Friday, April 27, 2012

Her own way


Agak agak korang, sape punya keje susun buku macam ni?

?

?

?

?

?

?

?

Sah sah la tuan punya buku kan, hehehe...



Normal kah itu?



Cik kak kita skang ni, makin picky on certain stuff. Luckily not food, yang tu nasib baik selera dia besar. Contohnya mangga 3 biji untuk $1 ku, habis dia bedal hari ni. Aku dapat biji mangga je, hehehe... Takpe, esok boleh beli lagi. Jakun jap mangga murah. Dulu kat Williston, $5 untuk 2 biji. Dah la masam, tak berbaloi sungguh.

Contoh yang Cik Aiyu picky adalah, sleeping orientation dia. Macam skang ni, katil dia kitorang letak air, buku ngan soft toys kat satu hujung. Jangan la kau baringkan kepala dia kat situ, confirm tengah mengantuk pun, dia akan bangun pusing. Itu tempat kaki dia ok, bukan tempat kepala. Masa tido rumah Grandma pun sama. Dia yang dah tido, siap bangun, pastu tengok kitorang macam "lu ape hal, takkan tu pun tak tau", pusing dan sambung tido.
 
 
Tadi masa nak tido pun, dia bising lagi. Rupanya member tak suka ada sticker kat cover buku ABC dia. Padahal sendiri yang tampal siang tadi. Dia cabut sticker tu, kasi kat aku, pastu sambung tido.
 
 
 
Adakah ini yang dinamakan, toddlers and routine?

5 comments:

Anonymous said... BALAS

ok la 2 kan die nak starting 2 organise her stuff.. klau anak i lps bace buku die campak je ikut suke die.. nnt x jumpe buku 2 mule la bising2 padahal die yg campak kat mane2 ntah..

ITA

Amy Z! said... BALAS

Serupa sup bunjut? Haha. Pada dia, janji saya dah lipat.. hahaha.

Alam picky eater. :-( sedih sangat. sebab kadang kita dah masak, bila dia tak nak makan tu, susah hati. Terus buntu tak tau nak kasi dia makan apa.. T__T

Eliss Mie said... BALAS

masa my nuha sebaya dia tu, memang dia suka susun2 macam tu. abes semua benda :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Ita,
Eh, ini yang dia organize. Yang dia campak, tak nampakkkk, hahahaha... Takkan nak tunjuk, jatuh la saham anak aiii, hihihi

Amyz,
Alam masih pilih makanan ke? Alahai, sian dia. Mungkin pasal boy kot. Ada kawan, anak dia pun sangat lah picky. Boy jugak.

Eliss Mie,
Thnaks dear for sharing. Memacam kan diorang ni, tolong kemas apa yang patut lagi elok, hihihi...

misha.w said... BALAS

yg tampal sticker tak suka tu serious kelaka! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...