Thursday, June 28, 2012

Her update

First of all, sorry kepada semua yang tinggalkan komen. Bukan tuan tanah perasan diva, tapi sehari dua ni kalut sket. Dengan Cik Aiyu demam, dengan nak kemas rumah pasal mertua nak datang Jumaat ni…. mak tertekan!

Ok, tak la tertekan sangat. Tapi kalut tu tetap ada. Cik Aiyu yang selama ni selalu main sendiri, skang ni asyik nak beramas mesra. Lebih 5 minit aku hilang, dia cari. Bukan nak kena layan pun, tapi nak kena duduk depan dia. Dan yang dia kasi pegang, adalah telefon. Laptop? Jangan harap. Dan dan tu jugak nanti dia tekan butang off.

Anyway, we went to pediatrician earlier today. Soheh, anak kami demam. She has swollen throat, and some bacterial infection there. The culprit? Kami rasa pasal dia minum air toilet hari tu, hahaha…

I know, keji dan jijik kan. Nak buat macam mana, selama ni memang pintu toilet kitorang selalu terbuka. Cuma ada satu pagi tu, waktu aku tengah cakap telefon, tetiba Cik Aiyu datang kat aku, dengan kepala basah kuyup, sambil tersengih. Memula pelik gak, mana pulak datang air ni. Rasanya takde aku letak cawan bersepah. Bila aku follow dia balik, tengok tengok member main air jamban. Waddehel? Terus aku panggil Cik Abe, suruh tengok perangai baru anak nye.

Tak ku sangka, boleh buat demam rupanya.

Lagi satu yang aku syak, ada orang tu nak tumbuh gigi. Tapi masa aku dukung Cik Aiyu, dia gigit leher aku. Wahhh.. kang tak pasal-pasal orang ingat love bite, muahahaha.. Selain tu, dia selalu macam hisap-hisap jari dia. Tapi tak tau la kan, tu sangkaan ku aje. Nak tengok dalam mulut, member tak kasi.

DSC05967-e

My sick baby. Nasib baik senang nak makan ubat, walau kurang selera makan.

Oh, lupa pulak nak hapdet. Skang ni Aiyu dah tinggalkan Elmo, boipren baru dia skang nama Mickey. Siang malam duk sebut nama Mickey. Memula dulu dia panggil Mouse, skang ni dah upgrade, panggil first name you, hihihi… So sesiapa nak belikan hadiah untuk besday Cik Aiyu Jumaat ni *batuk tersipu sipu*, Mickey is the way yo! Smile with tongue out (muka tak malu tuan tanah, hahahaha

8 comments:

Nanak said... BALAS

olololo..cian menantu aunty..
get well soon ye cik aiyu..
happy bday in advance sayang..baru nak kawan dgn mickey ye? itu Fredo punya bestfren sejak baby..hehe...

ANR said... BALAS

Mickey? hmm Next year kite belikan ea sbb next year nk pgi jumpa Mickey and friend. holidayyyyyyy. so belated birthday present le..

happy becoming birthday Cik Aiyu. :)

♥ Elin ♥ said... BALAS

ada budak cute lah kat sini,

hi!
selamat berkenalan,
elin.

Wahidah said... BALAS

get well soon cik aiyu

Amy Z! said... BALAS

Hai sayang, kat Malaysia dah 29 June... Sooooo... Happy 2 Birthday Cik Aiyu! ;-) Dah 2 tahun dahh.. Jom. Celebrate birthday dengan Alam. Lahir pun sama bulan ni. Hikhik.

Semoga cepat baik demam. Lepas tu boleh party2 occayyy.. Jangan sampai mabuk kek oke. Hihi.

I know you will make your parents proud of you, sweetheart. You such a sweetheart, darling. :-)

Lots and lots of love. Mwahh!

Anonymous said... BALAS

Salam, Happy Besday Cik Aiyu. Muga panjang umur, murah rezeki. Harap2 cepat dapat adik baru. Gigi Cik Aiyu x tumbuh penuh lagi ke? Anak akak Danish dah penuh satu mulut. Dia ni 4 bln dah tumbuh gigi. Tu yang kena stop breastfeeding tu. Dia buatnya nenen kita macam chewing gum gitu.Tarikkkk lepas. Tensen tull. Kak Rina.

sabira said... BALAS

happy birthday to my dearie Aiyu Isabella..Your second Birthday has arrived..Two little candles on a cake..Great big hugs and wishes meant just for you :))))))

Madam Sooyaree said... BALAS

Nanak,
Thank you auntie! Heheh.. dia berkenalan dengna Mickey kat Malaysia hari tu la, pasal takde Sesame Street kat tv, hihihi

ANR,
Waa.. nak gi mana? Kalau ke Orlando boleh dating2, hihihi.. insya allah perancanga ke situ :) Thanks for the wish, really appreciate it :)

Elin,
Thnaks dear for visiting us, really appreciate it :))) Cute ikut mak tu, hahahaha

Wahidah,
Thanks dear, aminnn...

Amyz,
Thanks auntie! Alam dapat hadiah apa? Hehehe.. Sibuk je kan, Aiyu tak dapat hadiah lagi :P Auww.. thanks for the kind wishes, aminnnnn

Kak Rina,
Thanks auntie! Eh, sama la, Aiyu dapat gigi masa umur 4 bulan. Masa umur 11 bulan dia dah dapat 16 batang, skang ni tengah nak tumbuh geraham besar tu. Tu yang sakit pun terlebih, hehehe.. Kesian kak kena buat chewing gum, nasib baik Aiyu tak buat dulu, hihihih

Sabira,
Thanks dear, really appreciate it :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...