Wednesday, October 24, 2012

I think she can color well

Boleh tak, hari ni nak puji anak sendiri?


Boleh laaaaa....


Sebelum puji, kita kutuk dulu. Baru kasi balance, hehehe...


Cik kak kita kan, skang ni dah jadi Spiderwoman. Suka suki hati dia nak panjat keluar crib. Baru tambah ketinggian beberapa inci, dah eksyen.



Katil dia memang dah beli, tapi takat pakai tido siang je. Tido malam masih dalam crib, pasal dia suka keluar bilik. Ingatkan, aman lah tido kami. Tapi aman setakat malam tadi je lah. Pasal crib pun skang ni senapas je dia turun.


Malam tadi bila dah cakap good night semua, kami pun masuk le bilik. Tak buat ape pun, I duk balas e-mail, Cik Abe lak makan cracker and cheese. Tetiba kami terdengar...


"tup tap tup tap"


Bunyi tapak kaki anak gajah. Cik Aiyu ni memang kalau berjalan sekampung dengar, tapak kaki jenis penuh. Memang tak sesuai kalau nak buat trick terkejut kat orang, dari jauh orang dah tau.

Huk alohh... ada pelawat rupanya.

Bukan sekali ye. Bukan dua kali pun. Tiga kali pun tidak. LIMA kali dia keluar crib! Kali keempat tu jam 2:45 pagi, nasib baik le haku tak naik hangin. Yang kali kelima tu, jam 7 pagi.

Adeehhhhh.....



Tu tang kutuk, tang puji pulak....



Anak I pandai mewarna you.

:D






Macam cantik pulak dia warna, tak berapa keluar garisan, hihih... Ok la kan, bagi budak umur 2 tahun 3 bulan.

Takpe kan, puji anak sendiri?

Siapa lagi nak puji kan, kalau bukan mak, hehehe....


25 comments:

Whoohuu! said... BALAS

Meh i puji, Cik Ayu comel sangat.

mama... said... BALAS

Meh i tambah lg.. pipi labuuuhhhh nye.. heheh

farah said... BALAS

Very the hebat!!! *clap clap* For her age, it's definitely a great achievement! :) Fatehah yg dah 2 thn 8 bulan tu pun bknnya kaler if I bg drawing, scribble or conteng jek. Hehehe. Congrats to mummy too tak lupa berkat asah cik Aiyu. She really have lots of coloring stuffs kan :) High-five cik Aiyu!

ANR said... BALAS

wah, khusyuk nya color color tupai montel. smpai cebik².

btw, pipi gebus cik aiyu sama cam yg sedang dicolor. rasa nk gigit..

norh said... BALAS

penuh konsentrasi.. :)

Mixed-family in da house.... said... BALAS

Bravo la cik aiyu bgn tgh mlm sampai 3-4 kali ...huhihi..syabas beti !!"

sabira said... BALAS

Credit to my dearest aiyu..cantik..sungguh fokus n tekun time colouring..hihihi

Konot said... BALAS

memang terer! auntie konot color pun belum tentu lawa camtu! *seriously, auntie konot mmg tak de bakat seni langsung*

ehh.. tak tahan tgk bibir terjuih time color! hahah comel!

Mama Kembar 3 said... BALAS

wahh mmg pandai! my boys yg dah 4 tahun pun kaler tak secantik tu. nak booking buat menantu boleh? suh aiyu pilih nak abg no 1, abg no 2 or adik no 3? ehhh...terkluar topik plak hahaha ;-)

~Mami Little Hero~ said... BALAS

Darwisy kalo beri warna or crayon diconteng habis gambar tu. last2 dia suruh mami yg warna. Stres maminya!

Mami LH

Amy Z! said... BALAS

Memang penuh kesungguhan masa color tu. Seksi bibir bawah tu. Haha.

Chipmunk color biru pun takpe. Auntie tak kisah. Haha.

Reen Tart Nenas said... BALAS

motif nak kena mentioned tak buat ape2 dlm bilik? hahaha comel kottt cik aiyu. pipi die. nyummm nyummm

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

At least dia masih BERJALAN..
Kalau bebudak dlm umah ni, bangun tidur terus BERLARI saja..

blu4sky said... BALAS

eii pandai cik aiyu pegang colour pencil...she has a good soft motorskill.. ada budak yg umur 7 tahun pun pegang pencil tak betul.. and for a child who is barely 3 dah boleh kaler dalam garisan..mmg brilliant..

lyza said... BALAS

hamboiiii bibir seksi tk bleh blahhh.. pipi labuh mintak d gigit tu...

