Monday, October 1, 2012

Her new ride

Berkat tertinggal stroller kat Malaysia....


Dapat beli stroller baru, hahahaha...


Keji giler kan.


Ahhh... pedulik.


Bukan takde stroller, ada. Tapi main stroller yang kami pakai, macam agak terlalu besar untuk bawak ke Malaysia. Penuh boot kereta Sally satu hal, nak meredah masuk restoran ke kedai, hal lain pulak. Sudahnya mak nye selalu kena tunggu luar kedai. Tak syiok.


So we opted for a second stroller. Khas untuk bawak ke airport, dan terus ke Malaysia lah. We bought an umbrella stroller, giving the size and weight. Which is not really suitable, especially if you want to share your load with the stroller. Cubalah sangkut bag yang berat, sekali Cik Aiyu turun, terbalik stroller tu. Belum lagi dengan seat yang tak boleh nak recline, kesian anak aku tido kat airport. Tapi tu lah, bukan nak pakai lama pun kan. Sebulan gitu aje.


Anyway, hari tu masa balik US, memang hazab bila takde stroller ni. Nasib baik balik bertiga, kalau berdua, nanges! Mak nye bicep tricep tak kuat nak dukung anak sepanjang masa, especially kalau dia tengah tido. Malas pun ade, hahaha... Bila borak dengan Cik Abe pasal stroller, baru tau, rupanya dia pun tak berapa gemar second stroller yang kami beli tu. Ingatkan mak nye aje. Ok, bukan aku yang mengada, hahaha...


Jadi dengan tak menyempat, mak nye dah beli stroller baru anak dulu.

 
Warna purple you!
 
 
 
Boleh pakai bulan dua nanti, buat balik Malaysia. Oooppsss! :P


17 comments:

Nuroll said... BALAS

oh my!!! i love the bee!!!

Schazaza Zober said... BALAS

wahhhhhhhhh~!!! cool giler.... suke la tu cik aiyu tu...

Anonymous said... BALAS

kewl..tp kat mesia lbh praktikal yg jenis lipat payung..nak mencelah kat resto senang..rempits kat mall lg laa..huhu

Lynn Hamzah said... BALAS

Smart juga stroller nie...

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Aiksss.. balik lagi.. mana tahan mcm ni.. kesian la ke kita.. jelessss tau..

Qider said... BALAS

selalu silent reader je,tapi kali ni tak tahan..

GOJES giler hokey stroller tu!!

ok,i'm good (ala2 satu-watak-dalam-citer-Cars-yg-dah-lupa-nama)

:-)

miss scofield said... BALAS

cik aiyu dah bosar....

kono gak ek....naik stroller??

hik....hik...hik... :p

Amy Z! said... BALAS

droll!!!!
comelnya..!! kalo kita naik tak mo turun2 dah. kahkahkah.

Unaizah said... BALAS

Cantik Cik Aiyu's new ride. Stroller sekarang macam-macam fesyen. Tepuk dada, tanya selera, keluar duit hihihi.

farah said... BALAS

Boo!~~pink karer lagi...hehe...

sabira said... BALAS

wowwww..nnt suruh daddy make up ride baru k aiyu...tuko sport rim canggih2..kilat2...pimp my ride yoo aiyu!!hahahaha

Nadia Ozizi said... BALAS

huda this stroller which brand and range? In Malaysia takder kan?? Looking for a new one to replace my graco stroller..

Reen Tart Nenas said... BALAS

amboiii!

Reen Tart Nenas said... BALAS

amboiii!

Madam Sooyaree said... BALAS

Nuroll,
I love it too, hehehe :D

Schazaza Zober,
Cik Aiyu suka, kami lagi suka pasal senang nak tolak dia, heheheh

Anonymous,
Kitorang beli yang umbrella stroller tu lah hari tu, tapi ringan sangat, senang nak terbalik. Padding pun takde, sian tengok cik kak kita tido kat airport, hihi.. Tu yang cari jenis kukuh sket, hehehe..

Lynn,
Thanks dear :)

Kak Sham,
Kita anak sorang, akak hero berderet, hihihi...

Qider,
Thanks dear! Thanks juga selalu visit kita :)))

Miss Scofield,
Kena yang, especially time dia tanak jalan. Letih tangan akak, keluar bicep tricep macam Michelle Obama

Amyz,
Hahaha.. lenkali jumpa kita test nak, hihihih

Unaizah,
Itu la kan dear, I pun rambang mata nak pilih. Macam nak pilih handbag dah, hahahaha

Farah,
Dark purple la dear, tapi tak dark mana pun, hihihi

Sabira,
Hahaha.. sport rim 5 inci sudah, hahaha... Kalau daddy nak tolong cuci pun cukup baik :P

Nadia,
This is Bugaboo Bee, I rasa ada jual kat Mothercare. Kat kedai baby depan JKids Paradigm Mall pun ade jual jugak. I honestly love Bugaboo for their easy maneuvering. Senyap pun iye jugak ;)

Reen,
Orang besar asyik tukar kereta kan, orang kecik nak join gak le, hehe

Anonymous said... BALAS

Assalam aiyu isabella n mommy..

Mia Laila n bonda singgah jap..

Wahhh..bugaboo beeee!!(Sambil buat muncung sebut bugaboo n muncung nmpak gigi sebut bee)...
rsnya hrtu kak huda beli maclaren triumph kan..xleh recline..in fact maclaren quest pon mujur la dpt 3x recline..xla terteleng anak dara bila tido.

Weee...nk balik lg eh..ok sis n lil aiyu..see ya

Syima Syaz said... BALAS

amboi...smartnya stroller...
dah ada anak ni dulu kat mall jeling handbag org, skg jeling stroller..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...