Tuesday, March 26, 2013

Easter eggs

Semalam balik dari sekolah, Cik Aiyu bawa balik 6 biji telur.

Jangan risau, ni telur tak boleh pecah punya.


Ini namanya, Easter eggs. Dalam telur ni, selalu orang isi cokelat atau candy. Pastu letak sepah sepah luar rumah, suruh bebudak cari. Kalau kat Malaysia, agaknya kena letak duit raya dalam tu, hehe..

Cakap pasal Easter eggs, Ahad ni, warga Christian akan celebrate Easter Day. Mereka yang tak celebrate pun turut bergumbira, pasal time ni le cokelat kat kedai amat meriah sekali, hehehe.. Tapi lagi meriah hari Isnin depan nanti, pasal semua cokelat akan ada 50% off, hahaha.. Confirm laaa ada orang tu nanti pergi borong kat kedai, buat bekal setahun. Pastu habiskan dalam masa 2-3 bulan. Sendiri paham la, kalau badan tu asyik naik, hehehe...

Anyway, hari ni kami mula potty training Cik Aiyu. Asyik tertangguh je, kali ni baru buat betul-betul. She understands the business, so now we have to enforce the consistency. So far so good, baru 1 kali accident. Nasib baik atas kerusi kayu, so kira halal lah. Senang mak nak bersihkan. Kalau kat carpet pun ok gak, tak berapa rasa nak marah kot pasal carpet tu bakal dimansuhkan tidak lama lagi. We are renovating the house soon, quite major pasal nak tukar lantai sekali. Patut buat time kami di Malaysia hari tu, tapi biasa le, janji Melayu. Hahaha.. padahal bukan Melayu pun kan. So omputeh pun sama, ada je janji yang takleh pakai. We are expecting for them in 2 weeks or so, insya allah.

Wish us luck for the coming potty training days. Harap-harap Isnin depan dah pass, boleh eksyen kat cikgu.



P/S: Sorry for not replying any comment lately. Honestly I don't feel really well since we came back to US :(

5 comments:

cik chinta said... BALAS

aiyu g sek msi pmpers? Snok mkn coklt byk. Nk jg. Kem sni skit

Amy Z! said... BALAS

Part chocolate murah tu memang best. Selalunya macam tu la. Ingatkan stock boleh tahan setahun, rupanya 2-3 bulan dah habis. Sungguh sedih bila tengok timbang. Hahaha.

Wuhuuu! Dah nak start potty train Aiyu. Kita time confinement leave nanti, nak potty train Alam sebab boleh monitor 100% kat rumah. Good luck cik Aiyu and mommy!!

Hidayah said... BALAS

Wahh aiyu dh start potty train, Shafiq ada jugak nk buat tapi as usual dia tak nak kasi kerjasama lah pulak...

Fifi Nadhrah said... BALAS

waaa.. nanti boleh bagi tips potty training..boleh apply dekat ufairah..

Madam Sooyaree said... BALAS

Cik Chinta,
Yup, dia masih pakai diapers lagi ke kelas. Nanti dah masuk 3 tahun nye kelas, takleh pakai dah :D Nak cekelat ke? Takut sampai2 cair je kang, jauh cekelat kena jalan, hehe

Amyz,
Kita ni sejak balik tak berani nak timbang, tkaut takleh terima kenyataan, hahaha.. Padahal seluar tu dah kasi jawapan, tapi biasa la, still in denial. Waaa.. good luck awak, kena banyak bersabar la kan, pasal badan penat masa tu :)

Hidayah,
Hari ni dia ada banyak accident, agaknya stress dengan military approach mommy, hehehe.. Esok cuba cara lembut sket

Fifi,
Insya allah dear, kita pun tengah trial and error ni, tak tau cara mana yang dia dengar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...