Tuesday, June 26, 2012

Demam

Siaran tergendala sekejap hari ini, cik kak kita demam.

DSC05944-e




Ooppssss... kasi gambar meminta simpati sedikit, hehehe...

DSC05945-e

The last time we thought she had fever, her temperature was at 101 degF. Ikut doktor Amerika, itu belum demam lagi. You are having fever only if your body temperature is above 102 degF. Anything above 104 degF, you should start to worry.

Hari ni, suhu badan Cik Aiyu cecah 102.5 degF!

We called the doctor, and a nurse told us to increase her water intake. Let it be plain water, juice or milk. Mak nye masak bubur, anak tanak makan. Buat blueberry muffin, ada la dia makan seketul. Yang dia duk mintak, adalah ice cream cake yang kitorang beli untuk Father’s Day hari tu, hehehe.. Demam pun ada taste anakku, hehehe..

So dua hari ni kami akan monitor, kalau demam jugak, atau temperature naik, kena pergi klinik.

Nampaknya malam ni ada orang bakal tido di sofa. Bukan Cik Abe, tapi tuan tanah, hahaah.. Bilik Cik Aiyu kat hujung tanjung, jadi kena la tido kat sofa, kasi dekat sket. Hopefully she’ll feel better soon, aminnnnn…..

18 comments:

Anonymous said... BALAS

sian Aiyu...
Get weell soon.. And
Happy Birthday in advance, Aiyu..
Seems like Ice Cream Cake for cik Aiyu birthday ??? Yummy..

s.z.a_s.z.a said... BALAS

cik aiyu...
semoga cepat sembuh...
muke relaks je budak ni demam2 kan...
maknya yg xkeruan..
kesian kena tdo sofa...
:)

sabira said... BALAS

get well soon cik aiyu.ur birthday just around the corner...nak beralih umur tue agaknyer..heheheh

Unaizah said... BALAS

Get well soon Aiyu dearie. Nanti blh celebrate birthday grand-grand.

liemaopurut a.k.a ana said... BALAS

get well soon aiyu....

Amy Z! said... BALAS

Kesiannya. Alam baru je baik demam. Last week demam sampai berdarah hidung. Harap2 aiyu cepat baik. Nak besar ni.. Mwah! Mwah!

ak yuyunz said... BALAS

get well soon aiyu..

blu4sky said... BALAS

cik aiyu nak keluar gigi lagi kot tu pesal demam..get well soon cik aiyu

Kisah Hati said... BALAS

siannya kat cik aiyu. mummy kena rajin2 jelum kepala dan lap sendi2 dia dengan air tau. it works for me & my hubby. tp jangan biar towel basah kat dada dia. nnt jadi pneumonia lak.

get well soon aiyu.

Eliss Mie said... BALAS

alahai kesian dia. demam nak beralih bulan gamaknya yer :)

farah said... BALAS

Eh sama ngan fatehah, last nite started to have fever, rupanya berjangkit rakan se-baby sitter (^_^")
Hopefully will get well soon too cik Aiyu!!! nasib still ada appetite nak makan altho "aisim" jugak dia nakk...hehe...

Yaati Nor said... BALAS

semoga aiyu cepat sembuh..salam pekenalan..saya follow..

Anonymous said... BALAS

Sian cik aiyu....adakah demam nk celebrate besday...moga cepat sembuh yer pwincess...emmmuahhhs



apodiolaie

~Mami Little Hero~ said... BALAS

demam nak beralih umur kot tu. Awisy pun a few days before birthday dia ada warm2 sikit tapi nasib cuaca sini sejuk so agaknya bantut demam tu. cepat sembuh ye aiyu...

Anonymous said... BALAS

Salam,ya tu demam nak beralih umur kata orang tua2 la. Sian Cik Aiyu. Deman2 pun still maintain Ayuuuu gitu. Semuga Cik Aiyu cepat sembuh. Amin Amin.

p/s : Anak bujang Auntie Fareed Danish kirim salam he he he (over tul auntie ni!!!!)

Eey said... BALAS

Owh! Moga Cik Aiyu cepat baik.
:p

Rasidah Ahmad said... BALAS

wah..pandai cik aiyu cek tempreture sendiri ek...cumel la.




bajukurung budak (english cotton)
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

NunsNajib said... BALAS

Gambar tang rambut jatuh tu sexy you! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...