Tuesday, June 19, 2012

Music class

Pagi tadi ada kejadian aneh telah berlaku.

Bukan pasal Cik Abe takde. Dia memang takde dari malam tadi, ke San Antonio ada safety class. Mak dah biasa guling sesorang you, auwww…

Ni pasal Cik Aiyu yang bangun pagi, TAPI tak menangis. Ajaib. Magika.

Yeee…. dah lama dah cik kak kita tak bangun dengan suasana aman. Dulu-dulu ok, tapi dah beberapa bulan ni out. Selalu kitorang dikejutkan dengan tangisan Cik Aiyu yang mintak keluar kandang. Sampai bilik dia, mesti semua soft toys ngan buku dah ada atas lantai. Tinggal tuan punya badan je dalam kandang. Tau akal kaki tak panjang macam Gisele Bundchen, kalau tak dengan dia sekali melompat keluar.

Tapi pagi ni, aku dengar suara Cik Aiyu aje. Pergi bilik, tengok dia tengah tunggu mommy nye dengan Hello Kitty di sebelah tangan, botol air di tangan satu lagi. Kiut pulak bila tengok gitu, hihihi… Kalau hari-hari macam tu, lagggiiiii kiut!

Petang tadi, kami pergi kelas muzik Cik Aiyu. Sari kawan dari persatuan mak-mak ajak pergi kelas muzik ni. Dia kata dia dah boring asyik gi playdate kat fastfood restaurants. Tak membina minda kekanak. Sebagai mak supportive, aku pun terpengaruh.

Gambar Aiyu di hari pertama sekolah.

DSC05860-e

Rasa-rasa nak kasi pelempang je kan, hahaha.. Bebudak zaman sekarang, very the canggih I tell you. Sibuk sungguh dia duk lastik vavi. Kalau dia dapat clear kan satu level, bangga gilos!

Basically the class is more on building parent-toddler connection through music. Instructor duk nyanyi lagu, sambil buat aksi berlainan untuk menarik perhatian kekanak. For example, the first song was about horse riding. The toddler will sit on our lap, and we will bounce them like a horse ride. The first part was a bit slow (the lyric said, this is how a lady ride a horse), then faster (this is how a man ride a horse), and then even faster (this is how a farmer ride a horse). Lagu feveret Cik Aiyu? A song that involved a lot of tickling, hehehe.. Suka betul dia kena geletek!

Overall ok lah kelas tu. Kekanak seperti biasa, tak habis kelas dah mula merayau. However the instructor was good at attracting their attention, and started singing about whatever they were doing. Harap kat mak nye nak menyanyi? Habis banjir Midland! Open-mouthed smile

12 comments:

jie said... BALAS

auwww gojes nya cik aiyuu ;) big girl dah. Berapa hantaran? haha RM ok, takmo dollar2, kena start menabung dari hari ni.

sabira said... BALAS

keh keh keh...angry bird yoo aiyuuu!!!mari auntie ajar game lain plak...nice outfit today...sangat fashionista!!

Eliss Mie said... BALAS

alaa muncung dia main angry bird tak boleh tahan :)

shamsiah abdul rahman said... BALAS

Here, like wise. My sons suma tgn x lps gadget semasing. Mcm x blh idup kalau xda "benda" kt tgn. Cuma "lastik vavi" dah hisory. X mencabar kunun nyer.. Biasalah anak jantan.. kalau x menembak, game mancing.. abis 1 kuwait ni nyer uncles diaorg add.. even d dad pun terjebak sama.. ciss..
Anyway, anak dara u soooo adorable..

s.z.a_s.z.a said... BALAS

wahhhh... cik aiyu.
jomlaaa kt lawan main angry birds tu... kt tgk siapa mng~
hehehehhehehe ;D

sis, tepek byk sikit gmbr cik aiyu pls... gerwammm. xpuas tgk klu seketul je.
heheheheheh~

thank you~

Reen Tart Nenas said... BALAS

owh mommy. anaknyer dress up dasyattt! so cute :) mana gambar mommy and anak? kot2 la ala2 katie holmes & suri cruise ke, iye dokkk? :)

Nanak said... BALAS

swimming class suda..skng ada music class pula..wah, bestnya...class tu kena bayar ke dear?
big gal mcm ni mmg tak perlu dah susu magik..super comel la dia..:)

Pink Mama said... BALAS

she looks so grown up....alahai comelnya =)

Nazayiena said... BALAS

Amboi Cik Aiyu sempat lg nak main game pegi class music tu....
canggihkan budak2 skrg.

Poist-en Ivy said... BALAS

sudah blh ikat tocang!! sikit lagi mau jadi anak dareee... Mesti Mama Aiyu dah ready ready nak mem-fashionista-kan Cik Aiyu kan?

Madam Sooyaree said... BALAS

Jie,
Auww... tenggsss!! Haahah.. USD aaa.. mahal tiket kapalterbang nih! :P

Sabira,
Hihih... dulu ada download Talking Tom, terus delete lepas suara dia lagi high pitch dari Tom. Ok le tu, baru satu dua game dia tak lepas iPod, kalau ada lagi banyak, haru!

Eliss Mie,
Concentration itu penting ok auntie, hihihi

Kak Sham,
Hahaha.. game memancing pun best gak kan kak. Tak pun pergi bebetul, banyak bot parking kat marina tu ;) Rindu pulak kita kat Kuwait, esp fruit punch :D Thanks kak, really appreciate it :)

Sza Sza,
Takut mak nye yang overtake kang, hihihi... gambar nye susah nak amik skang, nanti dia yang nak amik gambar kita

Reen Tart Nenas,
Baju lama je Reen ;) Gambar mommy takde orang nak amik, ni la nasib orang dah berkawen, hahahaha

Nanak,
Class kena bayar, mahal pulak tu. Tapi tak pe la, dari tak buat ape kan. Susu magik takde dia dah ok, tapi tu le, suka pulak menjerit. Adoi!

Pink Mama,
Tu tak tengok dia jalan keliling rumah dengan handbag ngan handphone, hahaha.. yang kita dah bukan 18, sibuk nak jadi 18, hihihi

Kak Nurul,
Itu la kak, diorang lagi tau dari kita!

CTM,
Ikat tocang? Sikat rambut pun tamau, camno? Nak fashionista takde hati mak nye, selagi anak makan tumpah sana sini, hihih

jas imran said... BALAS

santek kasut kamu Aiyu... suka acik tgk...

mmg sejibik la mcm karekter Zoe (babyblues) si Aiyu ni kak... suka tgk! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...