Thursday, January 26, 2012

Pecah rumah? Rumah pecah? Kapal pecah?

Sambungan cerita kelmarin…

Haaa… sesiapa yang rasa my blood should go upstairs bila Cik Aiyu buat onar dengan roti, sila beri komen anda apabila melihat gambar-gambar di bawah,

DSC03964-eDSC03968-e

Sila nyatakan, apakah ini? Pecah rumah? Rumah pecah? Kapal pecah? Tongkang pecah?



Tongkang pecah tu mak aku selalu sebut bila masuk bilik kami waktu muda remaja dulu.

Tapi itu kalau mood dia ok. Kalau tak, dia akan cakap,

“Bilik macam kandang vavi, kandang vavi pun lagi cantik dari bilik korang”



Eh eh mak… pernah masuk ke kandang vavi? Kalau pernah, kena samak.... (ayat anak durhaka)

Dalam blog berani la, depan muka gua senyap je. Tak baik tau, menjawab mak kita.



Haaa.. ini kandang apa pun aku tak tau. Tengok mood le, kekadang aku kemas, kekadang aku biar aje. Malas weh, baru kemas 5 minit, dia repeat balik. Dia macam ada perasaan tak senang bila tengok benda tersusun. Baik mainan, biak bantal. Semua habis dia campak. Lantak kamu le Aiyu, rumah kamu, kamu jaga sendiri. Mami tolong vacuum aje, ok?

19 comments:

♥♥relyza♥♥ said... BALAS

rumah kena pecah ni. perampok try selongkar cari harta karun.
aiyu..aiyu..mengapa bikin mommy kamu pusing? pusing umah utk mengemas. hahahaa

shamsiah abdul rahman said... BALAS

Assalamualaikum,
Salam perkenalan dari K.Sham di bumi Pasir Berdengung..
Makan hati kan bila tgk umah mcm ni.. tp ni la dugaan nak membesarkan anak..
My case.. 3 heroes.. so boleh bayangkan la cmana tiap ari.. dpt bertahan smpai kul 1.30pm, the moment diaorg balik dr skul.. siap la..

Senang2 mai la jln2 ke umah akak pulak..

http://sarfaeiz.blogspot.com/

Anonymous said... BALAS

ni namenye umah nak pecah ni.. overload dgn barang.. mgkn cik aiyu perlukan umah yg lebih besar.. banglow 5 tingkat mungkin.. hak3...

ITA

farah said... BALAS

Pergghh cam ni mmg auntie surrender cik Aiyu...kita kekalkan selama setahun konsep gini, sekali setahun je kemas k. Hehe. Tp nasib baik she has a special playing room, tetamu dtg, u can just close d door...hehe...With Fatehah kalau dia suka campak2 camni, I will put her toys all on d top shelves. Kamu tengok je la ye anak sampai pandai main elok2. Gila jahakkk umi dia ni...hahaha...

jie said... BALAS

bwahahaha. eh tu untuk cik aiyu tau buakn untuk mommy dia. Tsk tsk tsk untuk mommy dia, sabar ek mommy kang tak lama lagi matured la itu budak. 'budak matured' hehe nampak ke kaitan matured ngan rumah tak bersepah? tak nampak kan. ok sila tunggu lagi sepuluh tahun insyallah ok ;)

bonda dadif aka akish said... BALAS

cume bleh kate...wahhhh..heibat nantu nih...

=)

Anggerik Berduri said... BALAS

aiyok, adik manisss ada menguji kesabaran juga ini..

huhuhuhuhuhuhu

sabira said... BALAS

hi kak..

sabar yerr bebanyak..ai paham keadaan u..hahahahah (sambil ai gelak jahat)..bapaknyer tak kata paper ke kak?tapi sangat dasyat arr kali ni..yang masa kat umah lama punya puting beliung ok lagi..agaknyer masa tuh belum jalan lagi..so nak ambik barang pun limited.tuh yang dah penat sampai sujug sahwi.:)

venusfreedom said... BALAS

Nasib mummy up gambar playroom masa umur aiyu nak masuk 2 tahun..kalau umur aiyu 20 tahun up gambar bilik camtuh..mau lari calon calon mak mertua.Hahahaaha..ampunnn kan kami huda;p

Takpe aiyu,u got another 25 years to make it better..biasa la rumah sepah sepah kan darling.. Tak la mummy boring duk umah kan..hik hik hik

Anonymous said... BALAS

MasyaAllah, banglo Cik Aiyu dilanda tsunami. Lariiii ...

Sari..

Amy Z! said... BALAS

Aiyu....

Ahahaha.

Apa nak buat. Sebab bersepah2 tu satu proses pembelajaran bagi dia. Walaupun mak dia jugaklahh yang kena kemas *sambil lap air mata*

Hahaha

Sabar ye awak. Kita pun sama jugaaa.. Alam lagi best. Buang mainan kat luar. Semata2 nak keluar..

