Wednesday, August 29, 2012

JKids = JakunMoms

Best nyeeee duduk Kelana Jaya, hahaha….
 
Kalau dulu 5 minit drive, mesti ada sangkut kat memana traffic light. Ni 5 minit, dah siap parking kat Paradigm Mall, hahaha.. I know, my friends cakap I jakun. Mesti la jakun, ada mall dekat rumah, tak sampai 1 km you!
 
What I love the most about Paradigm Mall (besides how near it is) is the shops. Like hello… Tesco bukak dari jam 8 pagi sampai tengah malam kot! Not to mention ada Chatime, The Loaf, Sephora, kedai-kedai baju menariks tertariks, and last but not least, JKids.
 
DSC06658-e
 
Mesti ramai yang dah sampai, tapi nak jugak blog pasal ni, hehehe… If you have energetic toddlers between 1.5 years to 4 years, please bring them here. I can assure that they will have a good night sleep that day, hehe..
 
The entrance price is not bad, RM 20 for weekdays, RM 30 for weekends and public holidays. Not like that crazy Kidzania, RM 55 per kid, and RM 35 for each accompanying parent! Here, parents can enter for free. Just make sure you have socks with you, same goes for the kids. Speaking about Kidzania, we planned to go there last Friday, but they denied our entrance at that particular session because there were 1200 ++ people inside. Crazy! 1200 x RM 45 (average price) = RM 54,000 per session, which means they easily make RM 100k per day! Kudos to the owner, for bringing the children’s museum idea to Malaysia (regardless the hefty price tag).
 
Anyway, back to JKids.
 
DSC06659-e
 
I would be honest, Aiyu was not the only one having fun, hehehe… I’ve always like this sea of balls, fefeeling bebudak kembali. Dulu kecik-kecik tak dapat kan, hehehe… Lebih-lebih pun main those inflatable thingy in Jaya Jusco, syiok!
 
DSC06661-e
 
You can choose some smaller orange balls, bring them up through the maze (which is a bit smaller for the mothers, haha), and start shooting!
 
DSC06663-e
 
Bot pink pilihan Marsha, kata Hanisah. My friend’s daughter is crazy about this pink boat. She won’t let anyone to be on it, regardless if she’s playing elsewhere. Hahaha… habis la kau Hanisah, kena beli bot pink lepas ni.
 
DSC06670-e

Besides that, ada this spinning gasing chairs, a few slides, spinning barrel, a room full of floating balloons, and much more.
 
Trampoline pun ada.

DSC06668-e

Tidak lupa pada si gadis berbaju kuning ni, yang suka nak peluk Cik Aiyu.
 
Reaksi akak kita? Tengok le muka dia yang berkerut tu.
 
Anak ai tak rela you!

10 comments:

Yaati Nor said... BALAS

mahu tak geram..aiyu muka comel kacuk...

farah said... BALAS

Anywhere everywhere mesti cik Aiyu loves this sort of activities place kan. Have never bawak Fatehah cos I takut dia addicted (ke mak dia yang kedekut!...hahaha...)

daela said... BALAS

Akk...bila g sana? Dila minggu lepas 3 hari asyik ulang alik kat sana..tak jumpa pun hakak & Cik Aiyu ponnnn...???

MISS Z BERCELOTEH said... BALAS

huhuhuh... comelnya budak2 tu

Anonymous said... BALAS

Hyee..assalam lil aiyu isabella n mommy..

Mak mialaila enterprem lg..
itulah, acik blm sampai lg ke peredaim mall yg dkt dgn kg opah kamu tu. Hrtu acik udah ajak uncle pegi utk ke kedai stride rite, kebetulan baru bkk.

Tp sbb cik google tu xdpt lak bg koordinat (sbb tmpt baru kan), sbnrnye leh je cari sbb uncle tu terer bab tmpt2 ni. So acik gi jela bangsar village. Dan jakun gak bila nmpk iklan BV2.

Amboi, cik kak tepis nk kawan dgn mmber eh..hehe..agaknye klu acik bwk mia gi sana, leh x calling2 kamu ajak dtg..hehe..

alyyani said... BALAS

aiyu dari amereka pun dah sampai, kitorg yg dekat ni tak sampai2 lg. huhuhu.. tp mmg mak pak yang teruja lebih. eh bukan pak, tp mak je. ;)

Unaizah said... BALAS

Kami dah sampai JKids tu. Lady yg keje kat situ pun friendly.

puteri said... BALAS

Hi dear..

Playlands cam ni dah banyak merata2...seronok budak2 main kan..kalau dulu asik dengan Kizsports je..now dah byk choice and it's cheaper. My boys cukup suka kalau bawak gi playlad cam ni. Depa lepaih geram!

Btw, Kidzania bukan museum tau. It's a place where kids get to "work" like an adult. Nasib baik jugak u x dpt masuk coz I think budak kecik kurang sesuai situ. Wait till she's 4 and above. Mesti dia suka nak "role play". IY had a great time aritu. Pagi sampai petang byk jobs dia try.

http://pu3natul.wordpress.com/?s=kidzania&x=0&y=0

Yan said... BALAS

thanks for this!! i didnt know dah ade mall tu kat kj, apatah lagik jkids nih!!! can try when we go back!

Amy Z! said... BALAS

seronoknya dapat lompat2 dengan mommy dan cik aiyu semalam. ihiks. :-) semoga dpt jumpa lagi. mwah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...