Friday, June 22, 2012

Car and aisim

Tengahari tadi, ada orang ajak ronda lagi.

“Mommy, car” (sambil sarung kasut ngan bawak botol air).


Hewaahhh… manyak la cantik muka ko kan. Tapi takpe lah, memandangkan dia ajak dengan cara elok, tuan tanah pun layankan aje.

Nak pergi taman memang tak dapek, cuaca sampai 41 degC tadi you. Kulit terbakar satu hal, takut mek Aiyu demam pun iye. Jadi kenalah pergi tempat indoor gitu.

Hala tuju hari ni, Starbucks. Dah lama mak nye tak minum kopi mahal, heheh.. Selalu buat Nescafe tarik sendiri je kannn…

Elok-elok keluar simpang, nampak kete Cik Abe. Terus kami patah balik, pasal bapak nye nak ikut sekali. Habis keluarga bahagia la, minum kopi bersama, hahahaha…

IMG_0097-eIMG_0098-eIMG_0099-e

Cik Aiyu dan ‘aisim’ nye. Nak sebut frappucino tak pass lagi, aiskrim pun aiskrim lah nak.

17 comments:

miss scofield said... BALAS

comelnye!!!!

Reen Tart Nenas said... BALAS

blog wajib tgk tiap2 hari. comelll anaknyer.

Eey said... BALAS

Salam Sis,

Comelnyer Cik Aiyu... Mesti lagi comel bila mengomel, kan?
:p

Kisah Hati said... BALAS

wahhhh dah pandai minum kopi ye nak hehehe.... pukul bape le tido ni nanti

sabira said... BALAS

Sodap tol time pepanas dpt frapuccino..heaven! Good girl la dia hari ni!

s.z.a_s.z.a said... BALAS

somelnye somelnye cik aiyu...
thank you sis...
gumbira dpt tgk muka cik aiyu banyak2...
hehehehehe~

amboi, kopi mahal yerk..
kat sana pn kire mahal yerk...

farah said... BALAS

Lps ni when she knows how to say Starbucks and frappucino, be ready to fork out more coffee money, hehehe...adorable princess in pink minum frappie, swell! :)

ANR said... BALAS

cik Aiyu makin cantik. rambut sudah panjang. sweet. :)

Amy Z! said... BALAS

hahaha. aiskrim pun aiskrim laa..

alam bukan sebut nak makan aiskrim, dia sebut, nak minom aiskim. haha.

rostina76 said... BALAS

salam org amirika (just gedik nak bgt urg brunei kalu p miri,malaysia tu suke berangan post @FB durg p amirika, hehehe. ahkak pun mula2 tertipu).....tapi ahkak ni mai amirika nak jenguk menantu xjadi. lama xjenguk cik aiyu. skrg ni makin ayuuuu aunty ros tgk.....bagus le selalu2 jadi keluarga bahagia minum kopi mahal. save duit mem kan sbb boss bayor (ahkak suke gitu)

cahya indah said... BALAS

plg suka tgk pix 1st tu..comellll. nak sket frappe tu boleh tak Cik Aiyu?

umie said... BALAS

comelnya cik aiyu...

Anonymous said... BALAS

Ooh demanding..cam cik Mary..dia pun gtu gak..time weekend je..ckp nk p jln..then request nk mkn tutti fruity..

Anonymous said... BALAS

Salam, Cik Aiyu sebaya ngan anak Auntie.Tapi dia boy. Selamat Berkenalan Cik Aiyu. Kak Rina.

ak yuyunz said... BALAS

suwitnya cik aiyu..

Madam Sooyaree said... BALAS

Miss Scofield,
See the mother le, hehehe :P

Reen Tart Nenas,
Auww.. thanks dear! Really appreciate it, awak selalu jenguk dan komen tauuu

Eey,
Thanks dear. Comel bila mengomel? Mengomel kekadang kiut, tapi bila bawak pada menjerit, auuwwwww!

Kisah Hati,
Eh, bukan kopi la yang. Dia minum yang caffeine free le, hihih.. Strawberry & creme :)

Sabira,
Hehhe.. memang best kan! Kita suka java chip, boleh gigit2, hehehe... Thanks Sabira, dia skang dah ok sket le, kruang ngamuk :)

Sza Sza,
Heheh... ni khas untuk awak tau ;) Kopi sini USD4 yang besar. Kira mahal le, pasal kopi biasa dalam USD 2 je. Tapi lebih kurang gitu le harga kat mana2, kalau ice blended ni :)

Farah,
Eh, dia memang tau, hahaha.. Cuma dia tak panggil Starbucks, dia panggil coffee, eating :P

ANR,
Thanks dear. Rambut tu ada peluang lagi panjang, pasal pak dia tak kasi potong :D

Amyz,
Betul la tu yang, kalau aiskrim dah cair, hihihih.. asal kita paham, ok la kan? ;)

Rostina,
Hahahaha... Kita pernah masuk ke Seria tau dari Miri ;) Time tu keje SLB lagi lah, gi calibrate tools kat sana. Eh, boss mana bayor, mem yang bayor pasal mem yang ajak, hehehe.. Sharing is caring maaa :P

Cahya Indah,
Thanks dear! Boleh aje, dia lagi suka whip cream kot, hahahaha

Umie,
Makasih, really appreciate it :)

Azza,
Waaa.. tu lagi mahal kan! :P Dia nak jejalan je, makan ke tak, dia tak kisah sangat. Mak nye yang over :P

Kak Rina,
Salam kak, thanks for visiting us :) Apa nama boy akak?

AK Yuyunz,
Thanks laling!

Anonymous said... BALAS

Salam mummy Aiyu,nama boboi Kak Fareed Danish glamer x nama ni ? Se glamer orangnya. Hensem tau Cik Aiyu. Banyak peminat ni.Ramai dah booking nak jadikan menantu muahahaha. Kak Rina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...