Tuesday, March 6, 2012

San Diego Zoo

Ok, cerita cuti-cuti Amerika.

Kami pergi ke San Diego zoo ni pada hari kedua di sana. Hari pertama sampai dah petang, lepas makan terus terbaring. Esok tu baru lah keluar pergi jejalan. Jangan tak tau, California tu nampak je macam selalu ada cahaya mentari, tapi tidak sebenarnya. Pukul 6 lebih dah gelap gulita. Sejuk pulak tu. Cik Aiyu ngan Cik Abe steady je jalan nak gi makan, mak nye dah brrrr… brrrr…..

Kami sampai zoo dalam 11 pagi camtu. Cadangan asal nak pergi pukul 9 lebih, tapi mak nye gatal ajak gi jejalan tepi laut. Sudahnya anak kebasahan, hahaha.. Jadi kami patah balik hotel, bilas badan Cik Aiyu.

Tiket masuk adalah $42 for adult, dan $47 kalau nak tengok 4D movie. Kami amik yang $47, pasal Cik Abe tak pernah tengok 4D movie lagi. Alang alang dah sampai jauh, semua nak langgar.

Proses nak masuk tak leceh, tak panjang mana pun kena beratur. Lepas masuk, kami pergi mintak peta. Takut sesat dalam zoo, hihihi…

Cakap panjang pun tak guna, kita layan gambar je la eh.

DSC04658-e

Ni tempat pertama kami lawati. Time tengok scenery gini, teringat Taman Burung KL. Ala ala aje.

DSC04664-e

Proud to be Malaysian!

DSC04666-e

Antara haiwan yang aku kagum tengok. Snake head turtle. Kalau jumpa dalam air, mesti aku lari, geliiiii…..

DSC04681-e

Haiwan yang konpius asal usulnya. Ko ni kuda ke kuda belang? Mesti anak mix ni, hehehe…

DSC04690-e

Ohh.. my buddy buddy! Sama la bawah mata kita. First time mak nye jumpa panda, terkesima jap. Panda ni kerja nya asyik la makan buluh, pastu sengih gitu. Rupanya diorang ni suka duduk sesorang. Diorang jumpa panda lain dalam 5 bulan setahun je, itu pun untuk buat baby panda.

DSC04699-e

Skyfari. Iolls gayat sket, tapi layankan aje Cik Aiyu & Cik Abe. Malas berjalan pun iye jugak, hihihi…

Lepas makan, Cik Aiyu tido dalam stroller. Kelakar time tu, member punya la tahan mata, tapi kepala dah tersengguk sengguk. Tangan maintain atas stroller bar tu, konon nak tengok pemandangan la. Tapi tak lama lepas tu, zzzz… Mak bapak pun dating makan aiskrim. Tunggu anak jaga, baru sambung jejalan.

DSC04704-e

Cik Aiyu seronok tengok zirafah. Sama dengan seluar, auuww!

DSC04712-e

Sambil kami layan tengok zirafah, tetiba Cik Abe hilang. Cari punya cari, rupanya dia tengah camwhoring pakai handphone. Chait, nak kasi kekawan jaki le tu. Nampaknya bukan Cik Aiyu aje yang seronok, pak dia pun sama, hehehe..

Kami lepak dalam zoo sampai jam 5 petang, time zoo tutup. Waktu nak balik tu singgah la kedai souvenir, tetiba ada tangan yang ter extend dari stroller, duk tunjuk kat rimau. Bila kasi kat dia, pergh… senyum nye… memang priceless! Tak lekang senyum tu, sampai la keluar zoo.

DSC04725-e

Ni la rupa Cik Aiyu sepanjang perjalanan, sambil duk peluk anak rimau. Bak kata Celcom, memang berbaloi baloi!

22 comments:

mama maman aka yana said... BALAS

hahaha.. iklan lak ye cik aiyu.. berbaloi-baloi...:)

Nietanozie said... BALAS

manisssss nyer senyuman cuk aiyu kiter.. :)

Amy Z! said... BALAS

ahahaha. seronok dpt patung rimau ye? amboi senyum maniss sangat. ahaha.

senang hati panda tu ek? sampai tersengih2 lepas makan. ahaha. kalo dpt tgk anak panda, mesti comel kan?

sabira said... BALAS

seronok cik aiyu dapat tgk kengkawan dia.....tersengih saje..nasib xder adegan masa kat st.antonio..cik abe pun camwhoring ke kak?patut cik aiyu follow..heheheheheheheheh

ANR said... BALAS

cik aiyu suka rimau? jgn sampai garang mcm rimau udah la ye? hahahaahah

manissssssssssssssss

Anonymous said... BALAS

jejln dgn budak kecik mmg penat..br2 nie p zoo cik mary...mau belai dan sentuh binatang..so penat papaya kejor dan dukung

hoho..rugged sungguh cik abe..patut dia mau camwhore..mesti die berangan mau jadi..cam harisson ford..dlm cete indiana jones..

nasib baik senyum kamu cun..bila mek ayu dapat pow mummynya rimou doll..hehehe..

my everything said... BALAS

alaaaa comeyyynyeee la cik aiyuu tu eheh sebijik muke mommy die heheh sukeee sangat

