Tuesday, January 3, 2012

Alhamdulillah…

Di waktu petang yang cerah, tatkala sang ibu berjalan berdua bersama si anak ke peti surat di depan rumah jiran sebelah lagi sebelah…

Peti surat dikuak. Ada 3 surat untuk sang suami, satu majalah beli belah, dan satu surat untuk sang ibu.


  
Akhirnya….



Surat yang ditunggu lebih setahun telah kunjung tiba!

DSC03659-e


Alhamdulillah, sang ibu bukan lagi PATI di negara orang. Sudah dapat ketepe ya buk.

Syukur, syukur ya Allah….

DSC03657-e

Apakah, semayang pun nak kecoh kat blog ke?

Wak lu?



Kasi side view sketttt….

DSC03656-e

Front view pulak.

DSC03658-e


Aminnnn......


Cik Aiyu skang tengah fasa suka tiru semua benda kami buat. Hari tu Grandpa nye baca buku untuk dia, bila time nak selak muka surat tu, Grandpa nye jilat jari supaya kertas senang nak melekat. Sudahnya lepas tu Cik Aiyu baca buku, dia pun sama jilat tangan. Siap tarik dari dahi tu, macam orang tengah bersyukur. Yang Grandma memula pelik, ingatkan Cik Aiyu tengah semayang ke ape. Lelama baru paham, yang dia tiru aksi Grandpa nye. Guling guling kami gelak.

Skang ni kalau dia marah, dia suka kerut kerut dahi. Muahaha.. kantoi mak nye suka kerut kerut dahi ngan kening kalau marah kat anak. Jadi skang ni perangai tak senonoh kena buang jejauh, anak dah pandai tiru, hihihi…



P/S: Ada sesiapa tahu mana nak cari telekung untuk umur 2-3 tahun? Warna putih kosong, tamau warna warni atau corak terlampau. Kalau ada, nanti roger roger kat ai ok, thanks!

22 comments:

farah said... BALAS

Waduhh comel bangat cik Aiyu pakai telekung tuu...mmg ayu sangatlah, makin high your saham gini cik Aiyu...boleh jadi menantu solehah gini, insya-Allah. I aritu pun kirim MIL gi bandung beli telekong kecik for fatehah tp tulah siap ada jahit butterfly. Huhu.

Congrats to mummy jgk dh dpt jd PR, semuanya urusan lps2 ni semuanya senang. Hebat eh US hntr PR kad guna mail je, kat Mesia kot nak kena gi collect sendiri.

sabira said... BALAS

Congrats and alhamdulillah kak..no more title pati lagi..heheheheh..at last PR saner akhirnya..wahh cik aiyu belajar sembahyang la..alhamdulillah again..melentur buluh biar dari rebungnya kak..cewaaaahh...xper slow slow ajar dia kak..lama lama nnt pandai la dia :)

jie said... BALAS

COMELNYERRR....

cahya indah said... BALAS

congrats kak, dah takde la nak kena travel jauh lagi nak deal with those documents kan.

Cik Aiyu comel sangat pakai telekung tu..bersungguh sujud..hehe

Cik Puan Hafiza said... BALAS

https://www.facebook.com/baby.geniuses

ada jual sejadah/telekung & books.

comelnye cik aiyu!!! ai geram!

~uG0giRL~ said... BALAS

waaa dia hantar kad pengenalan tu guna pos biasa je?

nur easy said... BALAS

comel sungguh dlm telekung.. cepat2 pandai solat ya cik aiyu..;)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

iskkk mak berkenan gadis warak ni :)

Amy Z! said... BALAS

Yeay! Mommy sudah jadi rakyat amerika. Haha. Tahniahh. :-D

Hahaha. Comel kan budak2 camtu tiru je apa org besar buat. Tapi kita mmg kena behave la. Kang menda tak senonoh plak anak ikut. Naya sungguh. Haha.

Kita ada jumpa hari tu blog jual telekung kanak2. Sejadah pun ada. Tapi dah hilang link. Almaklumla. Anak kita lelaki. Haha. Nanti kita jumpa, kita bagi ok? ;-)

Mwah kat cik aiyu. Comel sungguh pakai telekung camtu.. Sejuk perut mak.

Anonymous said... BALAS

kat mydin banyak...
hehehe

Anonymous said... BALAS

nanti kita org belikan dan posto ke kg tengah :D

xoxoxo,
elen

Nazayiena said... BALAS

Tahniah dah bukan PATI lg....
Cik Aiyu sujud syukur yea....tomeilah dia pki telekong tu tp nampak jambul sikit....

Missy CSI said... BALAS

alahai adik kecik manis....

aritu beli utk anak buah kat bandung. putih kosong takde kain. maksud saya ada telekung kain tu takde.

sekian

lyza said... BALAS

Nanti aye cari kan kat sini n postkan ke sana..;)

hahahaha..teringat kisah iwan tutup muka dgn bantal n baring kat sebelah dia..terus dia amik bantal gak tutup muka dia...:P

Anonymous said... BALAS

@lyza

paling best masa aiyu tiru gaya sally tahan sakit sambil sembam muka kat selimut ngan buat expresi muka nak muntah ..nampak real sungguh :D

kita org gelak sakit perut atas katil tgk gelagat aiyu

elen

ctm.zainal said... BALAS

Mama aiyu.. card tu blh communicated thru wireless?? magik ke??

Maya Marisa said... BALAS

salam kenal. got ur url from my stat.

ur darling angel is such a cutie pie.
btw, congrats on the PR application.

owh, wat a coincidence, i'm an ex sri aman as well :-)

Nanak said... BALAS

finally!..blh keluar masuk le sesuka hati mcm ni kan? adakah ia mcm mykad? *jakun mode*

tgk org semayang tadi dah tau la itu menantu i..ehehe..sgt comel la dia..:) kiss..kiss..

aziahmk said... BALAS

alhamdulilah...dh dpt PR...tak yah pening2 jdk PATI lagi kan...hehehehehe...

fara dean said... BALAS

ala tomellnya!!
waa dh leh mngundi la ye?? hihi
telekung knk2 bnyk kt bndung rsanya..x sabar nk tgk cik aiyu pkai telekung saiz dia..hihi

fatt said... BALAS

alhamdulillah selesai sumenya. rasa cam lama jgk u mengomel tunggu green card ni & lastly selesai jgk..syukur :)

hidayah said... BALAS

comelnyaa.. dayah got the plain one for el dkat jalan TAR.. tapi kena rajin2 bertanya.. sebab kebanyakannya bercorak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...