Anonymous said... BALAS

pandainyaaaa dia...begitu tekun sekali mewarna dgn pipi labuh dan penuh tu..geram tengok hehehee...

huda, ayu is really good with her drawing so cuba hantar dia ke arts class utk kembangkan bakat semulajadi dia :)

Yatie

wanita noob said... BALAS

pipi aiyuuuuu boyot nyeee

Anonymous said... BALAS

muka concentrate tu yang mahal...

Unaizah said... BALAS

Ish, tang pipi tu tak boleh tahan. Gebunya!!! Geram aih tengok! Tambah dok tunduk kaler tu lagi gebu jadinya.

Ana Rashidah said... BALAS

Labuhnya pipi... Penuh je... Geram

Madam Sooyaree said... BALAS

Whoohuu,
Auwww... tengggsss!

Mama,
Hihihih... labuh berisi tu :P

Farah,
Thanks dear! I tak perlua asah sangat, dia suka immitate I, like every single thing sampai rasa scary, hahahah....

Aqilah,
Hhehehe... pipi yang suci tanpa noda, bukan macam pipi mak nye, hahahaah...

Norh,
Harusss.. tu yang juih jauh bibir tu!

Mixed Family,
Tak, dia bangun sekali je yang jam 4 pagi tu. Sebelum sebelum tu dalam pukul 10 ke 11 malam dia turun katil (dia tak dapat tido kot), kitorang tak tido lagi, ihihi

Sabira,
Auwww.. thanks auntis Shipa!

Konot,
Hahahah... auntie Konot kena menuntut ni, hihihi.. Tak terror coloring takpe, yang penting tau kira duit. Eh? Hahahaha

Mama Kembar 3,
Hihihi.. confuse Aiyu nanti Mama! :P

Mami Little Hero,
Hahahah... takpe, pelan pelan kayuh.. tak pun dia tau mama dia pandai mewarna tu!

Amyz,
Ahahaha... chipmunk tu pakai sarung tangan ngan stokin kot, hihihihi

Reen,
Hahahah.. sebelum kena soal baik angkat tangan, hahaha

Kak Sham,
Dia jalan pasal rumah dah gelap. Bilik dia kat satu hujung rumah, bilik kitorang satu lagi hujung. So kalau dia dah tido memang off semua lampu, kecuali lampu bilik kami :)

Blu4sky,
Oh ye ke? Alhamdulillah... Dia memang suka pakai pencil, cuma tu la, tempat dia pakai tu kekadang buat kita "Haiipppp!"

Kak Lyza,
Hehehe.. bibir turun temurun jahhhh

Yatie,
Thanks dear :) I pun tengah survey on school for her. Hopefully banyak aktiviti dia dapat buat, dari kat rumah ni kan :)

Wanita Noob,
Angle salah kot, heheheh (cover line untuk anak)

Anonymous,
Haaa.. I amik gambar pun dia tak layan, hahahaha

Unaizah,
Best kan kalau kulit kita macam ni, aman dunia. Babai Dermalogica, Clinique dan segala mak nenek!

Ana,
Hihih... ikut mak dia tu, hahahaha

admie said... BALAS

hehhehhe....muncung leh sangkut hanger la bila dia fokus gitu..kirim salam dekat cik aiyu ye madam huda...

Anonymous said... BALAS

Salam, amboi tengok jari dia sampai melentik menekan color pencil 2. Kalo anak bujang akak si Fareed Danish disuruh mengaler alamat gambo tupai 2 jadi naga la dikerjakan. Memang talented. Acerli ada gak budak2 4 tahun masih mengaler terbabas diluar garisan tapi cik aiyu pandai. Amboi bibir ngalahkan Anita Sarawak tu juihnya. Ngikut sape lah agaknya pandai seni melukis ni ya. Mummy or Daddy? Kak Rina.

supermommapots said... BALAS

I tunjuk cik aiyu mewarna dgn cantik pada ank sulung I..Sebb die warna adoila..then next day die tunjuk die warna dgn baik...sungguh memberi semangat..

Fifi Nadhrah said... BALAS

cantik la aiyu warne.. tgk die pegang kaler pon cun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...