Sunday, June 3, 2012

The reason why kids shouldn’t own an iPod/iPad/iPhone

Ok, I am one of those parents who think kids shouldn’t have gadgets when they are too young. Not until they can pay for the apps themselves, heh.

Of course, until Aiyu hijacked my iPod.

T__T

Little did I know, one can actually learn from something that small. Besides practicing our target with elastic bands, or perhaps how to chop fruits better, it’s pretty educational. I would say Aiyu learned most of the words she knows today, from my iPod. Oh man, those flash cards really work! The best part is, all the cards will stay intact, nothing missing or getting bitten.

Not until she dropped it on marble floor.

DSC05720-e
Oh my iPod!

*mommy drop ke marble floor sama*

10 comments:

Reen Tart Nenas said... BALAS

pastilah. pasal konfem akan pecah juga kalau tak perasan.

sabira said... BALAS

aiyakkkkkk..berkecai sudah....sabor kak banyak2...:))..dia tak sengaja kott...total lost atau cermin aja yang pecah?

Anonymous said... BALAS

aiyuyoyoyo.. xpe la ahkak.. time to go get yourself bday present tu.. :-D

am thinking of the same thing.. bday dean pon coming up.. nak beli ke x ipad?? pasal maknye da x lalu nak rebut phone.. huhu

ijah

Amy Z! said... BALAS

Hhaih.. -_-" BB kita ni berapa kali ntah kena campak, sebab youtube lambat loading, asyik buffering je. Sabar aje la..

Amy Z! said... BALAS

Nasib baik la BB ni kira tahan lasak jugak la. Kalo iphone ke, tab ke, kompem berderai2.. T__T

s.z.a_s.z.a said... BALAS

alahaiii.. kesiannye...
you really have tu buy the rubber casing la sis...
so that is jatuh pn impak xkuat sgt...

Nanak said... BALAS

indeed.
xmas lps hubby belikn i iphone..xmas cum anniv gift, blm sempat i belajar pakai, Fredo dah hempas ke lantai..
kalau dia pegang lappy, kejap on kejap off..

Kh@iLi said... BALAS

my doter pun kdg2 main campak je ipod i..so far lum crack lgi..kene ckp elok2 br dia faham..xpe la sis, boleh ganti yg baru...

Anonymous said... BALAS

huhu...sama dgn mary..kekdg pow iPhone mama dia..bila die nk tgk video clip..enjit enjit semut..atau bila neneknya main Zuma d iPad..pastu baling iPhone..bila nenek tk nk ngalah

Madam Sooyaree said... BALAS

Reen,
Jatuh dah selalu, cuma kali ni pecah, huwaaa

Sabira,
Memang tak sengaja, sebab tu tak kena marah. Nasib baik ada sticker atas screen, tak la berderai kaca. Kalau tak satu hal lagi. Cermin je pecah, tapi nak ganti $100 :(

Ijah,
Dah ada pengganti pun, hahaha.. tak tahan dengar dia berzikir hari hari, 'where is apple?'

Amyz,
BB tahan lagi, screen tak besar mana kan. iPod baru kita terus pakai jaket tebal, hahaha... takut jatuh lagi :P

Sza Sza,
Tu la pasal, hari tu tak beli. Kali ni awal awal lagi kita dah sarungkan, hehehe

Nanak,
Hehehe.. Aiyu pun suka on n off laptop and computer. Selamat tak iPhone awak?

Khaili,
Anak dara kita skang cepat naik angin. Tapi so far yang dicampak time naik angin tak pecah, time dia tak sengaja tu yang pecah pulak T__T

Azza,
Jaga elok elok, takut jadi kat awak pulak, parah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...