Sunday, January 27, 2013

Grandma's birthday

Hari ni, tuan tanah dah mula senyum kambing sesorang.

:8D

*kembang sungguh hidung setongkol bawang ku ini bila syiok sendiri*

Mana tak nye, esok nak berjimba, hahaha..

*chicken dance*

Esok insya allah, kami akan pergi ke San Antonio. Saje nak bawak MIL jejalan dalam Texas. Midland ni sah sah le boring, so kami panjangkan sedikit langkah. Lagipun makcik Cik Abe, merangkap biras merangkap jiran MIL ada di San Antonio. Isteri sepupu Cik Abe yang duduk sana, nak bersalin tak lama lagi. So mak mertua datang tolong jaga. Anak dah ada dua, ni masuk nombor tiga. Tu yang kena ada dayang datang membantu. Mak isteri sepupu Cik Abe ni dah takde tak silap, so kena la bermanja dengan mak mertua.

I kalau sampai San Antonio, confirm le tak nampak yang lain. Hanya San Marcos outlet dalam hati, hahaha.. Sana best weh, macam-macam ada. Gucci? Prada? Ferragamo? Mak sukaaaaa... Suka tengok je la, beli tak tentu lagi, hehehe... Kedai True Religion pun ada, haruslah survey petite jeans mereka. Sizing mereka kena pada I. Kat sini benci giler kalau beli jeans. Beli yang normal, kena alter. Potong seluar dah le mahal, dekat $20. Padahal kekadang jeans $25, camno? Kalau beli petite size lak, selalu senteng. Mengikut kata kekawan, kaki I panjang bagi ketinggian I. So kalau Britney Spears buat lagu, jadi "I'm not a petite, not yet a tall lady".

Anyway, tu esok punya cerita. Kami plan nak bertolak jam 12 tengahari, lepas amik Cik Aiyu kat sekolah. Skang ni mek kita suka jadi parrot. Apa kita cakap, dia ikut balik. Tapi bila I cakap "mommy pretty", dia bantai "Aiyu pretty". Cis, tak kasi peluang langsung.


Pretty ke?


Yang ni boleh la, cari makan sket.

Jumaat lepas birthday Grandma nye. Kami sambut kecil-kecilan aje. Memandangkan semorang dalam rumah ni suka cheesecake, I pun pergi le Barnes & Nobles beli whole cheesecake. They carry Cheesecake Factory nye cake, so memang meletop. Tapi potong sungguh, pasal kek dah siap-siap kena potong, hahaha... Oh well, senang nak serve, tak? ;P


Grandma nye kata lilin terbalik. Bukan 54, 45 tau, hahahaha...

10 comments:

malin_purple said... BALAS

cik aiyu yang lebihhhh tiup lilin. lawan toke ye. hehe

Unaizah said... BALAS

Cerdik Cik Aiyu blh pulak switch to Aiyu pretty.

sabira said... BALAS

hahaahhahaha...dasat aiyu jadi parrot..gelak guling2 dengar bila time dia cakap aiyu pretty...wah drama queen sorang tu pun celebrate birthday yang ke 54 ke?join venture nampak..:P..btw happy birthday to auntie..may all ur wish come true :))

cik chinta said... BALAS

sm r muke aiyu n grandma =)

Nydia Anies said... BALAS

Update la sis True Religion kat Sooyaree.. hehe.. I'll be waiting.. hahaha..

akish ali said... BALAS

harusla my menantu pretty kan cik aiyu....

very da comelnessssss!

Fifi Nadhrah said... BALAS

sape punye besday sebenarnye ni? hahaha.. cik aiyu cik aiyu.. aunty gigit pipi baru tau..

Kniedaz said... BALAS

Amboi Cik Aiyu..enteprem lebih nampak hehehe

Amy Z! said... BALAS

Ahaha. Memang potong, kalau kek dah siap potong. Tak merasa grandma nak potong kek lepas nyanyi lagu. Hahaha.

Happy birthday Grandma. Semoga semakin muda. Ewah. Hihi.

Orang lain punya birthday, orang lain yang pakai crown ni kenapa? Over ok. Takpe la kasi chance. kasi chance. Haha.

Have a safe journey. Shopping dgn best, tapi jgn sampai nangis aaa.. hihi. ;-)

Miss Cool said... BALAS

wah menantu solehah betol la nih eh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...