Sunday, March 4, 2012

Toddlers and tiger

Hhhiiiiiiiiiiiii!!!!

Wah, lama sudah tidak ber blog! Sungguh rindu rasa di hati. Waktu cuti cuti Amerika hari tu ada jugak hajat hati nak update blog, tapi takut kena jeling jeling paku dengan laki aku. Kata nak bercuti, tapi sibuk jugak ngadap laptop kan. Tang update blog rasanya dia tak kisah, tapi tang 'eh eh.. ter blogwalking la pulak.. sedar sedar 2 jam berlalu" yang dia bising kang. Tak la bising, tapi takut dia bising, hihih.. Walau iolls adalah tiger mommy, tapi iolls takut laki weh!

Anyway, kami selamat sampai tengah malam tadi. Flight delay, elok elok boleh sampai Midland jam 10 malam, sampai tengah malam. Gedebuk gedebak claim baggage, cari tiket parking yang tersorok celah beg, sampai rumah dalam 12:40 tengah malam. Cik Aiyu dah 4 malam tido sebilik dengan mak bapak, mula buat drama tanak tido bilik sendiri. Nasib baik Cik Abe power sket tang pujuk anak, harap kat mak, keluar lah tiger mommy kang, hahaha...

Cakap pasal tiger, kalau sudi boleh tonton video Cik Aiyu dengan rimau. Don't play play haaa.. nama rimau ni, Malayan Tiger. Harimau Malaya gitu, auuummmm!!! Pada mat salleh sekalian, ianya adalah sungguh exotic. Iolls pandang sebelah mata je, dah boring tengok statue rimau di Perbadanan Filem Malaysia dekat Sekolah Sri Petaling dulu.



Aku pun confuse, mana rimau, mana orang? Tengok macam orang je yang lebih-lebih mengaum.

T__T

14 comments:

Cik Puan Hafiza said... BALAS

mak aih,'pink tiger' tu lagi menakutkan dari Malayan Tiger..

Memula duk cari jugak bunyi roar tu dari mana, sebab muka cik Aiyu blur je.

Rupanya..hehehehe..

ANR said... BALAS

amboi, suara ngauman cik aiyu rock sungguh. hahaahahah

btw, muka tiger xboleh blah tgk cik aiyu dgn pandangan malas-aku-nk-layan-bebudak- hahahahahaha

farah said... BALAS

fuyoo, cik Aiyu up close n personal with d tiger lah, nasib baik ada cermin kaca in between, kalau x, mau tiger kena poke with cik Aiyu...anyway ngauman cik Aiyu tu dah sama cam tiger daaaa, kira anak tiger la ni...dah mommy tiger jugak...hehehe...

Jiejah @ Iza said... BALAS

ahahahhaa nmpk mcm blurr ..rupanya bunyi keluar dr cute pink tiger ahahaa

sabira said... BALAS

itu macam baby tiger je kak...tak besar sangat..pandang aiyu pun blurr jer...heheheheh..

Nanak said... BALAS

amboi awek tu bersungguh-sungguh benar..dah prektis baik punya dr rumah..hehehe

Mokteh said... BALAS

comelnya cik Aiyu...berkenan sungguh...

luv, mak mertua angkat

Nota Cikgu Anum said... BALAS

aduh...sungguh mencomelll sgt!!

Anonymous said... BALAS

mary duk ngikut...tp dia said sound mcm puma..apo pun ganeh semek aiyu

miss April said... BALAS
This comment has been removed by the author.
miss April said... BALAS

typing error"gelaq"
dari awal smp akhir dok gelaq jaa

cahya indah said... BALAS

sampai takut budak sebelah tengok Cik Aiyu duk mengaum tu..hehe.

Amy Z! said... BALAS

Eh, blog awak ada lagu latin la. terkujat kita. sib baik kita tak menari sekali. haha.


amboi cik aiyu. betul betul cam rimau. ekeke. elok plak rimau tu dok diam2 ek. hahaha. comel sungguh. awek tu siap gangster pandang2 budak2 yg dtg2 situ, cam nak conquer sorang je tgk rimau tu. ahaha.

tapi comelnya la cik aiyu ni. muahxx!

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Puan Hafiza,
Hahaha.. itu la kan.. sib baik rimau tu tak sahut balik, kalau tak mesti terkucil dalam seluar

ANR,
Tiger tu dah boring kot, asyik asyik diorang ni nak tengok aku aje. Yang kelakar sebelum tu rimau tu duduk jauh kat tengah, boleh pulak dia alih tempat duduk, datang kat cermin. Tiger diva you

Farah,
Hahaha...semua mak bapak risau, kot kot rimau boleh tembus cermin, nyum!!!

Iza,
Hehehe.. jangan disangka, orang blur tak berbunyi!

Sabira,
Sini banyak haiwan dari Asia/Australia memang kecik. Tak cukup zat kekdahnya, hahaha

Nanak,
Itu le, selalu duk roar kat mak dia, kali ni baru dapat sekufu

Mokteh,
Auww... thanks ibu mertua ku! :D

Nota Cikgu Anum,
Timasih :)))

Azza,
Puma? Aiyu tak kenal puma deh.. lion pun dia panggil tiger

Miss April,
Hehehe.. kalau rimau yang berbunyi, nanges!

Cahya,
Agaknya budak tu fikir, anak sape la ni, duk perasan dari tadi. Confuse aku, hehehe

Amyz,
Ha ah la, baru perasan. Mana pulak nak delete ni, huwaaaa.... Elok kan rimau tu, tapi agaknya dah boring, selalu orang amik gambar dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...