Tuesday, January 31, 2012

International market

Suka atau tidak, kita selalu mencari persamaan sebelum kita lepak dengan sesorang tu. Betul tak, betul tak?

Kalau sebelum ni, aku selalu cakap pasal orang luar yang eksyen tanak lepak dengan orang tempatan. Bila dah kena batang hidung sendiri jadi orang luar, baru kita paham. Ye, memang orang kata, alang alang dah duduk luar tu, bergaul la dengan masyarakat tempatan. Belajar mengenai budaya diorang.

Ye cikgu, saya tau. Tapi kena ingat, orang tempatan tu nak ke lepak sangat ngan korang? Lelagi bila diorang dah ada ramai kawan. Sanak sedara semua duduk dekat pulak tu. Memang boleh baik, tapi nak rapat tu, kena kerja keras lah. Menempel doploh pat jam, hahaha…

So anyway… aku sebenarnya nak cerita. Hari tu, seperti biasa, kami pergi taman. Kat taman tu terjumpa la pasangan rojak. Suami orang sini, isteri orang Argentina. Nak jadi cerita, anak diorang beza 9 hari je ngan Cik Aiyu. Seperti biasa, aku dengan ramah nye bawak le berborak. Dah habis borak sket sket, diorang pun balik. Ingat habis gitu la, another day at the park.

Beberapa hari lepas, kami terjumpa dengan diorang lagi. Kali ni kami borak lama sket la, dan akhirnya bertukar nombor. Yang buat aku semangat nak tukar nombor adalah pasal kitorang ada persamaan, selalu ronda ronda tak tau nak ke mana, hahahaha… Itu la, duduk lagi jauh dari keluarga. Padan muka. Yang gang mak mak aku selalu jumpa tu pun ok gak, cuma anak diorang dah dalam 3-5 tahun camtu. Semua malas nak main dengan Cik Aiyu, hahaha…

Tadi, kami telah pergi ke rumah Nicholas. The American-Argentinian baby.

DSC04063-e

Auwww… serasi you! Rambut sama cekelat, spek sama hitam.

DSC04061-e

Tengok taman kat belakang diorang ni. Cecilia (mak Nicholas) suka bercucuk tanam rupanya. Cantek sangat ah, boleh mintak ilmu nak hidupkan pokok kami yang takde benih lagi, hihihi…

DSC04060-e

Oh anakku, jangan dikejar anak bujang orang. Jauh nanti mak nak pergi, makin banyak tiket kapal terbang kena beli!

18 comments:

Anggerik Berduri said... BALAS

auuww dah ade boyfriend baru, BF lame dilupakan. yelah, BF lame color merah. yang ni sepesen. eh eh eh

LOL

sabira said... BALAS

lawa baju kotak kotak cik aiyu...sesuwaiii gituu....wowwwww future BF cik aiyu orang Argentina....esok duduk sane auntie nak pesan beli HRC tshirt hookay :)...tuh first picture tunjuk peace lagi ker?:P

farah said... BALAS

Sekejapan je dah jumpa menantu ye Nurul. Hehe. Rambut dah sama kaler, background pun mix2. Ok la tu, I doakan je. Hehe. Cik Aiyu juaii mahal sket k, jgn kejar2 cenggitu, x manis...hahaha....

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

sesuai gitu dengan kawan baru :) comel dua2.

Amy Z! said... BALAS

Hensemnya kawan baru aiyu. Seronok dpt kawan main sama2 kan? Tak la boring member main sorang2.

Mommy pun ada kawan baru. Boleh la tukar2 lauk lepas ni. Hihihi.

afid said... BALAS

hai kak nurul,

Im your SR..hehhe..tak tahan, entry ni comel sangat..nak komen jugak.

salam kenalan..:)

lyza said... BALAS

Orang argentina ek..ai suka tu.. ada harapan nak jumpa ngn Lionel Messie.. klau dapat orang Portugal or Madrid Spain pun ai lagi laa suka.. boleh jumpa dgn Cristiano Ronaldo plak.. kehkehkeh...
Ok Aiyu..go for it..mama sokong 1001% wakahkahkah...

shamsiah abdul rahman said... BALAS

Adat la kalau dah merantau.. mcm akak ni anak neber suma gegirl. kompom anak bujang xmo layan.. yg mak2 pulak English OUT. Akak pulak ARABIC mafi.. so bekawan dengan bibik Indon je la..

