Wednesday, January 22, 2014

I am a proud mommy

 Nothing beats the feeling of receiving such e-mail from your kid's teacher.
 
 
Bangga mommy tauuuu... I feel like taking all the credits, but that's rather unfair. Pasal yang rajin adalah mek Aiyu. Mak nya tolong tunjuk aje. Tunjuk sambil tengok tv, hehehe...
 
Apart from that...
 
She is gaining more and more independence now.
 
Kalau bangun pagi, dia akan pergi pee pee sendiri, gosok gigi sendiri, pastu tukar baju sendiri. Yeee.. anak saya tak mandi pagi, hahaha... Tak koser nak mandi pepagi kat Amerika ni, lelagi waktu winter. Mau terhakis kulit pasal kering terlampau. Losyen Nivea pun tak jalan tauuu...
 
Zip jaket pun dah pass. Jaket yang ada butang, yang tu belum lagi. Kasut dan stoking pun ok dah, takde terbalik.
 
Apa-apa pun, dia tak sabar nak masuk 4 tahun. Peer pressure kot, tengok kekawan kelas dia banyak dah masuk 4 tahun.
 
"Mommy, when I am 4, I want to jump this high"
 
"Mommy, when I am 4, I will be big and strong"
 
"Mommy, when I am 4, I want to have a birthday party like Annabel"
 
Tapi yang paling kelassssss.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
"Mommy, when I am 4, I want to change Aaron's diaper"
 
Tinggi tak cita-cita anak saya? 

18 comments:

Anonymous said... BALAS

Congratulation Cik Aiyu

Bukan mak Aiyu je yang bangga. Grandma ni pun tumpang bangga.

Of all things, why wait till 4 year old baru nak tukar diaper hencek Airon?? Jom gelak guling

Ahkak

Rizziela said... BALAS

good gurl..sangat tinggi cita2 dia..bagus..azam itu perlu..usaha itu penting

SueGinola said... BALAS

Congrats Kak Huda...

Terkesima baca Cik Aiyu pandai buat sendiri semuanya (congrats Cik Aiyu too)...kalaulah saya dapat anak macam tu mau sujud syukur 3 hari 3 malam....

Nota Cikgu Anum said... BALAS

Iols yg tah sape2 ni menitiskan air mata bc posting ni. Im a proud reader hihi

Nota Cikgu Anum said... BALAS
This comment has been removed by the author.
Dea rose said... BALAS

Big clap for Kak Aiyu yang tinggi cita cita nak tolong tukarkan diapers lil brother. Hehe. Lepas ni nanti senang la mommy punya kerja, ada little helper :)

n.a.n.i.e said... BALAS

untungnye akak ada anak cam mek aiyu nih..

saya tumpang bangga :)

sabira said... BALAS

good luck and congrats darling aiyu..sabira dok baca sambil senyum2..yup yup she is totally big girl..i like the independent part especially nak tolong tukar dryper aaron..she will help u a lot kak huda..:)..clap2

Shamsiah Abdul Rahman said... BALAS

Okey sgt laa tu..
Especially bab nak tlg tukar diaper AA.

umie said... BALAS

assalamualaikum cik aiyu..
lama sungguh x menyinggah kat sini.. dah besar dah cik aiyu...

Norliana Abdul Rahman said... BALAS

bagus la tu.. mommy boleh beranak lagi satu... hikhik

Anonymous said... BALAS

hahaha....tinggi betul cita2 tu...

very thoughtful of her nak tolong mommy tukar diaper Aaron. muuaaahhh utk aiyu.

niza noordin

Anonymous said... BALAS

ohhh lupa.. Congrats Aiyu. tengok pic tu pun tau betapa kusyuknya.

-niza noordin-

mama maman aka yana said... BALAS

bagus cik aiyu... keeping gud job.. pasni mama dia boleh goyang kaki arr... hihi

Qider said... BALAS

peh cik aiyu, lepas ni mummy lagiii boleh goyang kaki,ada orang nak jaga baby..

Amyz Azlie said... BALAS

Tingiiiiii cita-citamu, nak.
Insya Allah, bolehh buat. Hehehe. Lepas ni senang mommy, cik aiyu dah big girl boleh buat kerja rumah. :D

hazlina azmi said... BALAS

kecik2 dah pandai ye..untung maknya kan..blogwalking kt sini,jemputlah ke blog saya
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Fifi Nadhrah said... BALAS

wah.. nak tukar pampers aaron.. bagus.. mak boleh relex..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...