Tuesday, May 20, 2014

Her recital story

Pheww... finally dance class is over.

Over kan mak. Padahal anak kelas seminggu sekali je. Tu pun banyak tuang.

:D

Anywayyy... betul la tu, Cik Aiyu adalah dancer samseng yang letak payung terbalik. Nak practise kat rumah tak boleh, pasal rumah kitorang takde payung, hahahaha... Keji betul kan, mementang la jarang hujan. Nak fefeeling comel pakai Paddington boots pun takleh.

 
Rehearsal day.
 
Her costume was cute, but definitely not comfortable at all. Cik kak kita complain gatal. Nak basuh takut pulak ada benda yang tercabut, so pasrah je lah nak k. Beauty is pain gitu.
 
 
Ikutkan I tak sure sangat pun, kot kot Cik Aiyu ni minat ke tak dancing. I think generally everyone loves to dance, but when it becomes a chore, one might change. I pun tak nak jadi Toddlers & Tiaras mom, so every now and then I tanya, if she is still interested with the class. Most of the time she says yes, so ok la kan.
 
She is quite well behaved in her class, compared to other kids, hehehehe.. I rasa pasal Cik Aiyu ni agak nerdy sikit, dan dia suka benda yang ada jadual. For each practice, they have assigned numbers on the floor for everyone, so that they will know where to stand. Kekadang rasa kelakar tengok Cik Aiyu menggelupur cari nombor dia, dan dia akan pastikan yang dia berdiri betul-betul atas nombor tu, hihihi...

 
Cik Aiyu mencari ibu bapa yang hilang.
 
 
On her recital day, we left Aaron behind with a babysitter. Sekarang ni abam Aaron merangkak dah gear 3, memanjat dah gear 2. Nak duduk diam-diam selama sejam dalam dewan, macam tipis aje harapan. Nak tinggal ngan nenek ke grandma, memasing jauh kan. So kami kena lah cari babysitter. Our babysitter's name is Aaliyah, and Aiyu really likes her. Siap nak ikut balik, tak tahan mak. I guess that's a good sign eh? Mommy nak gi dating dengan daddy pun tenang sikit hati.
 
Overall we were really proud of our little girl. Walau muka ketat, dancing jalannnn.... Hopefully nanti dah besar takde stage freight macam mommy, hihihihi....

 
Dengan diri sendiri pun mommy bangga jugak, pasal mommy dah pass buat ballerina bun, hahahahaha....

12 comments:

Haslindayati Hisamudin said... BALAS

cute nya her costume... nanti bella besar skit nak masukkan ballet class jugak la :)

http://lovelyfreesia.blogspot.com

Syima Syaz said... BALAS

Aisya suka dance... tapi mak dia macam nak masukan dlm taekwando.. hehehe

Izzan Yong Rosdin said... BALAS

bestnye ada anak pompuan.. semua yg dorang pakai cute..

izzanyrosdin.blogspot.com

SueGinola said... BALAS

Cik Aiyu yang supercute!!!

Anonymous said... BALAS

cik aiyu sangat comel

stalker IG n Blog :)

persimmon said... BALAS

custome tu seksis...asalkan dia minat..no problem

Amyz Azlie said... BALAS

A ah. Kelakar tgk dia cari nombor dia. Tak apa. Nanti sampai masa kita tau apa sebenar dia minat. Kalau dia ok lagi ok la kan. Kalau dia tak nak, takde la nak paksa.

Anyway, good job Aiyu. xoxo.

Kita ingat nak masukkan Alam kelas gitar or piano. Bagus juga untuk practice memory dan kordinasi tangan. Tapi takut gak minat separuh jalan. Takpe. Asal ada basic pun oke. Hihi.

Nazayiena Ayiena said... BALAS

comelnya cik aiyu dgn costume tu,xde ambik video ke huda?

Norma NML said... BALAS

Comelnye :-)

Makcik Anak 3 said... BALAS

kembang setaman skirt aiyu..heee

Ana Rashidah said... BALAS

comelnya mek ni. awat lah.... cepat sangat membesar. rasa baru je follow blog ni masa mek ni baru lahir. now dah besar dah huhuhu.....

Anonymous said... BALAS

kak huda ... di Malaysia skrg heboh tentang cadbury ada dna babi walaupun ada logo halal jakim... Nak request entry blh x kak hehe.. Boleh x akak buat entry khas tentang mcmmna n cabaran akak dan org Islam di Amarika search produk makanan halal cth coklat, bahan untuk kek, makanan d restoren n lain2 yang halal di sana. Terima kasih :-)

- wan -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...