Monday, June 10, 2013

The latest addition

Finally, we decided to utilize the sun, haha..


Lama dah buat proposal kat Cik Abe, tapi baru dilayan. Memula risau pasal debu. Chehhh.. dengan panas gini, sejam dah kering kot baju. Debu berkuasa kuda pun tak sempat hinggap. Pastu pulak, risau pasal burung yang suka poo poo belakang rumah kami. Penyelesaian, cabut pokok yang mati, pacak ampaian kat tempat takde pokok rendang.

Selesai!

Tu bahagian luar rumah. Dalam rumah pulak, akhirnya nampak bayang kabinet dapur kami.


Taaa daaaa!

Tak siap lagi, handle pun baru order online tadi, hehehe... Leceh tau duduk bandar kecik ni, semua pun kena order. Yang kat kedai semua design ala ala Texas, tak koser I. Jenis yang va va voom tak tentu pasal. Waddehel. Takde orang muda ke kat kawasan ni? 

Cakap pasal orang muda, orang paling muda dalam rumah ni, makin kemaruk dengan hobi baru dia.


Main game Mario Kart Wii.

Ni semua gara-gara hari tu takde tv cable, so Cik Abe ajar le Cik Aiyu main game. Sekali tu hamik ko, naik syiok pulak dia. Siap ajar mak nye sekali, hahaha... 


She's doing not bad, kekadang menang nombor 1, kekadang dapar nombor 5, kekadang dapat nombor corot 12, hehehe... Satu game tu ada 4 race, so diorang amik purata markah lah. Awal-awal main dulu dia selalu dapat nombor 12, so I told her it's ok to get the last place, at least she finished her race.

Skang ni bila mak nye main, dan dapat nombor 12, ada suara sumbang kat belakang "It's ok mommy, don't cry. Number 12 is not that bad"

T__T

Cepat sungguh kamu belajar ye!

13 comments:

Kniedaz said... BALAS

hahaha...sweet Cik Aiyu ni..

sabira said... BALAS

cantik kitchen cabinet akak.....mek aiyu baru bangun tido ke?rambut seksi tengah main game..fokusssssss..syabas mek aiyu..dah pandai main game Mario Wii..i love u laa...hahahahahah

mama maman aka yana said... BALAS

pandai nyer dia.. sedapkan hati sendiri tuh.. haha

Eliss Mie said... BALAS

last2 kita yg terkena kan..itulah anak-anak..

ana kimi said... BALAS

sapa mkn cabai,dia yang terasa kehangatannya, hehe

Anonymous said... BALAS

Nurul,

dulu rumah kite ada ampaian cenggitu

kite selalu buat main gayut2 pusing2
ngeh3

-kiki-

Unaizah said... BALAS

Kids nowadays memang cepat belajar game-game ni. Anak i yg bongsu tu pun bukan main....siap ajar i how to play lagi.

Fifi Nadhrah said... BALAS

hahaha.. mommy kene balik.. takpe.. at least die bagi kate2 semangat..

Fifi Nadhrah said... BALAS

hahaha.. mommy kene balik.. takpe.. at least die bagi kate2 semangat..

Amy Z! said... BALAS

Cantik kabinet dapur tu. Baru semangat nak masak-masak. Ewah. Hahaha.

Aiyu, auntie pon tak pandai main game. Mesti dapat no corot gak. Huhu. *nangeh*

Wahidah said... BALAS

wah ayat last tu tk bole bla..sempt bg sedas kat mommy die yea...

Nazayiena Ayiena said... BALAS

Sabar ajelah,mommynya kena kembali....

Madam Sooyaree said... BALAS

Kniedaz,
Thanks dear, hehehe

Sabira,
Makasih... Mek Aiyu skang phase tanak sikat rambut. Malas nak gaduh, biar je la, hahahah

Yana,
Hahahah.. tu la, terpaksa la buat gitu kan :P

Eliss Mie,
Itu lah, ni baru nak masuk 3 tahun! Dah besar nanti tak tau le

Ana,
Hahahaha... Puhhh... marilah kita berkipas telinga macam monyet dalam siri sang kancil, hehe

Kiki,
Hahahaha... kita tak berani nak buat gayut, dah terlebih berat dengan muatan ni, hahaha

Unaizah,
Tu la kan.... I kekadang rasa tak ter catch up. Tak pe la, nanti daddy ada gang :D

Fifi,
Tu la, mungkin dia jujur kan, hihihi

Amyz,
Thanks dear. Ni tak siap penuh, lagi 2 minggu kot baru siap, huwaaaaa

Wahidah,
Takpe la, bersangka baik dia cuba kasi semangat, haha

Kak Nurul,
Hehehe.. sesekali kan, anak kenakan kita :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...