Thursday, May 10, 2012

D.O.M.E... Keluar....

Situasi 1
 
Tempat kejadian: The Loaf, Bangsar Village
Tarikh: 8 Mei
 
Sang ibu sedang beratur membeli roti. Sang anak didukung Sally. Sang anak ternampak tanda keluar di siling, lalu mula mengeja, "K...E...L...U...A...R...". Sally cuba membantu sang anak membaca, lantas bersuara, "K...E...L...U...A..R... keluar." Sang anak yang sekarang ni sudah menjadi ala ala burung kakak tua, pun ikut apa yang Sally katakan, "K...E...L...U...A..R... keluar."
 
Ok, bereh.. sang anak sudah tahu, ejaan K.E.L.U.A.R. bunyi nya keluar.
 
 
 
 
 
 
Situasi 2
 
Tempat kejadian: Dome Cafe, KLCC
Tarikh: 9 Mei
 
Sang ibu dan anak menghilangkan  lapar dan dahaga di Dome bersama Sally, Abang Azizul, Adeel & Elliana setelah penat berjimba di Aquaria. Sang anak ternampak tulisan di cawan kopi Abang Azizul, dan mula mengasah bakat mengejanya, "D...O...M...E... keluar"
 
T__T
 
 
 
Betul la orang kata, bebudak ni cepat betul belajar! Lepas ni habis le, semua benda yang dieja, bunyinya "keluar!"

19 comments:

miss scofield said... BALAS

keh3.....comel je.....
dome...bunyinye keluar....keh4....

next destination I-city plak!!! :p

Amy Z! said... BALAS

Hahahahaha. Terkuat gelak kita bila baca part last tu. Haha.

Tang mengeja dah pass dah tu. Tang membunyikan je. Aiseh. Takpe2. Slow kayuh. Hahaha.

Anyway, good job aiyu! ;-)

Anonymous said... BALAS

cepatnya cik aiyu catch up.
kalau ajar mengaji tentu lagi syiok,
umur 4 tahun, ntah2 dah khatam semua.
syabas, syabas!

blu4sky said... BALAS

hahahah...pandai cik aiyu

Konot said... BALAS

miahahhaha sngat comel!

teringat masa ajar anak aku cakap omputih

"what is your name?"

"yes"

"how old are you?"

"yes"

"is mama pretty?"

"YES!"

haha!

ati_emylia said... BALAS

cutenye aiyu.....fateh 1 tahun 7 bulan masih multi language....kejap bunyi mandarin...kejap bunyi indon...heheheh

emy

Nanak said... BALAS

hehehehe...Fredo mcm tu la..asal nampak mana2 mesti sibuk nak mengeja...

ANR said... BALAS

wah kecik² dah pandai mengeja. teror seyh..

tp keluar je smua bunyi nya?? hahaha xpe, yang pnting pandai mengeja. sebutan kite ajar lain kali. LOLL

Anonymous said... BALAS

Syabas Aiyu. Mokcik pun vangga

Maknya lepas ni kena beli la buku yang sukukata berwarna warni tu (ada 6 buku rasanya) Boleh dah ajar mengeja Bahasa Melayu. Nanti boleh pas Bahasa Malaysia.

Ahkak

Anonymous said... BALAS

Syabas Aiyu. Mokcik pun vangga

Maknya lepas ni kena beli la buku yang sukukata berwarna warni tu (ada 6 buku rasanya) Boleh dah ajar mengeja Bahasa Melayu. Nanti boleh pas Bahasa Malaysia.

Ahkak

NunsNajib said... BALAS

hahaha comel gila!!! alaaa nape tak record. hehe :)

Yong Kamariah said... BALAS

Salam,
Chomel bebeno dak Ayu ni yekkk... selalu singgah sini wat rujukan sesikit kt anak, dah lama tak beranak kecik dah luperr development baby, kira cik Aiyu ni cam advancelah dia punya perkembangan, keep it up both mom n Aiyu!

sri hati said... BALAS

dh kenal huruf cik kak kita..erm auntie tumpang bangga lah:-)well done

Anonymous said... BALAS

hahaha..bravo cik aiyu..

Rihen said... BALAS

cayalah aiyu... :)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

x smpai due tahun lg tuh..cepat2 aja iqra'. sure cepat tangkap neh :)

Hanamiko Sakura said... BALAS

alahai cik aiyu.. comel je ^_^
lepas ni belajar mengaji pulak.. hihi

Unaizah said... BALAS

Hahahahaha.... A+ for effort!!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said... BALAS

hehe comel laa..semua yg dieja jadi sebutan KELUAR...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...