Monday, October 22, 2012

My bumblebee

DSC00210-e

We probably only receive like 30 days of rain in a year.
 
Of other 364 days in a year, it rained last night. Soooo…. no pumpkin patch this morning, hehehe… Too muddy. Kids and mud, hmmm… not a good combination, that’s for sure.
 
Anyway, we still had to dressed up the little ones to class. Cuma dah takde picnic lah. Elok juga, malas mak nye nak tapau makanan, hehehe…
 
DSC00212-e
 
Ni kawan baik Aiyu, nama Hannah. They’ve known each other for more than half her age, hahahaha… Padahal baru setahun lebih kenal, hihihi… Kami kenal Hannah masa di swimming class dulu. Hannah ni bijak berkata-kata, dia cakap lagi clear dari budak 3-4 tahun. Senang mak dia nak faham.
 
Anyway, hari ni Cik Abe takde rumah lagi. Kijo you. So petang tadi kami pergi ronda-ronda, dari recycle kotak dan kertas, hinggalah ke Goodwill. Dah kemas almari ni, memang banyak la jumpa pakaian lama dan baru. As mentioned on my FB, finally I made peace with myself. Seluar size 1 dan 2 tu takkan ku muat lagi, so I hope they find new love somewhere. Tapi size 3 mak tetap simpan, kot kot dapat pakai balik kannn Smile with tongue out Tang baju baru tu, Cik Abe sudah kantoi, ade pakaian ngan bag yang masih ada price tag dalam lemari. Habis I kena tarbiah tauu… Bukan apa, musim tak sesuai *alasan, hihih*
 
Dari Goodwill kami singgah Asian Market jap, restock Milo ngan paratha cap Kawan. Jangan tak tau, kami selalu gak makan roti canai kat sini. Dhal bikin sendiri. Walau tak se oomph Fareez Maju, ok la dari nan hado. Sah sah yang ni takde peluh mamak, hahaha…
 
Lupa pulak, biskut Hello Panda pun kami restock sekali.
 
DSC00219-e
 
Mek Aiyu request suruh amik gambar dia. Pantang sungguh nampak kamera!



*extra features*
(boleh?)

Gambar kat rumah hari tu, hehe


26 comments:

lemongrass said... BALAS

cik Aiyu sangat comelllllll pakai bee costume.
I wonder berapa ramai lah boys yg wish they get 'stung' by Cik Aiyu, hehehehe....

amaniammar said... BALAS

skang dah pandai request to take her photo yer..chumel je..tp apsal memanjang dari atas je..x letih ke leher cik aiyu memandang...huhuuhuh

sabira said... BALAS
This comment has been removed by the author.
sabira said... BALAS

yuhuuu..bumblee girl in the houseee...comei arr..pipi hannah ngan mek aiyu sama jer :P...

ANR said... BALAS

cantiknyaaaaaaaaaaaaaa Aiyu Beauty Bee. :)

Eliss Mie said... BALAS

baju dah comel tapi muka masyam pulak.mesti kes kena paksa. yang dia request amik gambar tu baru senyum :)

Kniedaz said... BALAS

Cik Aiyu yang ayu gitu..heehe..comel sungguh!

umimiqdad said... BALAS

comelllll sangatttttt cik Aiyu jadi bumblebee...
bleh buat calon menantu ni hehe :))

zinnur'ain the love of my life said... BALAS

comel sungguh ler budak aiyu ni ... gerammss tengok pipi dia ! ...

Lynn Hamzah said... BALAS

alahai comeynyer...

Syima Syaz said... BALAS

comelnyeeee...i wish my aisya pun comel ayu + jelita mcm cik aiyu

Mixed-family in da house.... said... BALAS

comel !!!!

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Comel jer anak dara sorang ni..
Tu la rezeki ada anak pompuan kan..

~Mami Little Hero~ said... BALAS

So cute qnd sexy with her bee costumeee. Geram aunty tgk awak nih!

