Tuesday, July 22, 2014

Hello again

 Hello Malaysia!
 
Ha ha, more like belated hello.
 
Dah lebih seminggu sampai, baru nak update blog.
 
What to do, tuan punya blog malas. Penat pun iye jugak.
 
Dengan melayan jet lag anak-anak selama seminggu. Penat weh, lelagi diorang dua amik giliran nak tido. Sorry Aiyu, mommy loves you very much but I have to be on #teamaaron. Aaron tido, mommy join sama. Awak dah besar kan, so boleh layan blues sesorang.
 
 
 
Alhamdulillah, perjalanan kami kali ni berjalan lancar. Memandangkan dah 2 kali flight dari Midland buat tinja, kali ni kami tekad nak fly dari Dallas. Fikir-fikir memang lah kena drive 5 jam, tapi kalau campur dengan fly time and transit at Dallas airport, lebih kurang kot. At least satu transit dah takde.
 
Walaupun rupa mommy serupa Sherpa naik gunung Everest masa kat airport hari tu, kami sampai juga ke Malaysia. Ramai juga orang yang tegur, cakap iolls berani. Tah tah diorang ingat I gila, hahaha.. What to do, sape suruh gatal kawen dengan orang Amerika. Padan muka sendiri la, nak balik kampong yang amat jauh. Tapi dalam jauh tu pun, tak yah nak gaduh laki bini tahun ni balik raya rumah sape. Kompem rumah I jadi pilihan, hihihi...
 
 
Balik kali ni seronok, pasal Sally selalu ada di rumah mak. Dia tengah mengandung, tak larat nak jaga Cik Rose sesorang kat rumah. Best lah Cik Aiyu ngan Abam Aaron, ada gang.
 
 
The usual suspects.
 
Suspect yang menghias carpet nenek dengan cereal puffs. Orang kasi dalam mangkuk elok elok, diorang nak juga sepah kan atas carpet. Pastu kutip masuk mulut dari situ.
 
T__T
 
Lantak korang la. 

6 comments:

Anonymous said... BALAS

Selamat menjalani ibadah puasa di Malaysia, kurang jam sikit dari Midland kan.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 5/6 hari lagi.

Tahun ini tema baju raya warna apa?
me & family, rojak sebab tak beli. Pakai bulan November 2013 punya ja
jimat duit

Azian

Kausar Amin said... BALAS

the kids so cute! selamat pulang ke tanahair :)

Amyz Azlie said... BALAS

Yeay. Dah sampai Msia dah. Alhamdulillah selamat semuanya. Gigih tu bawak 2 anak sorang2. Masa dengan Alam dulu, tengah pregnant. Sekarang ni rasa ngeri je nak bawak 3 orang naik flight balik KL. Walaupun sekejab. Tapi mesti kekecohan punyala.. Hahaha.

On the other note; Happy Birthday Mommy Aiyu & Aaron. Have a great year ahead and semoga happpyyyy always. xoxoxoxoxo

Lagi satu sepah2 makanan tu, Amelyz la. Kan, dah elok2 kasi dalam mangkuk, sepah atas lantai, kutip balik makan lagi sedap. Nangis mak!

ummisara said... BALAS

selamat hari raya :)

Nota Cikgu Anum said... BALAS

Iols respek uols la...

Fifi Nadhrah said... BALAS

selamat sampai.. alhamdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...