Tuesday, February 12, 2013

Wau. Pretty wau.

How was everyone's weekend? Mesti lemau aje kan nak masuk kerja balik, hehehe..

Kami pun 2-3 hari ni busy sikit, walaupun tak celebrate Chinese New Year. Sungguh tak best ok, takde honey mandarin untuk dimakan. Tarian naga pun takde, tarian Justin Timberlake ade lah, masa Grammy's Award hari tu.

Honestly this week has been a bit harder on us. Cik Aiyu macam tak sihat, her temperature naik, dalam 100 to 101 degF. She still eat & play, but her nose is runny. Sikit sikit minta tissue. To make it worse, she has mucus on both eyes too. Nak kata conjunctivitis bukan, mata tak merah. Just extra discharge. Esok kalau tak elok lagi,  I will call the doctor. Harap-harap takde apa yang serious lah.

Tu tang Cik Aiyu. As for the family, Cik Abe baru terima panggilan dari MIL pagi tadi. She informed him that her brother (i.e. Cik Abe's uncle) passed away on last Sunday. May he rest in peace. They will have the funeral this weekend, and again, we won't be able to make it. Cik Abe will be working until Sunday, and I will fly off to Malaysia on Monday. Four deaths of immediate family member in less than 8 months period. None that we can visit for the last time. That's the price of being far from your family.

Anyway, tamau cerita sedih dah.



Dalam tak sihat ni, Cik Aiyu jumpa satu hobi baru.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Belajar huruf jawi, hihihi...


Flashcards ni beli dah lama, tapi sebelum ni dia tak minat nak belajar. Takkan nak paksa kan, anak I baru umur 2 tahun you. I am no tiger mommy, hahaha... Oleh itu, duduk la kad tu diam-diam dalam laci.

Tetiba, beberapa hari lepas, cik kak kita keluarkan.

"Mommy, read this."

Ok, berehhhh....

Apparently she got really interested, she asked me to repeat it again and again! Sekarang ni sehari 3-4 kali gak la dia suruh baca. Ada lah beberapa huruf yang dia kenal, macam huruf alif, ba, mim dan wau.

Tapi yang wau tu, special sikit.

Kalau dia jumpa huruf wau, dia akan berenti lama, dan gosok-gosok huruf wau sambil berkata,

"Wauuu... pretty wauuuuu."



Eh eh, huruf pun ada yang lawa ke nak?

16 comments:

sabira said... BALAS

hopefully aiyu will recover soon..kesian cik kak kita...

Amy Z! said... BALAS

Oh. Demam nak pandai belajar jawi. Bagus tuu.. Kalau rajin, youtube iqra. Baca alif ba ta sambil menyanyi, mesti lagi senang cik Aiyu hafal.

Semoga cepat baik Cik Aiyu. mwah!

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Kids will experience variety of learning stages. Cuma sekarang ni Cik Aiyu minat tang hat belajar Jawi. Very impressive..

p/s;
Sorry Unti Sham rasa nak gelak la..
WAU..

Eey said... BALAS

Mungkin wau tu ada kepala kot, tu yg Cik Aiyu ckp pretty tuh...
:)

NenetPenne (NP) said... BALAS

hai...
pretty wau... cute...

farah said... BALAS

Aces! Another achievement cik Aiyu! Good to know she's very interested to learn, pretty wau like you lah my darling...hehe...anyway, get well soon ya! Fatehah pun baru baik from flu, her worst one yet, sikit2 kena blow her nose :)

Kniedaz said... BALAS

Wow....pretty wau...pandai cik Aiyu...have a nice trip bck to Malaysia!

HUZAIFA said... BALAS

pandainya dia..... baru 2 tahun dh ada semangat nk membaca

Zulfadly said... BALAS

kak buat video cik aiyu lagi, sure comel je tgk dia cakap

Nanak said... BALAS

get well soon sayang..
btw,last monday evening Fredo tiba2 runny nose..mgkn sebab cuaca sejuk..hujan je kat sini..i jumpa petua garlic sock. amik garlic, tumbuk tapi jgn bg lumat..lps tu tampalkn kat tumit kaki. i lekat guna hansaplast pastu pakaikan stokin..mmg berkesan..jimat tissue :)

Unaizah said... BALAS

You got one bright daughter there, dear

Nota Cikgu Anum said... BALAS

bijak sgt anak dara ni. hv a safe journey to both of u. skrg ni kat Malaysia pon ramai yg x sihat. cuaca kot. ramai demam2 n batuk

Fifi Nadhrah said... BALAS

wow.. pretty you.. bukan main lagi kan.. demam nak pandai jawi ni.. :)

Miss Cool said... BALAS

pas ni amek fon mak dia, dia tulis jawi plak eh.

