Saturday, October 12, 2013

Pre-k K3 observation day

Terima kasih atas semua ucapan selamat pengantin baru happy anniversary pada kami.

Tahun ni dapat serprais dari bofren, dia kasi earrings. Bling bling lagi you, batu warna biru. Cik Abe dapat kasih sayang dah la, tak baik nak demand, awak tu lelaki, hehehe...

Nak jadi cerita, minggu ni kebetulan Cik Abe cuti. So boleh la kami dating makan sarapan berdua, hehehe... Lagipun 9hb hari tu, ada observation day di sekolah Cik Aiyu. They are having it for the whole October, so boleh pilih slot mana yang kita nak. Memandangkan mak buyung ni menanti hari sahaja, baik lah pilih awal-awal. Kang tak dan nak meng observe cik kak kita tu. Dah la gangsta's paradise kat kelas kan, harus la kita tengok camne keadaan dia kat sana.

Awal-awal kami sampai, boleh tak, dia buat bodoooo aje kat kitorang. Kekawan dia lak yang terlebih excited, "Aiyu's there's your mom".

Yang cik kak kita, dia sambung buat kerja macam takde makna. Ada kawan-kawan dia yang terlebih friendly, siap lambai-lambai lagi, hehehe... Dalam 5 minit kemudian kot, baru dia pusing, pastu lambai kat kami. Chaittt.. jual mahal le tuuuu...

Sekolah Cik Aiyu adalah Montessori based school. Nak ikutkan I pun tak faham sangat the syllabus, but basically they are free to roam around, doing different activities that will enhance their daily skills. Bila dah habis buat satu aktiviti tu, diorang kena kemas dan letak balik barang-barang dari tempat mereka ambil. Sama juga masa makan, kalau ada yang tertumpah ke, bersepah ke, kena kemas sendiri. Independent kekdahnya.








It was fun to watch the kids, and how much they are into their activities. If only they will listen to mommy and daddy like they listen to the teachers......

5 comments:

Kniedaz said... BALAS

Betul kan...anak2 ni dgn cikgu dia dgr cakap..ngan kita lambat je respon

Amyz Azlie said... BALAS

Hahaha. Bila dah masuk sekolah, dah pandai. Dgr cakap teacher je kann.. Sabar je laa. -_-'

Fifi Nadhrah said... BALAS

kalau dengan orang lain.. anak behave je.. kalau dengan mak pak.. hazab kot..

Qider said... BALAS

sekolah (tadika) si kembar pun nama Montessori tapi tak paham kekdah ajaran (mak diorang ni yang penting anak banyak main ja, haha)..

tapi kalau sekolah diorang ada observation day macam ni, kompem, takdan 5 minit mak bapanya dah kena halau dengan teachers, sebab si kembar mesti menangis2 mengada ngan mak bapak taknak ikut teacher..

seronok baca perkembangan aiyu (dan mak aiyu juga hiks), banyak yang saya belajar (termasuklah buat palestisin tu)..

*sebab tu mls nak komen,kalau dah komen mesti panjang ;-p

Madam Sooyaree said... BALAS

Kniedaz,
Itu lah dia... menyampahhh tauuuu...

Amyz,
Hahaha... Alam camtu gak ke? Tapi dorang ni memang tau, cakap orang lain ok je, kalau kitaaa...

Fifi,
Tu la, macam unwritten rule kan. Tu orang kata nanti "Eh, mana ada nakal, baik ajeeee dia"

Qider,
Laaa.. ye ke? Tah tah nanti diorang buat tak tau jugak cam Cik Aiyu, hahaha.. Thanks dear for visiting us, really appreciate it :) Komen panjang pun ok, kita seronok baca tau :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...