Saturday, March 23, 2013

Smart but stupid

Earlier in the afternoon, I received a disturbing e-mail from Walmart.



Eh eh, celah mana pulak la aku order desktop processor ni? Sah sah aku pakai laptop.

*imagine tuan tanah keluar asap kat kepala*

Jahat giler k, nasib baik la sedar cepat.

Luckily kat US ni fraud cases dilayan dengan baik sedikit. It is not that common, but it happens. Especially to me, hahaha.. Hari tu ada orang beli poker chips dari Zynga pakai Google Wallet, kali ni pakai akaun Walmart pulak. Macam-macam aje la kan.

Cuma kali ni pencuri itu agak bodoh, pasal siap tinggalkan alamat dan no telefon. Boleh? I called the number, tapi dapat voice mail.

"Hi, this is Antoine, I cannot answer the phone right now"

I guess he is smart enough to hack my Walmart account, but stupid enough to leave out his details. Niat jahat I, nak call Fed Ex to change the final delivery address. Nak suruh diorang send pada Fed Ex office. Biar tergeliat sikit dia nak menyebut nama ku ini masa nak pick up nanti, hahaha...

Bila kasitau Cik Abe, cer teka apa feedback dia?

"Why did he choose i3? Everyone is using i7 now. Better yet, AMD"

T__T

Stress haku bercakap dengan computer geek!

14 comments:

Zulfadly said... BALAS

hahaha, but betul lah, now i7 kot!

bookseller said... BALAS

Haha...lawak la...komen hubby si tuan tanah...haha.. :D

Mixed-family in da house.... said... BALAS

Hihihihii.......
Tak tahu nak simpati ke pd mommy aiyu ir nak gelak atas jawapan daddy aiyu.....kuikuikui

Mixed-family in da house.... said... BALAS

Hihihihii.......
Tak tahu nak simpati ke pd mommy aiyu ir nak gelak atas jawapan daddy aiyu.....kuikuikui

Anonymous said... BALAS

lawak2...just to share..enjoy reading...

http://www.picshag.com/why-men-shouldnt-write-advice-columns.html

k.has..putrajaya

blu4sky said... BALAS

hahahah..supportive sangat.. sabo je lah

Unaizah said... BALAS

Hahahahaha, the computer stuff yg dia notice dulu. Bukan akaun bini kena hack. Men!

FaznFaz said... BALAS

oh my.... aku sama cam colby.... 1st thought was, apa jadah huda nak beli i3 computer??? kat us kut, harus tangkap i7!!!' muahahahahah!!!!

kat us pun selalu eh, kes2 fraud nih??? ingat msia je, at least diorang ambik berat laaa.... kat msia??? harammmm!!!! kalu ko bertegas gak, ko jugakkkk yg kena kuar all the costs!!!

tenku butang said... BALAS

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Amy Z! said... BALAS

Haha. Ye la. Mcm tajuk ni juga, smart but stupid. Smart nak hack account orang, tapi beli i3 je? Haha. Kalau husband kita pun, mesti komen gitu gak. Haha.

Bengong kan?

Dinas Aldi said... BALAS

Teruknya. Tapi dalam bijak2 dia hack akaun orang tu, jatuh jugak tupai ke tanah tu ha :D

Syima Syaz said... BALAS

fuuuhh kt sana byk fraud case ke? alau kat sini fraud case take almost half year to settle... hehehe....

Anonymous said... BALAS

terbaik lah. jawpan yang disangka2. boleh pulak pencuri tu tersilap langkah.


Sofea

Madam Sooyaree said... BALAS

Zulfadly,
Tu la kan, penyamun ketinggalan zaman ni, hehehe

Bookseller,
Itu la namanya lelaki kan, hahaha.. nak buat camne, redho je laaa

Mixed Family,
Hahaha.. nak buat dua dua pun ok :P Alhamdulillah dah dapat refund dari bank, selamat kitaaaa

Kak Has,
Haaaa.. kita siap bacakan untuk Cik Abe, hahahaha... thanks kak for sharing!

Blu4sky,
Bukan dia yang kena kan, cuba kalau dia, hehehehe

Unaizah,
What to do, itulah nasib badan, hihihi

Eila,
Aku tak sure kalau semua bank, tapi bank aku memang ada zero liability for fraud, provided kau kasitau awal lah. Tu yang diorang tak kisah sangat, cuma masak le, asyik tukar kad je. Penat nak hafal no untuk online shopping, hehehe

Tenku Butang,
Thnaks for visiting & following us, insya allah kita jenguk nanti k :)

Amyz,
Tu la pasal, alang2 amik laptop la terus kan, hihihi

Dinas,
Itu lah, kita bayangkan ni mesti bebudak yang baru belajar hacking, tau tau nanti polis ketuk rumah, padan muka dia

Syima,
Iye ke yang? Lamanya! Kita dah dapat balik refund kita, hehehee

Sofea,
Tu la, padan muka dia. Pencuri tak kreatif, hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...