Tuesday, April 8, 2014

Look at me!

I hate spring.
 
Dalam tv, kalau musim bunga tu, kita asyik tengok bunga mekar sana sini. Warna warni. Sepanjang jalan tu bau harummmm aje.
 
Tu dalam tv hokay. Kalau duduk kat Midland ni, ade la nampak daun pokok mula tumbuh. Tapi bunga bunga tu, lambat sket. Yang cepat, alahan, huwaaaa...
 
Dah 2 minggu I ni tak sihat. Minggu lepas siap demam lagi. Jumpa doctor, dapat antibiotic. Siap kena enjet kat bon bon. Sakit tauuu. Masa demam tu memang rasa terhuyung hayang je, nasib baik bofren off seminggu. Lepas I dah sembuh, Cik Abe lak batuk. Tapi dia tak demam le. Dia dah baik batuk, I pulak sambung batuk.
 
Tapi apa-apa pun, bersyukur sangat yang dua orang ni sihat walafiat. Baik kita sakit, jaga diorang, daripada kita jaga diorang sakit, tak?
 
Bila dah tak sihat ni, I kalau boleh memang tak nak main sangat dengan budak-budak ni. Takut berjangkit. Lagipun malas, hahahaha...
 
Kalau dah mak nye tak melayan, agak-agak siapa lah yang nak layan Cik Aiyu?
 
 
Kesian pulak tengok dia petang tadi.
 
I intai ikut tingkap, nampak dia ikat Mario kat beskal. Bila ditanya, dia cakap dia nak tunjuk pada Mario trick baru naik buaian.
 
T__T

 
Terima kasih Mario, susah-susah awak teman Cik Aiyu.

11 comments:

nasa mulia said... BALAS

Sian jugak kadangkan bila anak2 minta perhatian, nasiblah ada mario..kreatif sebenarnya cik ayu tu.

Kina said... BALAS

Good girl!!

Lynn Hamzah said... BALAS

bagusnya aiyu...nak juga dia main dgn mario...

mama maman aka yana said... BALAS

CUMIL DAN BIJAK.. :)

Amyz Azlie said... BALAS

Yeay. Mak aiyu dah rajin update. Suka!! Haha.
Semoga cepat baik, daling. :D

Hahahaha. Ada trick baru naik beskal tu. Ada2 je awak ni cik aiyu. :-p

Kniedaz said... BALAS

hehehe..cute je gelagat Cik Aiyu ni..
semoga cepat sembuh ya..

sabira said... BALAS

lorr cian mek aiyu ..kalau awak kat malaysia,mahu hari hari minta mak awak hantar awak and aaron kat auntie...beach pun dekat ngan rumah..senang nak picnic..heheheheh

Siti Asiah said... BALAS

lawak tol Cik Aiyu ni...

Nanak said... BALAS

hi darling,
get well soon..pandai cik aiyu ni berdikari..hehe

Yan said... BALAS

Bijak sangat cik aiyu ni. Cute!

n.a.n.i.e said... BALAS

nasib la mario tuh patung.. kire redha je teman cik aiyu.. hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...