PutriesNoora said... BALAS

memangla berbaloi-baloi...aunty pun cair tengok..hohoho

venusfreedom said... BALAS

aiyu..aunty erma miss aiyu..lama nau rasa mak nye tak hapdate blog. bile tgk update video awek nangis kena tinggal rasa nak wachaa je..we want cik aiyu always..hihihihi

cIk JanNah said... BALAS

amboi senyum dia pon lain macam jer. mmg dia suke rimau ke kak? tgk vid kat bawah tu pon asyik mengaum jer..budak2 sebelah cik aiyu releks jer..hehe

Anonymous said... BALAS

manisnya senyuman cik aiyu.
suara mesti riuh kan.

sya_zazoo said... BALAS

cik aiyu harimau malaya selamanya.ahaks ;)
fuh..mau pengsan dr kol 11 sampai kol 5 ptg..sya pi petrosains xsampai dua jam dh nk pengsan..haha..dasar xminat sains..

e.l.i.s.s.m.i.e said... BALAS

tidak plastik senyuman itu dapat harimau malaya sekor bawak balik :) hehehehe

Anonymous said... BALAS

OMG.. muke cik aiyu senyum mmg cute la.. penat lelah berbaloi2 bwk anak g zoo.. anak i dpt tgk lembu pon die dah senyum meleret.. next time i pon nak bwk anak i g zoo... hehe..

ITA

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

sweetnyer dia senyum..... geram tgk.. nk cubit pipi dia bleh tak? hehehe

aikasayang said... BALAS

gmbr mummy tiger xde ke?
hehehe

miss scofield said... BALAS

ccccccchhhhoommmeelllllnyyeeee
cik aiyu!!!

ur smile is priceless...!!!

lyza said... BALAS

Aiyu cam granpa dia..suka harimau.. hahahaha..1st time dtg sini,aye ingat lg permintaan dia(grandpa) :P
hohoho..meleret senyuman dia..sangat2 cute..tp aye paling suka masa dia atas colby tu...sangat2 cute..macam budak 6 tahun je tengok..daring je.. hehehehe....helen siap buat profile pic kt fb lg..hehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Maman,
Hehehe.. iklan la kan, tapi memang perkataan tu stuck kat kepala kita, hihihi

Nietanozie,
Terima kasih dear :)

Amyz,
Itu le pasal, panda tu happy je pasal makan sepanjang hari. Tu baru buluh, kalau kasi RV, auwww... lagi sampai telinga sengih!

Sabira,
Memang kawan baik dia semua kat sana, hahaha.. riuh mulut dia, siap borak dengan bangau, hahaha.. Aiyu siap gelak gelak pasal bangau tu jawab balik, hihihi.. Kitorang pecah perut gelak tengok anak berborak dengan bangau

ANR,
Garang takpe, orang takut sket, hahaha

Azza,
Jangan tak tau, Indiana Jones tu memang idola Cik Abe time kekecik. Rumah kami penuh dvd tu, hihihi...

Nana,
Ni nak kata mak Cik aiyu comel kah? Hahah.. tengggsssss!!! :8D

PutriesNoora,
Auwww.. thanks auntie!

Erma,
Hahahah.. tak boleh jadi ni, anak terlebih glemer. Next time mak nye kena enterprem sama ni :D

Cik Jannah,
Dia hari tu suka anjing, tapi rimau pun dia suka jugak, cuma tak pernah jumpa lah. Kalau jumpa rimau kat sini, lari! Ke buat pengsan? :P

Anonymous,
Haaa.. memang riuh dia jumpa orang kampung! Walau penat, takde peragam langsung, hihi

Sya,
Kata Malaysian kan, hihihi... Hahahaha... cuba kalau bawak gi Factory Outlet, mau dari 10 pagi sampai 9 malam, on! :P

Elissmie,
Dari zoo harimau sekor, esok tu gi Seaworld, Elmo satu. Mana tak penuh luggage!

Ita,
Aiyu kalau dapat close up dengan lembu, mesti dia suka gak. Pasal bila nampak lembu dalam tv, nanti dia sengih. Cuma jangan jumpa time korban la kan, trauma dia, hihihi. Pergi la zoo, best tau :)

CMA,
Thanks dear, boleh aje nak cubit. Kita selalu cucuk pipi dia, hihihi

Aika,
Mami nye belakang tabir. Cik Abe dah tak romantik, tanak amik gambar bini, hahahaha

Miss Scofield,
Auwww... thanks laling!

Kak Lyza,
Aye tau, aye nampak kat FB. Nampak dah besar kan, tak padan umur 20 bulan. Aiyu memang suka haiwan, kalau dengar bunyi anjing, menggelupur cari, pastu cakap dog 20 kali T__T

Watai said... BALAS

Teringin tengkuk mcm snakehead turltle kah?

Jihan said... BALAS

omg cik aiyu da pandai senyum ala2 control ayuuu gitu..so schweeeeettttt!!nnt da bleh ckp kompem leh request mommy, next I wanna trip to Disneyland Florida? ;D

Anonymous said... BALAS

alaaa comelnya dan suwetnya gambar last sekali dengan rimau tu....

tergodaaaaaa sangattt

iklas;
nenektua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...