Saturday, September 8, 2012

A crazy week and thank you

Oh my, what a crazy week!

And oh yes, bofren dah sampai Malaysia hari Khamis lepas, so blog dah tak perlu 'oh my english' sangat, hahaha.. Jangan sebut kemera, camera okkk :P

Anyway, esok Sally nak kawin. Kesian dia, kena serangan seksual oleh sepupu-sepupu yang tidak bertanggungjawab. Macam-macam komen ada, tapi tak sesuai ditulis di blog yang kategori Umum ini, hehehe... Jadi dari pagi tadi tukang kipas merangkap pengisi telur di bunga pahar merangkap penampal sticker merangkap penjahit bunga penanggah sudah mula bertugas. Busy nye kalah time nak kawen dulu, hahaha.. Tu nasib baik kenduri tak buat kat rumah, kalau takkk... fengsan!

Besides that, there were few incidents that happened in this week, which I prefer to keep it to myself. I guess some people will never be satisfied, regardless what you do to keep them happy. Biasalah kan manusia, seribu benda elok kita buat tak nampak, satu benda tak elok kita buat, yang tu nak dikenang sampai bila-bila. Oh well.

Top story, maid kami lari. Tak sampai sebulan kerja, tetiba menghilangkan diri. Dia lari bawak baju dia yang cantik-cantik aje, nasib baik barang kami tak diambil sekali. Barang dia pun banyak yang ditinggal, termasuk kain pelikat suami nya, dan telekung. Menurut kata dia pada pembantu jiran, dia stress kerja kat rumah kitorang. Ehhh.. takat spenda dia pun kita yang lipat kekadang, nak stress tang mana tu? Siang-siang baring golek-golek, petang-petang tengok tv pun stress. Esok pasport dia mati, jadi bermakna dalam Malaysia ni bertambah seorang PATI, hehe...

Enough with the madness, I just want to personally thank a few people here too. First of all, to Farah who have sent a lot of gifts for Cik Aiyu. Ada Winnie the Pooh plush, pinggan Mickey & a gorgeous cardigan. Thanks a lot Farah! Duk nak call, asyik terlupa. Jadi kita buat shoutout dulu, hehehe...

Secondly, thanks to the anonymous who visited arwah Helen (Norshakila Mat Arif) yesterday. My dad was there, and he mentioned someone from this blog dropped by arwah's place this morning. It really means a lot to us :) I was surprised, and touched at the same time. Only Allah can pay your good deeds :)

Oooppsss.. sebelum kena tinju.

Curi gambar Cik Aiyu dari FB Jaja, hehehe...


3 cucu bongsu.

Lain mak, lain bapak.

Dahi sama jendul, pipi sama kembung.

Cak pong, cak pong....


4 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Yaayyyyy... akak first..

Sebut psl kenduri kawin ni.. been there, done that. Last June je.. so masih panas. Adat la.. org ni tau KOMEN je, tp kalau suruh buat semua NGELAT... mcm la dia sorang yg ada anak kecik, mcm la dia sorang yg ngandung, mcm la anak dia je yg nk bekepit dgn MAK nyer.. dah tu.. akak ni jatuh taraf jd BIBIK la pulak ya.. Ishhh.. emo la pulak..

BTW.. kita buat je la ikhlas kerana Allah. Insya'Allah.. tho ada mata yg pandang sinis pd usaha & kederat kita, masih ada yg bukak mata besar2 & ingat dgn segala perbuatan kita.

blu4sky said... BALAS

Selamat Pengantin Baru sally and selamat bersinsing lengan bersilat buat kerja kahwin ye huda..cik aiyu jadi flower girl tak nanti..???

anyway i dah dpt hadiah tu..thank you so much.. tak sempat lagi nak blog about it..

emm talking about maid.. ewah stress konon.. dah kalau tak nak stress jgn dtg keje kat sini.. duduk kat kampung tu... emo betul i bila dgr cerita maid2 yang tak sedar diri ni.. grrrr...

Anonymous said... BALAS

Assalam aiyu isabella n mommy aiyu..

InsyaAllah maybe next time kamu balik kg, auntie request nk jmp ye. Selamat Pengantin Baru pd kak sally. Moga bahagia n rukun hingga ke syurga..aminn..

Take care n have a safe n seronokful journey....

C yaa...

Amy Z! said... BALAS

Selamat Pengantin Baru utk Sally. Kita ni pun baru settle kenduri kahwin adik. Mmg penat la. Then semalam shoot balik JB pulak tu. Hari ni pergi kerja, mamai2 je. Tak larat betul badan. Haha.

Sebelum balik KL tu, kwn kita pun ada problem juga dengan maid dia. Maid siap tengking2 ayah mak kawan lagi. Bengang je kita dengar. Memang hantar balik. Kawan kita cakap, malas nak layan. Betul gak, simpan pun sakitkan hati je. Baik hantar balik je.

Cik Aiyu ni kenapa muncung tu?? Hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...