Sunday, January 29, 2012

19 months

Kesian blog ku, berhabuk sudah. Baru dua tiga hari tak update, rasa lama sangat. Waktu bercinta dulu pun, takde la sakan nak e-mail setiap hari. Nampak sangat tak cinta boipren, hahaha… Ehh… bukan tak sayang, cuma masa bercinta dulu, line kat Libya macam hampeh. Macam pakai dial up 10 tahun dulu. Chatting toksah cakap la. Baru tulis 2-3 baris, dah disconnected. Pastu nak reconnect, makan masa 2-3 minit. Nak tipon, handphone takde line. Nak pakai phone company, silalah beratur, kalau korang rajin. Jadi kepada mereka-mereka yang ber BBM, WhatsApp, MSN, YM, Google Talk, FB Chat dan sebagainya dengan boipren, hargailah teknologi ye adik adik.

Hari ni Cik Aiyu kita 19 bulan. Kejap aje rasanya. Sebenarnya tak ingat pun, Helen yang ingatkan malam tadi. Nampak sangat mak nye makin tak heran ngan anak. Dulu tiap bulan tunggu 29hb. Skang ni, tunggu 2 tahun je la. Boleh buat besday party meriah, pastu Skype tunjuk kat Arissa, kasi dia jaki. Oooppsss… niat tidak elok sudah dihidu di situ.

Perkembangan Cik Aiyu setakat ni? Entah la, makin kembang ke depan kot, hahaha.. Skang ni kalau pakai jeans, selalu aje la dia bukak butang. Cam hari tu aku pakaikan jeans, dia buat muka tak selesa. Nasib baik seluar bebudak ada getah kat tepi yang boleh adjust tu kan, maka kita up satu anak tangga!

Ohh.. lupa pulak, semalam dia panggil iolls mama. Kembang jap vontot iolls tauu.. Memula aku cam tak sure, aku repeat, “mama?”. Pastu dia tunjuk kat diri sendiri, dan cakap “baby”. Kiranya dia tau la mama (waima aku bahasakan diri mommy) tu aku. Cuma eksyen tanak panggil aje. Pagi tadi waktu bangun pun, Cik Abe dengar dia jerit mama. Mak nye tido mati, kompem tak dengar.

Awek 19 bulan.

DSC04045-e

Stail baru amik gambar, tunjuk jari kat kamera. Nak buat peace tak reti, tunjuk pun tunjuk lah.

19 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

rambut cik aiyu dah panjang. yeaaaaaaaaaaaaaaaaa

jie said... BALAS

ouchhhh cik aiyuuu, kamuu sangat comel fullstop

Anonymous said... BALAS

wit wit..dah besau dah..gigi dah abis tumbuh ka? mary dah tumbuh taring..

Asmara said... BALAS

vavava.. nak bercakap dah ye. tak saba letew maknya nak dengar ayat pertama anaknye. hehe..

Amy Z! said... BALAS

Hello 19month baby. Makin cantik sekarang. Apa rahsia mu? Ecehh..

Kamsiah said... BALAS

salam
pipi mcm kuih apam...geram nak cubit2..

Nazayiena said... BALAS

Yea dah 19 bulan cik Aiyu dan dah pandai nak cakap2...

ayang said... BALAS

Tahniah le untuk bondanya.. berakhirlah satu penantian nampaknya...

Mokteh said... BALAS

Sweetnya Cik Ayu ni:)

Anonymous said... BALAS

Artis Bollywood ..??? nahe.. nahe..
Artis Hollywood ..??? yesss.. yesss..

Sari..

sabira said... BALAS

peace yo aiyu..nnt balik mesia auntie tunjuk camner rock sign jari plak ek..pastu ajak daddy tgk concer AC/DC...heheheheheh

Doktor Love said... BALAS

hai2 baby cakes... nanti dah genap dua tahun kasitaw mak n bapak, "i'm ready to be a sista. peace!". huhu.

Mrs Lya said... BALAS

comelnyeeee dia....
www.mrslya.com

farah said... BALAS

cik Aiyu, wagon tu ada extra space lg kan. Dah 19 mos ni boleh kot bagi mommy wishlist for that extra "sumone-to-occupy-the-extra-wagon seat"...hehe...

lyza said... BALAS

see..aiyu panggil aye dulu tu... kehkehkeh....

Arissa - tkyh tunggu bday..skg ni pun dah jaki..dengan lorong rasiya lagi...hahahaha...

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Makin panjang makin serabai, hahahaha

Jie,
Auwww... thanks auntie! :D

Azza,
Cik Aiyu ada 16 batang gigi sejak umur 11 bulan, hehehe.. Tinggal geraham besar je tak tumbuh, sib baik bukan kaki gigit

Asmara,
Hehehe.. apa la ayat pertama kan... hihihi... "mak ni boring le" :P

Amyz,
Auww... thanks auntie! Rahsia nye amik wudhu, hahahaha

Kamsiah,
Salam dear, thanks for visiting us :) Pipi gebu macam apam pasal selalu sumbat apam, hehehe

Kak Nurul,
Nanti bila dia dah mula cakap, kita suruh senyap, hihihi

Ayang,
Alhamdulillah... walau pun jarang, tapi ade la kan, hehe

Mokteh,
Thanks dear, really appreciate it :)

Sari,
Retis? Auwww... tak koser.. sat gi starstruck, mak nye gak pening!

Sabira,
Hahahah... masa dalam perut dah tengok Metallica, Ac/DC pun layan aaa.. there will be rock, auwww!

Doktor Love,
Hihihih... mak nye dah tutup kilang kot, satu ni pun tak larat!

Mrs Lya,
Thanks dear :)

Farah,
Hihihih... Fatehah dah ada adik on the way ke? ;)

Kak Lyza,
Har har harapan... hehehe... lorong rasiya... kantoi BM fail! Report cikgu Ijan :P

farah said... BALAS

Hehe Nurul, belum ada perancangan lagi di masa sekarang...cewah...

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

tomeiinyer dia posing...

chocolatomuffin said... BALAS

comella.. gewammm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...