Tuesday, December 13, 2011

Langit tak selalunya mendung…

Terbalik pulak kan. Selalu orang kata, langit tak selalunya cerah.

Hari tu kan aku ada mengadu pasal Cik Aiyu yang suka mengamuk tak tentu pasal. Terima kasih kepada semua yang sudi berkongsi cerita. Kurang sikit perasaan ‘mak tak guna’ tu. Iye lah, kita sentiasa nak yang terbaik untuk anak. Bila rasa ada benda tak kena, mesti nak salahkan diri sendiri tak. Takkan nak salahkan anak, sah sah diorang tu kecik lagi, tak paham apa. Nanti dah umur 18 tahun boleh la salahkan diorang. Time tu boleh le jadi cam Chef Wan, cakap padan muka kat anak sendiri, hehehe…

Anyway, hari tu kita dah cerita yang tak elok kan. Hari ni kita kongsi gambar waktu elok, hehehe…



Bila anak good mood.

DSC03302-e

Pergh… nanges atuk ko tengok ni Cik Aiyu oi! Kartun kat tv pun dia tak layan, pasal tengah kusyuk membaca.



Mak nye bila good mood.

DSC03315-e

Nak mengabiskan pisang 3 ketul punya pasal, gula 3/4 cawan terkorban sekali. Resipi ditiru bulat-bulat dari Joy of Baking. Sonang aje, mixer pun tak payah keluar. Jimat tenaga basuh pinggan, hehehe…



Sebelum korang propa pasal sel lelemak di badan ini, iolls nak kongsi kisah kejayaan.

Iolls berjaya melengkapkan 7 days challenge game Just Dance 3, hahahaha…

DSC03203-e

Agaknye Cik Abe dah bernanah telinga dengar aku duk komplen pasal badan, dia gi belikan game Just Dance 3 ni. Just Dance 2 haku dah ada, tapi lagu-lagu lemau le. Dah khatam dah semua, hehehe.. Dengan ada game baru ni, semangat sket nak dancing depan tv. Katy Perry? Cee Lo? Jessie J? Semua ada you! Baru la rasa muda mudi sket kannn..

Skang ni badan tak le rasa kurus ke ape, tapi rasa sedap sket aaa nak buat kerja. Tak le melekat dengan sofa aje. Yang penting, Cik Aiyu pun suka dancing sama, hehehe.. Nak record? Heh, dengar aku nyanyi pun dah tutup telinga, tengok aku dancing….

Pengsan kang korang depan skrin!



P/S: Lupa lak, hari tu ada orang tanya pasal resipi roti. Kita takde bread maker, kita pakai resipi dari sini. Cuma kita cheating pakai mixer le, hehehe... Oh, gula tu kita reduce ke 1/4 cawan je tau ;) All the best!

10 comments:

mamasuri said... BALAS

alai comeinyer cik aiyu kite tu..dok atas sofa sambil baca buku...tv terpasang kartun...hehehe...anak2...maknyer lagi lah rajin...ermmm...

Nazayiena said... BALAS

khusyuknya cik Aiyu baca buku sambil telinga dgr je cite kartun kat tv yea.....sedapnya kek pisang tu,lps nie bertambah langsinglah mom Cik Aiyu yea....

cahya indah said... BALAS

takpe kak, kalau ada video akak dengan Cik Aiyu dancing together kitorang tengok Cik Aiyu je. akak kitorang cover..tutup dengan tangan. hehe..kidding.

illa said... BALAS

salam..saya selalu jd silent reader blog nie..heehe suke la tgok cik ayu tuu..comel.. :)

lyza said... BALAS

Aye nak gak la games dance tu.. agak2 apartment aye bergegar tak nanti bila aye terdance2...hahahaha.....

ni mummy dah gud mood ek? klau tak ok lg..masuk dlm pt ais besar tu.. sure cepat je sejuk..hehe..

Dalila Hamid said... BALAS

khusyuk cik ayu membaca...... apa la bermain difikirannya tu ye..

Anonymous said... BALAS

Salam akak comelnye cik aiyu duk membce

HangKebon said... BALAS

sejuk ati tgk pose cik Aiyu sambil baca buku tu....:)

Madam Sooyaree said... BALAS

Mamasuri,
Hehehe.. thanks dear :) Puji mak sama. I like! :D

Kak Nurul,
Hah, amiinnnn!!! Kot kot kurus nanti, berkat doa akak ni :D

Cahya,
Muahaha.. biasa ni... takpe, nanti akak menari ala Beyonce, tobat korang tak mintak video dah

Illa,
Salam dear, thanks for visiting us :) Cik Aiyu mesti kembang tu kalau tau, hehehe

Kak Lyza,
Kalau praktis dalam lif, kompem ada yang tersangkut lagi, hahaha.. Down satu hari tu aje, skang ok dah :D

Dalila,
Tah la, dia tu memang suka sangat kat buku. Kekadang kelakar gak dengar dia baca :D

Anonymous,
Thanks dear :)

HangKebon,
Mak nye pun sejuk hati gak :)))

Amy Z! said... BALAS

Kita pun selalu rasa mcm tu. Tak cukup terbaik utk anak. *nanges* Haha. Tapi kita dah usaha bagi dia yg terbaik kan? ;-)

Ambui cik aiyu. Nangis kita tgk dia membaca mcm tu. hahaha. comel betul!!

Mak dah ada gadget2 baru baru boleh good mood selalu. Hihi.

Ala.. Sekali sekala nak gak video mak aiyu menari plak. ape salahnya. ekeke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...