. Bubur nasi sedap kan, dah le ada banyak ikan bilis ni, hahaha


Anum,
Thanks laling :)

Soo Hae Daa,
Thanks dear

Ayang,
Ngap beruang, takut awak kena serang dulu, hehe

Nanak,
Jangan kenalkan biskut ni pada Fredo, addictive tau!

Nota Cikgu Anum,
Hahahah.. dabelcin la menawan!

Kak Lyza,
Sodap kan.. tapi aye skang macam dah naik muak le pulak, hahaah

BEA.Xaeren. said... BALAS

comelnya beruang tuuuuu!!! argghhh..nak pinjam dia boleh??? hehhee

Madam Sooyaree said... BALAS

Hhehehe... beruang dah tak beruang skang. Summer skang ni, panehhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...