Wednesday, April 3, 2013

More good news

Terima kasih semua, atas ucapan tahniah dan doa. Aminnn.. kita harap semuanya berjalan lancar lah.

Honestly, this pregnancy memang lainnn sangat, compared to when I was expecting for Aiyu.

Masa mengandung dengan Aiyu dulu, memang tak rasa mengandung. Morning sickness, evening sickness, memang takde. Sihat walafiat, selera makan pun besar. Waktu tu memang orang kata seri ibu mengandung, kulit takde masalah. Tak basuh muka 2 hari pun, steady aje. Water retention pun I takde. The only bummer was, the stretch mark part. The rest, memang rasa seronok aje.

Kali ni, mencabar sikit. Morning sickness takde juga, tapi I developed night sickness syndrome, hehehe... Sejak balik dari Malaysia, hidung memang tersumbat tahap dewa. Siang tak berapa sangat, takat cepat rasa penat je. Masuk waktu malam, memang bersin tak berhenti. Tengah malam mesti terjaga 2-4 kali camtu, pasal takleh bernafas. Kena duduk rileks jap, baru boleh sambung tido. Kulit pula, makin hazabedah. Dah la I memang sejak azali bukan jenis kulit licin, so pepaham je la. Jerawat tumbuh bukan macam orang 30 an, macam budak 15 tahun aje persis nye, hehehe...

Whatever it is, I am still thankful for this great experience. Murah rezeki kami. Sebelum ni kami rasa macam nak sorang anak je. Tapi sejak my sister passed away, I started to think deeper. Rasa kesian kat Cik Aiyu, kalau tak dapat rasa nikmat ada adik beradik. We lost the one we love, but it's better to loved and lost, rather than not experiencing it at all. Nasib baik Cik Abe paham masa bini buat usul, lelama dia pun ok. Skang ni dia yang excited lebey, hahaha...

Anyway, we have more good news to share.

:D

We managed to sell the house in Malaysia, yeay!

Memang rasa sayang, but I think the house will be better off with someone who appreciates it, rather than tenant from hell itu. It's just too hard to manage properties once you are abroad. Boleh, tapi kena menyusahkan orang kat Malaysia lah, hehehe.. Kami fikir, kalau ada rezeki kami nak balik Malaysia nanti, kami beli waktu tu je la. Kalau Cik Abe dah retire, we don't really need a house in town, so boleh la kami beli bot dan duduk di pulau macam kehendak Cik Abe, hahaha... Melampau betul kan cita-cita suami ku itu.

Secondly, Cik Aiyu passed her pre-k interview, hehehe...

Melampau betul bebudak zaman sekarang, nak masuk pre-k pun ada interview.

I was quite nervous, because non-religion based pre-k ada 2 je kot kat sini. We didn't get a call from Hillander School, but we did get one from Montessori School. The school caters for kids from pre-k to 6th grade. We are still indecisive about her elementary school, but for pre-k ok lah. 3 tahun je yuran mahal, hehehe...

For the interview, she had to follow a teacher, and repeat after what the teacher is doing. Kitorang tak dapat tengok, tapi ni cikgu dia yang cakap. She had to show that she can sit, listen and follow orders. The teacher said that she did good, but she didn't talk that much. Pemalu jugak anak I ni, hehehe...


Yang pasti, Cik Aiyu kita dah pass, hoorayyy! They handed us the school program yesterday, and we've send the registration form back earlier this morning.

Alhamdulillahh... one less thing to worry now!

20 comments:

Unaizah said... BALAS

Glad that everything is going great for you. Enjoy your pregnancy!

blu4sky said... BALAS

salam huda,
cik aiyu belum panas engine lagi kot.. kang dah panas engine..ada yang jadi YB melawat kawasan..hehehe..
glad to hear everything goes well for you.. take care :)

Eliss Mie said... BALAS

moga dipermudahkan urusan mengandung yg kedua ni yer :)

lain anak lain ragam mengandung nya kan :) take care!

alololo tahniah cik ayu kita :)

farah said... BALAS

Alhamdulillah so many good news :) Am happy for you & fam and good luck to cik Aiyu nnt, her pre-k experience plk after this :) Oh being a new sister soon. Take it easy ya Nurul! :)

zaity zaliza said... BALAS

Hai. Tahniah 1. Mek Aiyu nak dapat adik. 2. Aiyu lulus pre K.
If U could afford the more the marrier. Kalau 2 pun macam kureng, like myself 2 bradik jer.

Nazayiena Ayiena said... BALAS

Tahniah buat Cik Aiyu lulus pre K,kecik2 pun ada interview.
Take care.....

lady lavender said... BALAS

Tahniah for the good news. Take a great care. Pray for mom & Dia 2 :D

Amy Z! said... BALAS

Night sickness la ni. Hehe. Takpela. 2-3 bulan pertama ni memang la rasa badan penat. Nanti dah lama2, ok la.

Hope for smooth pregnancy journey. Insya Allah.

Tahniah Cik Aiyu. Kemain nak masuk pre-K pun kena interview. Dasat tau.. Haha. Yeay. Dapat la cik aiyu pergi sekolah. Bestnya!

Pucca said... BALAS

Hi, Nurul (ke panngil Huda),

Khatam sudah your blog setelah curi2 masa selama 2 weeks.. Hahahha!!

Congrats for the 2nd pregnancy. Harap2 semua okay n sihat walafiat.

oli-go said... BALAS

pandai cik aiyu...insyaallah..rezeki anak tu ada..so don't worry..

Kniedaz said... BALAS

Tahniah sebab Aiyu nak dapat adik, tahniah dah dapat jual rumah tu dan tahniah cik Aiyu pass pre-k tu...do take care! ^_^

munie said... BALAS

Tahniah .. I kalau kulit muka jadi teruk for sure I pregnant anak lelski.. it gspoened twice ...

Puteri said... BALAS

huda..yg pasal idung sumbat tu kan..i dulu pun teruk gak. It's a pregnancy thing they say.

Try buat nasal irrigation (yang masuk air nostril kanan pastu dia kuar nostril kiri). it might work for you. good luck

Yong Is My Name said... BALAS

Salam Mama CIk Aiyu,


congratulations!
happy your pregnancy time (wonderful time in your life)... tak semua sama beb ;-)

Anonymous said... BALAS

I'm curious to find out what blog platform you happen to be utilizing? I'm having some minor
security problems with my latest blog and I would like to find something more
secure. Do you have any suggestions?

My web page stretch mark lotion

Anonymous said... BALAS

I seldom drop comments, however after reading through some of
the remarks on this page "More good news". I do have a couple
of questions for you if you tend not to mind. Is it simply me or
do some of these remarks come across like they are written by brain dead folks?
:-P And, if you are posting at additional sites, I would like
to keep up with anything new you have to post. Would
you make a list of every one of all your public pages like
your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?


Also visit my site; monicakozbial.com

Yan said... BALAS

OMG!! lama tak berblogging2...CONGRATULATIONS!!! so so happy for u guys :)) take care..

supermommapots said... BALAS

Block nose.. Sama la.. Saya dari early pregnancy until now nak masuk 6month pun sama.. Hazab sangat.. Bergantung pada iliadin

Fifi Nadhrah said... BALAS

alhamdulillah.. seronoknye..

[QAE] said... BALAS

wah.. sama arrr..

LMP bln Februari.. skg ni dh 9 weeks.. rasa penat sangat.. dn byk juga prob nyer.. tp, ttp kene kuat kan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...