Friday, May 4, 2012

Malaysia tanah air kami

Alhamdulillah, we have safely landed at 7.10 am this morning. It's good to be home, but not for the reason why we are actually here. Helen sakit dari hari tu tak baik-baik, tu yang kami balik nak tengok ni. Tak sedap hati duduk kat Amerika, tau kakak sakit.

Thanks for all the wishes from the previous entry comments and e-mails, we really appreciate it. We had pretty smooth ride, no delay, luggage lost or whatsoever. Seriously, I was a bit nervous flying through London, as the airport is really famous for luggage delay (self confessed victim, TWICE!). Alhamdulillah bag sampai Malaysia. Siap naik satu kapal terbang dengan Dato’ Jimmy Choo nih. Hati ada perasaan nak bergambar sama, tapi kepala kata, “Sedar diri la weh, ko tu dah le muka 2 hari tak mandi. Sat gi amik gambar pun, segan nak tunjuk kat orang.” Terus hajat hati dilupakan.

As for Cik Aiyu, kalau boleh diberi grade A to E, dia dapat A+! She was better than I expected. Siap ada beberapa orang puji lagi, tu yang dapat ++ tu, hehehe… She did walk around in the airport, tapi dia maintain jalan sebelah aku, walau tanak pegang tangan. Pastu bila duduk menunggu di Houston pun, dia takat lari dekat dekat je, still within the radar. Bila aku panggil dia datang balik. Dalam kapalterbang pun takde drama, siap dia boleh gelakkan anak orang yang menangis. Iskh, Cik Aiyu, sanggup you.

DSC05560-e

Sampai rumah pun Cik Aiyu ok dengan semorang. Takde eksyen. Syabbas betti. Cuma skang ni kami berdua tengah jet lagged. Sepanjang hari tadi tido, skang ni Cik Aiyu tengah tengok Elmo, mak nye lak gigih hapdet blog jam 5 pagi, hahaha…

17 comments:

Hanamiko Sakura said... BALAS

mesti susah kan kalau dah kena jet lagged.. ^_^

btw, selamat pulang ke tanah air.. alhamdulillah.. selamat sampai pun.. :)

rostina76 said... BALAS

sonotnye landed 'Malaysia tumpah darahku'....congrats to menantu tak jadi ye....GOOD GIRL!

Marliza said... BALAS

Hi huds..welcome back girls...aiyu msti dah pro naik kapal terbang...hope everythg is well..how long will u be back in msia?

Marliza said... BALAS

Hi huds..welcome back girls...aiyu msti dah pro naik kapal terbang...hope everythg is well..how long will u be back in msia?

miss scofield said... BALAS

ecececce....cik aiyu...feeling mcm kat sofabed....ala3....rumah background airport parking lot gituh..... :)

Poist-en Ivy said... BALAS

alhamdullilaaahhhh selamat sampai.... :) mintak maaf lama tak komen.. tapi hari hari jenguk :) hope ur sis will get well soon...

ASaDa RyutaRo said... BALAS

selamat kembali ke tanah air.. hehehe :D

farah said... BALAS

Alhamdulillah dah sampai. And congrats to cik Aiyu foe behaving, hehe. On another note, send my regards to Helen, hopefully she will be better soon. Update lah abt her if you don't mind :)

Anonymous said... BALAS

welcome back home! hope to see you both. hugs to helen!

Anonymous said... BALAS

Geram tengok Cik Aiyu dok landing kat airport.Rasa mak geget kaki montoks dia tu.

Delila

Madam Sooyaree said... BALAS

Hanamiko Sakura,
Itu la pasal, tapi nak buat macam mana kan. Kalau kita boleh nak adjust, tapi baby, kena ikut timing diorang la gamak nye, hehehe... Thanks dear, really appreciate it :)

Rostina,
Thanks auntie! Menantu memang A++! :D

Marliza,
Thanks babe! Aiyu boleh la, belum taraf Jolie-Pitt lagi, hihih... Kitorang balik almost 3 weeks je :)

Miss Scofield,
Harus la kan.. landing no matter where you!

CTM,
Alhamdulillah... no prob dear, in fact thanks for dropping by! Thanks, kami pun harap dia cepat sembuh :)))

Asada,
Thanks laling!

Farah,
Thanks dear, nanti I tanya tuan badan kalau ok I nak tulis pasal dia ;)

Anonymous,
Thanks!

Delila,
Hehehe.. kaki dia kurus aje, itu ilusi optik tu :D

Amy Z! said... BALAS

Alhamdulillah selamat sampai~
Good girl la Aiyu. Last march balik KL naik kapal terbang, sekali Alam bantai menangis dalam flight. LOL! Malu mak!!


Semoga Hellen cepat baik juga..

fifi said... BALAS

alhamdulillah da sampai.. kalau duduk jauh2.. sesekali balik dapat hirup udare negare sendiri rase puas..

Konot said... BALAS

semoga helen cepat sembuh ye..

dari saya yang dah lama tak komen kat sini tapi hari2 gigih baca pasal cik aiyu!

Nazayiena said... BALAS

Wah dah spi M'sia,syukur cik Aiyu x meragam dlm p'jlnn mungkin dah besar dan faham......

Harap Helen cepat sembuh.

CouLeur de Chiqu3 said... BALAS

hoh?? sudah touched down tanah air..wah wahh.wahhh...selamat pulang... !!

huhu,aman damai hati maknye tgk anak dare baik belake...hee..

*lame ke kt sini?

Watai said... BALAS

cantek gila gamba ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...