Thursday, June 6, 2013

Meet Dia #2

 
Hi, my name is Dia #2.
 
Finally, we get to see the baby :)
 
Kat US ni, bukan normal practice untuk buat sonogram setiap kali kita pergi monthly check up. Macam kat Malaysia, setiap bilik obgyn mesti ada kan mesin ultrasound ni. Kat US yilek. Ada mesin untuk dengar heartbeat baby aje. Giler tak cool kan, nama je America, hahaha...
 
Sebelum fly dari Malaysia hari tu, I did get to see Dia #2, tapi nampak lampu lip lap aje. Dup dap dup dap, jantung Dia #2 berbunyi, hehe.. So when they scheduled us for thorough sonogram appointment, yippieeee, we were sooo excited!
 
Kami pergi bertiga, bawak Cik Aiyu sekali. Kasi dia tengok adik dalam perut mommy.
 
 
D: Look, there's a baby in mommy's tummy!
(while daddy pointing at the screen)
 
A: Look, the baby is now in the computer!
 
T__T
 
 
Susah gak nak explain kan, hahaha..
 
Alhamdulillah, everything is fine. The baby growth is at par, and I am doing good myself. Takut jugak, pasal kekadang terlupa makan vitamin. Susu pun tak rajin nak minum, kecuali pepagi masa makan cereal. Takpe, lepas ni kena jadi lebih rajin ok!
 
 
On the other hand, kami dah pasang oven baru. Kali ni dapat gas stove you. Babai electric stove! Kepada sesiapa yang pernah pakai electric stove, mesti tau hazab menunggu periuk panas. Pastu tak feeling lak masak. Nak nak buat stir fry, tak layan langsung. Tak tau la kenapa mat saleh suka pakai electric stove ni. Dah dapat oven baru, mesti lah kena test drive kan.
 
 
Takde niat pun nak membakar pagi tadi, tapi ada orang tu terpengaruh masa tengok kartun. Nak kek kata dia. Memandangkan hari ni takde aktiviti sangat, I pun janji la, yang kita akan buat kek lepas nap time.
 
Hajat hati memula nak buat chocolate frosting, nak cuba pakai Valrhona cocoa powder yang baru beli. Tapi bila tanya Cik Aiyu, dia kata dia nak yang pink. Skang ni semua pun nak pink. Sebijik macam mak nye zaman muda-muda dulu. *shame shame*
 
Anyway, I found this recipe for fresh strawberries frosting. I decided to give it a try, since I am not too sure if we have pink food coloring. Voila, 5 bintang you! Lenkali boleh cuba dengan blueberries, kot kot mek Aiyu nak kek warna biru pulak kan. Sedap, kalau tak percaya boleh cuba, hehehe..

12 comments:

Eliss Mie said... BALAS

mesti dia gembira nak dpt adik dah. sama la mcm my nuha asyik2 pink. hahaha. nanti nayla tu tak tau laa mcm mana :p

Baby Bee said... BALAS


tahniah dear.. I have been following for quite some time..tak masuk beli barang lagi dengan huda..hihi semoga baby and mamanye sihat sampai baby besar yerk....

Dinas Aldi said... BALAS

Tahniah Huda! Tak lama lagi Cik Aiyu jadi big sister, alhamdulillah :)

~~Ap Hasnida~~ said... BALAS

congrates huda...jgn suka skip minum susu n ubat..kadang2..kita buat xheran jek tapi benda2 macam ni ada efek sebenarnya...ai taubat da nak skip2 minum susu n ubat ni..kalu boleh nk repeat balik masa preegykn irfan...*mood menyesal*

enjoy ur preegy moment :)

Amy Z! said... BALAS

Kat sini, tiap kali check, tiap kali tu la scan. Padahal nak check heartbeat baby je. Org kata x elok scan selalu. Entah. Takde bukti pulak hal ni. Jadi ok kot. Haha.

Baby dlm komputer? Ahahaha. Nak pengsan auntie gelak ni. Aiyu ni bijak laa. Hadoi.

Kita pun tak minum susu sgt masa pregnant hari tu. Tapi ada amik pil kalsium. Ok la kot. Sbb badan Amelyz ni macam kuat jugak. Kepala dah boleh angkat2 dah ni. Kaki pun kuat menendang. Hehe. Apa pun semoga baik2 saja k? Take care mommy. :-)

blu4sky said... BALAS

hahaha...cik aiyu sangat kelakar..
and you huda..take care...kalau tak nak minum susu..buat milkshake..sedap sket..heehhe

Anonymous said... BALAS
This comment has been removed by a blog administrator.
sabira said... BALAS

yeayyyyyy....tak sabar nak tunggu dia2 keluar...

Fifi Nadhrah said... BALAS

waaaa.. pinky la aiyu lepas ni.. :)

Madam Sooyaree said... BALAS

Eliss Mie,
Agaknya gegirl ni memang suka pink kan. Aiyu macam takde perasaan sangat pasal adik, dah keluar nanti harap2 ok le, hehe

Baby Bee,
Thanks dear for visiting us :))) Aminnn.. harap2 gitu lah :)

Dinas,
Thanks che gu! Insya allah, harap2 kakak yang boleh diharap la, hahaha

Hasnida,
Thanks dear! Kita pepagi memang minum susu dengan cereal, tapi tu la, nak yang extra tu kekadang lupa. Harap2 semuanya ok la kan, kang yang sakit kitaaa jugak!

Amyz,
Kita tak amik pil kalsium, time Aiyu dulu pun tak amik. Tapi susu tu memang wajib lah. Waaa.. best nya Amelyz! Camne pantang duduk rumah, mesti pening kan, hahaha

Sue,
Tq dear! Hahaha.. milkshakeee gitu! I minum tu ok, cuma selalu lupa. Tapi kalau dapat milkshake, memang suka lah, hahahaha

Sabira,
Insya allah end of Oct ni :)

Fifi,
Haaa... jadi ahkak fink nanti, ooppss!

Wahidah said... BALAS

cik aiyu nk dpt adik..alhamdulillah...congrats sis

Cik Honney said... BALAS

Mostlt gegurl like pink color..same happen it to me...hampir semua barang pink..yg dln pun klu blh ada pink juga yg menarik minat hatiku..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...