Sunday, March 24, 2013

Kite day out

Aaaaachhooo! Aaaachhooo!

Adehhh... tak best nye bila hidung tersumbat kan. It's spring time, plus very dry weather... memang hidung tersumbat dengan kadar berganda. Tido pun tak berapa nyenyak, rasa macam nak tido duduk je.

Alhamdulillah, mek kita dah kembali ke timing tido Amerika. Takde lagi lah adegan tengok kartun jam 2 pagi. Penat weh, cerita pun takde kekadang awal camtu. Shopping network banyak la, ade yang mak nye yang terjebak kang. Beli barang yang asalnya harga USD300, tapi tinggal USD60. Buy 1 free 1 lagi, hahaha.. Gitu lah marketing strategy diorang, punyalah banyak discount.


Sejak balik ni, Cik Aiyu kita asyik lah dengan daddy nye. Sesikit daddy. Pepagi bangun cari daddy. Rindu le tu, hehehe.. Cik Abe pun sedar, maka layan je lah kisah anak kekurangan kasih sayang bapak selama 3 minggu itu, hihihi.. Memandangkan semalam cuaca ok, dan agak berangin, kami pun main lelayang kat belakang rumah. Best kan ada padang sekolah belakang rumah, rasa macam ada laman belakang dengan saiz terlampau, hehehe.. 


Rupanya bukan kami je yang main lelayang, ada satu lagi pasangan bapa dan anak yang turut serta. Diorang pun ala ala kitorang, spesis tak berapa reti main lelayang, hahaha.. Cik Aiyu confirm le seronok terlebih, siap lompat-lompat nak tangkap lelayang di udara. Tinggi sangat la awak tu kan.


Cantik tak, kitty kite kami? We bought it for $5.99 at Academy. Siap ada fancy tail lagi.


Lepas lelayang dah stabil sikit, Cik Abe kasi Cik Aiyu pegang. Seronok tengok dia duk berlari ikut lelayang. Dalam duk lari punya lari, dia sampai dekat bangunan sekolah dan lelayang kami tersangkut kat bumbung sekolah tu. Kami cuba tarik, tapi tak dapat.

"Oh nooo.. kitty kite is gone"

Terus dia ajak shopping beli lelayang baru, chait!

9 comments:

mama leen said... BALAS

rambut cik aiyu dah kurang merah ye?

Nazayiena Ayiena said... BALAS

Comeinya layang2 kitty cik Aiyu nie padan ngan tuannya.Oklah tu Cik Aiyu dah x jet lagged lg.

sabira said... BALAS

kak huda..sini pun panas melampau2...cik kak kita dah nampak tinggi...dia dah start sekolah ke kak?

farah said... BALAS

Cute kitty kite!! Pandai cik Aiyu main ye, dah gone tu kena la beli br kot kan...hehe...nsb $5.99 je ye...hehe...tp cik Aiyu jgn ter'pandai' sgt mcm Fatehah tau, skrg ni her automatic response tu brg sapa2 kat rmh tu rosak ke, hilang ke will be "beli la baru". Sedih maknya dgr, mcm mak ni copp duettt...

Yantisa said... BALAS

bestnya dapat main layang2 .. teringat kenangan zaman kanak-kanak dulu main wau di bendang belakang rumah

Amy Z! said... BALAS

Haha. Hari tu pun Alam ajak main layang2. Bukan reti pun. Punya seronok tgk layang2 naik tinggi. Mak nya pun tak berapa reti naikkan layang2. Nasib baik ada org tolong naikkan. Haha. Buat malu je!

Fifi Nadhrah said... BALAS

eksited cik aiyu main layang2.. ok la tu.. cik aiyu da pandai mintak kite baru bile kite lame gone!~

Yong Is My Name said... BALAS

Sure excited Cik Aiyu lari-lari kejar kite kan?

Madam Sooyaree said... BALAS

Mama Leen,
Ha ah, warna rambut dia skang makin cekelat. Amik berkat sepupu kat Malaysia kot, hihihi

Kak Nurul,
Thanks kak, memang comel kan lelayang tu. Tapi tu la, sangkut pulak. Alhamdulillah, sejak balik ni, makin senang dia tido. Tak banyak sangat drama macam dulu

Sabira,
Dia dah balik ke sekolah Jumaat lepas lagi. Dia seronok nak pergi, nak jumpa teacher kata dia. Ha ah yang, dia memang makin tinggi skang. Kitorang ukur, banyak gak beza dengan bulan lepas

Farah,
Hahahahah... sama la dear! Cuma Aiyu versi, "its ok mommy, we go shop". Masa balik hari tu, pantang kitorang parking kat basement (padahal gi LHDN, Pantai Hospital) dia terus excited "Yeayyy... shopping!"

Yantisa,
Waa bestnya rumah awak ada bendang! Kita selalu teringin nak ada kampung yang berbendang, hehehe

Amyz,
Hehehe.. ok le tu, nak suruh mak nye lari dah susah kan. Kita pun tak reti sangat main, asal naik sket jadi laaaa

Fifi,
Itu kalau kite, kalau benda lain, haaa... nayaaa!

Yong,
Hahaha.. memang pun! Kebetulan pulak pakai selipar besar, habis selipar ke mana, dia ke mana!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...