Monday, December 12, 2011

New toys in town!

Hari ni mode riak dah keluar. Heh, bukan selalu kan. Jadi, sila tahan aje lah k.

Pagi tadi, cuaca mendung. Siap hujan lagi. Tatkala cuaca suram pilu…



Sang isteri: Wake up! It’s almost 10am. Aren’t you working this week?

Sang suami: I will go to work after the refrigerator is here.



Huk alohh…. Camne boleh lupa! *tampar dahi sendiri* Hari ni peti sejuk baru kami sampai!
*lompat-lompat gegar lemak*

Peti sejuk lama idok le rosak, tapi saje je nak beli baru. Nak yang besor sket, hihihi.. Macam la anak patblas kan. Nampak sangat malas nak masak, asyik pre heat apa yang ada.



Memperkenalkan….

Puan May.

DSC03297-e

Tak sampai 2 jam umur, fridge magnet dah penuh, hahaha…

DSC03298-e

Selain Puan May, kami ada gajet baru lagi. Alang alang dah niat nak riak kan, baik tunjuk sekali. Senang, dosa tang bongkak hari ni aje.

DSC03304-e

Meat grinder yang marveles. Tiada lagi minced meat yang serupa grounded meat dari Midamar. Mak grind fresh you!

Tidak lupa pada rakan baru kita, Cik Sakura. Khas untuk buat apam polka dot, boleh tak? Hahahah…

DSC03305-e



Korang macam mana, ada gajet baru tak?

Kot kot bakal ada iPhone 4S pojaan ramai tu kan… Mesti kembang lobang idong kalau jadi antara orang Malaysia terawal yang dapat pakai iPhone 4S ni kan?

Celcom iPhone 4S

Apa lagi, jangan lupa serta Celcom iPhone 4S launching!

Tarikh: 16 Disember 2011
Tempat: La Bodega, Bangsar Shopping Centre, Kuala Lumpur
Waktu: Beratur mulai 9:00 pm (15 Disember), Jualan bermula 12:00 am (16 Disember)

Kalau tanak beratur pun takpe. Register di Celcom sekarang, pastu nanti korang akan dapat laluan khas. Best kan? Bukan tu aje, siapa yang gi launching, boleh sertai aktiviti & permainan, untung untung dapat hadiah you!

Jangan lepaskan peluang!

11 comments:

Lelaki Ini said... BALAS

hahaa..
bukan bongkak!
tapi sharing is carinG!
hehehe

tzar said... BALAS

you, yang lain tak jeles sangat tapi jeles tengok Kitchen Aid-Meat Grinder..fuhhhh,kat johor sudah ku pusing turun naik supermarket..tak der..susah nak carik ..soyaree closet boleh ambik special order tak utk Meat Grinder ni??

bidadari suamiku? said... BALAS

hok alo.... Best giler dapat peti ais besor gedabak cam tu...

waaaaa Kak So pon teringin nak besor gedabak camtu heheheehe

Pulus tak cukup......

Amy Z! said... BALAS

Waahh.. Berseri2 kitchen dgn peti ais baru. hikhik.

Kalau ada gadget baru ni baru semangat nak masak2.. ahaha.

Arash Libra said... BALAS

kekwat ahkak khennn.. *sujud*

jas imran said... BALAS

pergh besau nya peti!!!!
kalau cik aiyu main hide n seek dalam tu pun voleyy... :D

My Life My World said... BALAS

Yang ni 3 in 1 ker atau kena beli satu-satu. Iyalah peti es tu mesti mahal kan, kut 2 lagi tu hadiah iringan. Seng Heng selalu jer buat macam tu kat sini :)

Nazayiena said... BALAS

Besarnya Puan May......blh Cik Aiyu buat mirrorkan,nampak shadow cik Aiyu tu...jgn Cik Aiyu main sorok2 dlm tu dah....

DeLancrettLurpak said... BALAS

aku berminat dgn grinder tu lahhh.. mahal dak? aku nak beli extra mixing bowl kitchen aid tu pun dah satu hal, gile mahal dkt sini, satu bowl tu dah nearly gbp60, erghhh!

pu3natul said... BALAS

kat fridge tu peta US eh? hehehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Lelaki Ini,
Hahaha.. me likey! :D

Tzar,
Boleh rasanya amik order, pasal tak berat mana pun. Nanti kita timbang, pastu quote haaa

Kak So,
Kelas nick akak, hehehe... Insya allah, nanti rezeki ada, lagi besar ha esbok nye!

Amyz,
Op kosss.. cuma peti sejuk baru ni fridge nye kat bawah. Dulu kat atas. skang nak amik barang kena cepat2, pasal kalau tak nanti ada tangan kecil di belakang nak tolong sama


Arash,
Biasa le aiii, hehehe

Jas,
Hahah.. jangan jah, nanges ahkak tauuu

Acik,
Kena beli 1 per 1 la dear, sini nak mintak diskaun pun tak dapek. Omputeh kedekut taik idong masin!

Kak Nurul,
Pintu berat, Cik Aiyu belum boleh bukak lagi. Kalau dia leh bukak, memang nanges!

Lurpak,
Aku beli dalam USD 40++ kot, tak ingat le beb. Banyak sgt online shopping, hahaha... Extra bowl aku tak usha berapa sini, patut murah la tak, dah kata made in America?

Pu3natul,
Tu separuh map US, adik ipar yang lukis time kami pindah hari tu, hehehe... Harap kat ai, nan hado nak hafal bentuk state

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...