Hahahaa..

lyza said... BALAS

Syabas bette...amalkan slalu.. hahahaha...turn aye dah lepas..anak2 dah pandai ngemas..aye tarik napas, gelak guling2 kat sini plak... kehkehkeh...:P

Mrs Lya said... BALAS

Kalau saya, akibatnya rumah pecah pecah rumah tu akan disimpan semuanya dalam stor kekekekeke. Dan akan dikeluarkan semula dalam masa beberapa bulan.

Saya dah berpindah ke www.mrslya.com

Jemput singgah dan follow ye.. Trima kasih.

Nota Cikgu Anum said... BALAS

Astagfirullah hal'azim. lahaulawala quwwata illa billah hil'aliyil'azim...

nasib baik muka cun :)

Anonymous said... BALAS

Hehe..saje tk nk suruh mummy die.. Bagi relaxing, Belek jerawat, baking..cik Mary lg best..lg mama die buat dono..die pun simbah air milo ateh Lantai..then Punggah dan pakai semua kasut...sambil buat catwalk..tu Blum lg melaram semua tudung mamanya..tk pe la..nanti bila aiyu besau..terkenang ms die kecik2..itu buat mama Mary bersabar dgn hati yg tenang...:-B

Dinas Aldi said... BALAS

Pengsan la mami camni, cik Aiyu!

Tapi betoi jugak, rumah dia tu, kihkih!

cahya indah said... BALAS

Cik Aiyu tengah cari idea lagi camne nak deco rumah dia..hehe.

sya_zazoo said... BALAS

Cik comel lote ni nak pindah umah kot.tu yg kompol sume barang dia lam umah dia.senang nanti nk soh mama dia tlg pindah kan ke lokasi yg lebih strategik mcm depan tv ker..hik hik...biar je mama..jgn kemas..dia tido ka
ng bolehlah kemas.esok plak dia sambung 'kemas' balik.hikhik..sabo je la.anak dara mmg gitu.

Madam Sooyaree said... BALAS

Anor,
Hahaha.. banyak rete dia kan... sampah banyak le, hihihi... Itu la, nasihatkan dia sikit!

Kak Sham,
Waalaikumsalam... kak, macam kenal aje kita ;) Saya dari Sooyaree FM la kak :D Dealer FM HRC, hihih... Tak tau akak ada blog. Insya allah nanti ktia visit k :) Thanks kak sudi singgah! Ahlan wasahlan!

Ita,
Banglo 5 tingkat? Pastu mak nye pun tumpang sama, asal kena jual rumah nak beli rumah Aiyu, hahaha

Farah,
Hahaha... I selalu biar je, waktu nak vacuum baru kutip. Tak larat nak kemas setiap hari. I guess the reason why I let her do this, pasal nanti dia akan kusyuk dalam bilik tu, boleh la I buat keje apa yang patut, hahahaha

Jie,
Insya allah kan... tadi mengamuk pasal I amik feather duster dari dia. Tapi dia pergi lap muka sendiri, mana tak kena rampas!

Bonda Dadif,
Hahaha... masih ada peluang kah? :D

Aqilah,
Biasa la dia.. nasib baik mak nye dah biasa stress time keje dulu :P

Sabira,
Hahahaha... bapak nye pun tak larat nak buat apa. Cuma skang ni kitorang make sure semua toys dalam her play room, kalau tak satu rumah dia buat camni. Nak cakap pun, dia buat tak paham je kekadang.

Erma,
Hahahah... itu la pasal, umur 20 tahun tak kemas, gua balunnn!! Itu le pasal, kalau kemas, rasa tak normal, hahaha

Sari,
Hihihih... hujan jarang jarang kat luar, dalam rumah tsunami, hihihi

Amyz,
Aiyohh... abis camtu kena kutip la? Kalau duduk apartment mesti pening kalau dia campak ikut tingkap kan

Kak Lyza,
Heheheh... sesekali kan.. Kalau mak nampak, mesti dia stress, hahahaha

Mrs Lya,
Thanks dear for the new address :) Sat gi kalau semua barang dia masuk stor, teka lah barang apa pulak dia main? Barang mak nye, huwaaaa

Nota Cikgu Anum,
Ahahaha... kira ala Nasha Aziz la kan, hahaha

Azza,
Hihihih... kita bilik memang sentiasa tutup, pasal dia suka terjah bilik air. Tang lantai tu standard la, nak buat camne kan. Sib baik dia minum air kosong je, takde la stree melekit pulak, hihihi

Dinas,
Kannn... tak baik mak masuk campur, hihihih...

Cahya,
Mungkin la kan, pasni tengok tengok ada extra room tepi tu, hihihihi

Sya,
Hahahah.. dia dulu ada buat cubaan. Pelan pelan dia alih barang depan TV. Pelan pelan jugak kita alih balik, hahaha... Esp kalau main Lego, bising!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...