Sunday, April 1, 2012

Back to normal

Alhamdulillah, semua nya sudah kembali pada asal.

Tiada lagi yang demam, semua dah kembali ok.

DSC05262-e

Cik Abe kembali bertukang, siapkan projek pasang tingkap. Nasib baik la dia mat DIY, kalau tak, bangkrap ahkak. Mahal gilos semua benda kat sini, termasuk tenaga buruh. Macam hari tu kami ade lah berhajat nak renovate dapur. Bajet dalam $10k le, duk congak congak, insya allah boleh buat tahun depan. Tapi bila tanya survey, mak aih… ramai kata sediakan $20k you! Darab 3.1… tak sanggup! Tunggu je la kan, bila dapat masuk Wheel of Fortune, hehehe…

Yang si kecik pun sibuk bertukang.

DSC05263-e

Eleh, buat aksi manja pulak. Memula ingat nak jadi mamarazzi, amik candid. Bila dia sedar mak nye pegang kamera, terus lentok macam Didi Diha. Opps… sorry, terumpat kawan sendiri, hahahah…

Ok, back to work.

DSC05264-e

Mak nye pun kembali bertugas, masak nasi ayam. Anak saya tekak Melayu, kalau masak ayam panggang slow sikit dia nak makan. Kalau dapat nasi ayam, zasss… Senang hati chef Open-mouthed smile

10 comments:

miss scofield said... BALAS

hohoho....
smiley faces...welcome back!!!

:)

Nanak said... BALAS

syukurlah semua dah sihat :)
sgt jimat okeh kalau DIY..tp kitaorg jgn harap la..tukar starter lampu pun ketar lutut..hahaha..

rambut menantu i tu makin panjang..kaler pun lawa...:)

Mick's Mama said... BALAS

good to see cik aiyu back to herself :) kalau anak sakit, kita yang lagi sengsara kan? take care you olls!

Nota Cikgu Anum said... BALAS

sgt mencomel lentok nye. siap dabelcin tuh :)

Hanamiko Sakura said... BALAS

alhamdulillah... semuanya dah sihat... :)

sabira said... BALAS

tgk picture no 2 tuh terperanjat ai..hehehehe...kak, rambut depan dia kalau fringe cantekkk ..wooott woottt :)))

Amy Z! said... BALAS

alhamdulillah semua dah sihat. yeayy!

bagus la tekak melayu ni. nanti bleh ajar dia makan durian. hahaha.

Nazayiena said... BALAS

Alhamdulillah semuanya dah sihat espec.cik Aiyu tu,jambul depan pun dah pjgkan...

lyza said... BALAS

rambut depan dah panjang tutup muka dah...mcm yasmin la..dia taknak potong, nak simpan panjang...
apa pun gud hear aiyu n sume kt sana dah sihat.. :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Miss Scofield,
alhamdulillah.. mak nye pun tumpang senyum sama :)

Nanak,
Thanks dear. Kat Malaysia kita pun malas, sampai Amerika terpaksa jadi rajin, hihih.. Rambut menantu memang makin panjang, rasa geram je nak gunting, hehe

Az,
True that! I ikutkan Aiyu takde la tunjuk ciri ciri sakit sangat, tu pun dah risau giler :(

Nota Cigku Anum,
Haruslah ditunjuk lelemak berlebihan di muka, hahaha

Hanamiko Sakura,
Alhamdulillah, kalau tak memang rasa sedih sangat, pasal kami bertiga je kat sini

Sabira,
Kita dah lama buat proposal kat Cik Abe, dia reject. Nak gak anak simpan rambut depan

Kak Nurul,
Itu la kak, risau kami pasal suhu badan dia. Kekdah anak tak pernah demam, hehehe.. Jambul dia memang panjang, tapi bapak dia tak kasi potong!

Kak Lyza,
Yang ni bukan Aiyu tanak potong, Colby yang nak simpan. Sesekali dia bersuara kan, haruslah diikut, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...