Wednesday, June 20, 2012

Ini betul-betul, bukan cobaan….

Hari tu kan, ramai orang kata, ‘eh eh… senang nye Cik Aiyu tido’



Sebenarnya itu trick aje.

Anak saya suka pura-pura tido, kalau dia tau mak nye bakal membebel.



Abis, ko dah sepah rumah macam tu, haruskan dapat pujian?

Bila agak-agak hampir kantoi dengan benda yang tak patut dibuat, Cik Aiyu akan pura-pura tido. Tapi mata berkedip-kedip, mulut tahan sengih. Camno tu? Camne nak belakon kisah spektra ni?

Satu lagi trick busuk dia suka buat, adalah bila nak kita bukak peti sejuk. Peti sejuk kami kan berkunci, nanti dia mula la buat muka innocent, cakap nak “cow”. Sekali ko dah bukak, dia bantai capai wafer cokelat. Camno? Sekali boleh le mak nye tertipu, lelama tak dapak jack…



Tapi tu kisah mak nye di trick.

Dua hari ni, jadi betul-betul la pulak.

DSC05880-e

Waktu ni aku tengah masak untuk tengahari. Memula dengar dia membaca, tau tau senyap aje. Jumpa dah pengsan celah buku.



DSC05881-e

Yang ni pulak pagi tadi. Member meroyan tak dapat cokelat, mengamuk sampai tertido, hahaha.. Apa lagi, mak nye pun amik kesempatan untuk mandi buih di pagi hari, hihihi.. Me likey!

13 comments:

Anonymous said... BALAS

ooo..begitu mek aiyu..tk sangka dia berbakat dlm lakonan..patut retis je

kalau cik mary..tk dpt brg dia nk..dia pun merajuk dan tutup muka..sambil menangis..

then papaya mai..mary ngadu..mama buat..tk nk kawan mama..nk tlpn polis..

lastly papanya said..please call police..i will wait them...to catch u

s.z.a_s.z.a said... BALAS

thanks sis dapat tgk 2 gmbr cik aiyu...walaupn die tgh tdo... so comel la diz cik aiyu...boleh lak die trick maknye ye...untung maknye pandai, terus dpt baca trick anaknyee....

i like "tak dapat jackkk...."
:)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

mader ai kate bdk2 kalo senang tido mane2 jer, makne nye x banyak cekadak.. senang diurus gitew. dulu ai kecik2 mesti tdo atas tilam danlop baru nyenyak. dah tua2 kalau berubah katil, harus ai jage sampai ke pagi. bak princess and the pea kan. anak dara Huda ni mesti baik bila besar nti.

Sakura Rals said... BALAS

yang part pura2 tidur tu, sama je dengan rizqi. nak suruh pakai baju lepas mandi, dia pura2 tidur. suruh kemas mainan, terus capai bantal busuk, pura2 tidur siap berkeruh lagi. budak2 zaman sekarang ni hehehe

Anonymous said... BALAS

happy birthday cik aiyu!! birthday mommy kasi apa? hehe.. pandaii ye kamu!! <3

ijah

sabira said... BALAS

macam pengsan kat tepi jalan je si aiyu..hehehehe....sambil dikelilingi buku2...

Nanak said... BALAS

woho..blh jadi pelakon cik aiyu kita ni..Fredo pula suka buka peti sejuk sebab nak amik raisin..
dan yg plg best skng ni,klu penat,mmg dia akan tido je kat mana2..

Normah kl said... BALAS

Saya suke baju yang cik ayu pakai Pagi tadi tu.color cantik

Reen Tart Nenas said... BALAS

owh mcm nie la kot kalau ada anak nanti. pasti ku tak kuasa nak kemas umah hari2 kalau dah hari2 sepah barang mainan camnie.

*cik aiyu tetap comel :)

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Panjang akal anak dara u.. ^_^

Syima Syaz said... BALAS

alahai makin cantik!!

habislah pasni kita punya turn takleh mandi lama2....prepare mental dah ni.hehe

Amy Z! said... BALAS

ok la tu meroyan sampai tertidur. anak kita, meroyan sampai lebam2 kepala sebab dia antuk kepala.. hadoiiii.. T__T

hahaha. pandai betul dia purak2 tidur ye?? hahaha.

Silver Fern said... BALAS

Cik Aiyu., u are a superstar!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...