Nazirah Azeman said... BALAS

pretty wau,pretty aiyu

Anonymous said... BALAS

[url=http://www.yahooguccioutlet.com]http://www.yahooguccioutlet.com[/url]
锘縖url=http://www.yahooguccioutlet.com]gucci 闀疯病甯僛/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com]gucci 銇病甯僛/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com]http://www.yahooguccioutlet.com[/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com]http://www.yahooguccioutlet.com[/url]




锘裤偘銉冦儊銇€併偆銈裤儶銈伄鏂规硶銇娿倛銇崇毊闈╄=鍝佸晢妯?銈般儍銉併偘銉兗銉椼伄涓€閮?銇с仚銆傘仢銈屻伅銉曘儵銉炽偣銇細绀綪PR銇倛銇c仸鎵€鏈夈仌銈屻伨銇欍€傘偘銉冦儊銇?921骞淬伀銉曘偅銉兂銉勩偋銇uccio銈般儍銉併伀銈堛仯銇﹁ō绔嬨仌銈屻伨銇椼仧銆?銈儠銈c偡銉c儷 銈兂銉┿偆銉炽偡銉с儍銉?銇с伅銆併偑銉炽儵銈ゃ兂闄愬畾鍟嗗搧銈掋伅銇樸倎銆併儚銉炽儔銉愩儍銈般倓銉┿偛銉笺偢銆併儸銈躲兗灏?鐗┿€併偣銈兗銉曘€併儥銉儓銆併偊銈┿儍銉併仾銇╁箙搴冦亜瑁藉搧銇儵銈般偢銉ャ偄銉兗銇偑銉炽儵銈ゃ兂 銈枫儳銉冦償銉炽偘銈掋亰妤姐仐銇裤亜銇熴仩銇戙伨銇欍€?





[url=http://www.yahooguccioutlet.com/銈般儍銉併偄銈︺儓銉儍銉堝皞闁€搴椼€愬湪搴亗銈婏紒閫辨湯鐗逛尽锛併€戙偘銉冦儊-gucci-gg銉娿偆銉兂-銉濄兗銉?銉€銉笺偗銉栥儵銈︺兂-22408-p-464.html]http://www.yahooguccioutlet.com/銈般儍銉併偄銈︺儓銉儍銉堝皞闁€搴椼€愬湪搴亗銈婏紒閫辨湯鐗逛尽锛併€戙偘銉冦儊-gucci-gg銉娿偆銉兂-銉濄兗銉?銉€銉笺偗銉栥儵銈︺兂-22408-p-464.html[/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com/銆恎ucci-璨″竷鐗瑰垾渚℃牸銈汇兗銉€戙偘銉冦儊-gucci-銈︺偋銉撱兂銈般儵銈ゃ兂-gg鏌?浜屻仱鎶樿病甯?銉欍兗銈搞儱锛嗐儉銉笺偗銉栥儵銈︺兂-p-547.html]http://www.yahooguccioutlet.com/銆恎ucci-璨″竷鐗瑰垾渚℃牸銈汇兗銉€戙偘銉冦儊-gucci-銈︺偋銉撱兂銈般儵銈ゃ兂-gg鏌?浜屻仱鎶樿病甯?銉欍兗銈搞儱锛嗐儉銉笺偗銉栥儵銈︺兂-p-547.html[/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com/銈般儍銉?銈偊銉堛儸銉冦儓銇宻ale澶у箙鍊や笅銇掋偘銉冦儊-gucci-銈般儍銉?gucci銈枫優-銈兗銈便兗銈?銉栥儵銉冦偗-1380-p-112.html]http://www.yahooguccioutlet.com/銈般儍銉?銈偊銉堛儸銉冦儓銇宻ale澶у箙鍊や笅銇掋偘銉冦儊-gucci-銈般儍銉?gucci銈枫優-銈兗銈便兗銈?銉栥儵銉冦偗-1380-p-112.html[/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com/銆恎ucci灏傞杸璨╁2搴椼€戔槄瀹変尽楂樿唱鈽呫偘銉冦儊-gucci-銈︺偋銉撱兂銈般儵銈ゃ兂-gg鏌?銈枫儳銉儉銉笺儛銉冦偘-銉欍兗銈枫儱锛嗐儉銉笺偗-p-227.html]http://www.yahooguccioutlet.com/銆恎ucci灏傞杸璨╁2搴椼€戔槄瀹変尽楂樿唱鈽呫偘銉冦儊-gucci-銈︺偋銉撱兂銈般儵銈ゃ兂-gg鏌?銈枫儳銉儉銉笺儛銉冦偘-銉欍兗銈枫儱锛嗐儉銉笺偗-p-227.html[/url]
[url=http://www.yahooguccioutlet.com/銈般儍銉?婵€瀹夊ぇ鐗归泦鈽呭嵆鏃ュ嚭鑽封槄銈般儍銉?gucci-銉嬨儱銉笺儢銉儍銉?gg鏌?銉熴儖銉溿偣銉堛兂銉愩儍銈?銉欍兗銈搞儱锛嗐儢銉┿偊銉?p-456.html]http://www.yahooguccioutlet.com/銈般儍銉?婵€瀹夊ぇ鐗归泦鈽呭嵆鏃ュ嚭鑽封槄銈般儍銉?gucci-銉嬨儱銉笺儢銉儍銉?gg鏌?銉熴儖銉溿偣銉堛兂銉愩儍銈?銉欍兗銈搞儱锛嗐儢銉┿偊銉?p-456.html[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...