Saturday, December 31, 2011

Another year…

Selamat tahun baru orang Malaysia!

Orang Amerika kat sini baru jam 11 malam. Cik Aiyu dah masuk tido jam 10 malam tadi. Skang ni dia dah big girl, tak mengamuk masa nak tido. Alhamdulillah, back to her old routine. Susu, gosok gigi, baca buku, pastu masuk tido.

Dinner tadi kami makan besar. Cik Abe masak prime roast with corn on cob.

DSC03592-e

Ya, anak saya sungguh rakus sekali. Tak main aaa corn in cup, dia belasah terus corn on cob. Siang tadi makan ayam, gigit terus dari tulang. Seronok dia. Skang ni dah pandai, sikit sikit cakap ‘ooh ooo’. Walaupun dia yang terbalikkan pinggan dengan niat nak buat sepah, pastu cakap ‘ooh ooo’. Selain tu, Cik Aiyu dah jadi harimau Malaya. Pantang nampak Cik Abe, dia akan buat bunyi ‘rooaaarrrr’. Banyak sangat baca buku gamak nye, pasal selalu kitorang akan buat bunyi roar bila ada gambar tiger, hehehe…

Anyway, hari ni steamer ku sudah ber stim. Apam polka dot sudah selamat sampai ke Amerika. Tak sia sia bawak balik ovalette dan tepung Hong Kong.

DSC03591-e

Cuma mak nye lupa nak bawak balik kaya, so guna blueberry filling. Sedap jugak, ada masam-masam di situ.

Ok lah, nak masuk tido. Esok Cik Aiyu ada jemputan hari jadi kawan nye. Keluarga mertua pun balik esok pagi.

Take care everyone, and enjoy the holiday!

P/S: Terima kasih banyak banyak pada yang sudi tinggal mesej di shoutmix sebelum ni. Tapi skang ni shoutmix dah tak dapat free lagi, so kena tutup chat box :( Any suggestion? :D

10 comments:

BabyIntan com said... BALAS

Happy 2012 to Huda and family too! Alooo beria muka comel dia nak mengigit jagung tu ye...hee hee :D

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

Happy new year huda...
Sungguh rakus budak comel itu menggigit hahahha..cute sangat. Apam polkadot tu amat mengiurkan....suka!!!!

sri hati said... BALAS

hepi new year cik aiyu n maknya..menggoda sungguh apam tu..cik aiyu mesti suka kn..

Hisfazilah said... BALAS

comelnya Apam colourful tu...terus teruaj di tahun baru ;)

Happy New year!

cahya indah said... BALAS

haha..Cik Aiyu dah pandai ehh. Ooh ooo..

DeLancrettLurpak said... BALAS

Aku pakai shoutbox, jom tryyy!

gigih ko buat apam polka dot, bangga mak mertua ko tgk nok!

Wahidah said... BALAS

kalo tk bace entry ne tk tahu shoutmix dh kena byr..patutla tk bole buka

Amy Z! said... BALAS

Yeay! Berjaya buat apam polka dot yg menggiurkan. Fuh. Teringin plak nak makan. Hihi.

Haha. Muka aiyu sgt bersungguh2 makan jagung tu. ahaha. Comel!

Selamat tahun baru!! Yeay!

sabira said... BALAS

aiyuuuu....muka ganas makan jagung!

Madam Sooyaree said... BALAS

BabyIntan,
Hehehe.. bukan beriya saje, berjaya! :D Thanks dear, you buat apa for new year?

Ana,
Thanks dear! apam polkadot mendapat sambutan hangat di Amerika, kelasss...

Sri Hati,
Thanks :) Memang Cik Aiyu suka apam tu, tu yang gigih bawak balik tepung Hong Kong, hehehehe

Hisfazilah,
Best tau, I paling suka bab design. Siap buat logo TNB masa kat Malaysia hari tu, hihihi

Cahya,
Haaa... tapi benda yang sengaja pun dia ooh oo kan, how la?

Lurpak,
Okeh, nanti ku plagiat kan box mu, heheheh.... bukan mak merrtua je, pak mertua aku pun jakun, hahaha

Wahidah,
Itu la, diorang dah kedekut. Shoutbox jom!

Amyz,
Apa lagi, itu tanda kena masuk dapur, hihihi.. Gigih kita beli kukus hari tu, semata mata nak buat apam :P

Sabira,
Biasa le, lepbih separuh dia makan tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...