Nota Cikgu Anum said... BALAS

ade can ler dapat keturunan yg bulih jd Miz Universe gtu :)

ahkakbatik said... BALAS

yg laki bini local ado depa nk bergaul dgn kita? depa tgk kita macam PATI adalah... kita tengok depa balik macam PATI.. boleh gitu?

Anonymous said... BALAS

ala come..sian mummy nanti kena jet lag..cik mary pula dikejar..oleh cucu a.rahman..penat mak ayahnya serta atuk...abik dan dukung..

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

wooww..luasnya taman umah org tu erkk...

bonda dadif aka akish said... BALAS

woot..woot....bf baru la....
=)

ctsal said... BALAS

pewit... Cik Aiyu dah boleh naik buggy merah dia berdua-duaan lah sekarang. Comel sgt cik aiyu n Nicholas ni

ASaDa RyutaRo said... BALAS

wollah.. cik aiyu dah ada geng baru. best la dia main pasni.. tapi takde geng pun mmg dah best main sorang2. hihi..

tiba2 terimagine diorang nti sama masuk sekolah. :P

Arena said... BALAS

They look good together sis, hahaha. Habisla mummy Aiyu risau.

Madam Sooyaree said... BALAS

Aqilah,
Hahahah... bofren lama masih tak lupa, peneman di kala kesunyian, hihihi

Sabira,
Thanks dear! Hahaha.. ada gak ura ura nak memesan, pelan pelan cucuk, hihihi.. Yup, jari peace tak siap tu le!

Farah,
Biasa la, kita kena mula awal, hahaha... Itu lah kan Cik Aiyu ni, bikin drop my water face aje.

Elissmie,
Thanks dear :) Akhirnya bertemu jua kawan serasi, hehe

Amyz,
Itu la pasal, tapi kitorang tak tukar lauk, tukar desert! Sat gi kalau meroyan naik 10 kg, you know why lah kan ;)

Afid,
Hi dear, thanks for dropping by :))) Terima kasih sudi komen, terharu kami tau :)

Kak Lyza,
Iolls dah cakap kat Cecilia, dia gelak2 aje. Tapi Messie tak power time main dengan Argentina kata dia, kalau main club ok. Adakah?

Kak Sham,
Hahahah... shwaya shwaya kak :D Kita pun Arabic fail, takat kenal huruf aje

Nota Cikgu Anum,
Hehehe... tak koser ai.. pilih Melayu sudah, hehehe

Kak Tek,
Ada tu ada la kak, cuma bila diorang borak tu tak berapa nak paham. Cakap pasal church la, sekolah la, kita mana nak tau. Selalu kalau gi gathering mak mak, kita pasang telinga aje, nak mencelah tak reti, hehehe... PATI pun PATI la, asal passport tak dipegang majikan, hehehe

Azza,
Cucu A.Rahman artis ke? Wow, kelas Mary!

CMA,
Sini memang luas belakang rumah, kawasan banyak tanah. Jangan duduk bandar besar, tu memang susah le, pasal mahal, hehehe

Bonda Dadif,
Alamak, jatuh saham sudah ka?

Ctsal,
Hehehe... buggy merah telah dirasmikan tadi untuk berdua, aminnnn.... Thnaks dear! :)

Asada,
Hehehe... kalau ada gang best, pasal boleh la mak nye relaks sket, Kalau tak sket sket datang kat kita, hihihi... Heh, lama lagi tu nak ke sekolah. Tadika pun belum, hihihi

Arena,
Itu la kan, tapi elok gak, main tak gaduh. Risau gak, pasal dua dua memang tak gi daycare

♥♥relyza♥♥ said... BALAS

aiseh nurul, harus nanti berbiras org argentina-america kan.hehehe
cik aiyu amat comel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...