Azie said... BALAS

comelnyerrr cik aiyu...
beshnyerr ada ank gegurl ni kan?
boleh dressup bagai...:)

Azie

Amy Z! said... BALAS

Cekci la adik ni. Nak ngorat lah!

Anonymous said... BALAS

mencik tengok dia. Benci tapi rindu, kekdahnya. Sangat comel anak dara Huda ni. Sungguh menggoda,

Ahkak

Khairul Abdullah said... BALAS

Alalalala....comelnya mek aiyu :)

kat asian market tempat saya ni..takde pulak Milo n pratha cap kawan (cap lain ada) sedangkan kat msia dulu cap kawan tu adalah favourite saya. Milo memang takde ler...tapi brand lain ada.

Arena said... BALAS

Comel sangat2 geramm hehehe.

Anonymous said... BALAS

Aye aye..aiyu sungguh tome tome..Nasib baik tk de sengat..

btw cik mary nk Baju bee itu..dia ckp nk Pakai beday nanti..pening mama..

Wahidah said... BALAS

comeinya anak dara sorang nie...leh terbang tk pakai baju bee tu..:P

Nota Cikgu Anum said... BALAS

mak x menahan tgk bibir die. so cute

Fifi Nadhrah said... BALAS

comel sgt.. tak sabar nak tggu anak saye besar..

rara said... BALAS

comel sangattttt bumblebee ayu ni.. ahhh geram! heheheh

blu4sky said... BALAS

hello sweetie, comelnye dia.. cik aiyu padang saper tu..tajamnye panahan mata.. hihihihi

Madam Sooyaree said... BALAS

Lemongrass,
Auwww... thanks auntie! Dia yang duk kejar Superman dalam kelas tu, skang dunia dah terbalik! Hihihi...

Amaniammar,
Dia request waktu kita pegang kamera, walaupun time tu takde niat nak amik gambar dia, hhehe... Kalau kita rendah takut kamera kena serang. Maklum le, kamera baru, hihihih

Sabira,
Pipi terlebih baking powder ye, heheeh.. trend kat sini kot :P

ANR,
Auwww... thanks auntieee!!

Eliss Mie,
Dia memang gitu tau, memanjang buat muka diva. Time request tu senyum pasal dapat biskut Hello Panda, hehehe

Kniedaz,
Thanks dear!

Umimiqdad,
Ngehehe... boleh aje auntie, nanti amik nombor, hahahaha

Zinnur'ain,
Thanks dear! Pipi labuh tu, kalau ikut mak nye sampai uni baru hilang!

Lynn,
Thanks laling!

Syima,
Auww.. Aisya nanti lagi comel kot, selalu senyum. Ni masam aje!

Mixed Family,
Thanks dear!

Kak Sham,
Hehehe.. akak rezeki hero ramai! Kita sorang je ;)

Mami,
Thanks auntie! Sini kena seksi sikit, panas, hehehe

Azie,
Tu la, best gak, hahaha... Tapi dah besar nanti maintenance tinggi!

Amyz,
Auww.. Alam kenan ke? :P

Ahkak,
Alamak, menci menci rindu, terharu Aiyu tauuuu...

Khairul,
Thank you! Patut sampai Germany dulu tak? Hehehe... Kita tengah tunggu bila filo pastry tu masuk, baru syiok! Alamak, sian tu Milo takde, sini masib baik made in Malaysia. Kalau made in Vietnam ke India, kekadang rasa lari :(

Arena,
Thank you auntie!

Azza,
Hahaha.. ok aje kalau Mary nak, boleh terbang datang sini terus :D

Wahidah,
Hihhihi.. terbang sendiri a.k.a melompat dan memanjat boleh le :P

Nota Cikgu Anum,
Hehehe.. turun temurun tu, auuwww!

Fifi,
Thanks dear! Nanti Ufairah besar, macam2 tak mak dia gayakan? ;)

Rara,
Thanks dear! Comel lagi topi bulu2 you, I suka!

Sue,
Auww.. thanks auntie! Tengok mak nye le, hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...