Wednesday, October 22, 2014

Her first coloring contest

 Hari ni masa gi kelas swimming, Cik Aiyu dapat surprise gitu.
 
TAAA DAAAAAAA!!!!
 
!!!!!!
 
!!!
 
!
 
 
Tak sangka, gambar zombie kampung pisang yang dia warna hari tu, menang tempat kedua. Tak sia sia kitorang submit, hahaha....
 
Ada banyak je gambar lain yang boleh dia warna, macam Tinkerbell kat bawah tu, Cinderella, SpongeBob... Tapi memandangkan ada orang tu asyik duk "I miss playing zombie game with daddy", of courseeee... zombie menjadi pilihan utama you. Kesian Cik Aiyu, sejak daddy kerja baru ni, dia selalu cakap I, yang dia rindu kat daddy.
 
What to do, bak kata daddy pada dia, "I have to find ten twenty dollars". So far Cik Aiyu macam tak reti sangat erti nilai duit. She knows her numbers, and that you have to pay to get something, but she doesn't comprehend the meaning of value yet. Agaknya pasal I tak pernah kasi alasan tak boleh beli benda pasal takde duit kot. Selalu kalau I cakap no, it means no. Lagipun yang selalu dia mintak nak beli adalah candy. So dia pun tahu kenapa kalau tak boleh.
 
"I think if I have too much sugar, I will go cray cray".
 
Spot on, my love.
 
:D
 
 
 
Berbalik pada peraduan mewarna tadi, Cik Aiyu diberi pilihan, nak hadiah apa. Ada lah dalam 5-6 jenis hadiah I nampak tadi. Ada princess accessories, torch light, crayon, coloring book, ngan ape tah lagi.
 
Cer teka, apa yang Cik Aiyu pilih?
 
?
 
?
 
?
 
?
 
?
 
Coloring book.
 
Yes, my daughter is a nerd, hahahaha....

11 comments:

sharon m.q. said... BALAS

pandainya dia.. congrats, mek aiyu! :)

Lynn Hamzah said... BALAS

tahniah cik aiyu...

FadlinaMokhtar said... BALAS

Kreatif la mummy bukan nerd.haha.
FAD

Kak Kep said... BALAS

Cantik nyerr colour.. Halloween is around the corner.. anak Kak Kep pun dah sibuk lah nih.. kat school dah kecoh kecoh pasal halloween.. huhu

salam kenal, Kak Kep from Doha Qatar ;-))

mama bella said... BALAS

pandainya cik aiyu..tahniah

Anonymous said... BALAS

Congratz cik aiyu.. bertuah mommy.. wah.. header dh tukar pic.. xsia2 I comment

persimmon said... BALAS

comenye head banner..suka tgk..btw aiyu sgt kreatif kaler..kalau my doter..dh hancur kaler..

Liz Yahaya said... BALAS

Cray cray?? Aiyu is using urban internet slang nie. Too adorable!

Amyz Azlie said... BALAS

Hahahahaha. Kelakar la awk ckp aiyu nerd. LOL!

Tahniah Aiyu. Dah bagus skill coloring Aiyu. ALam je bertaburan di atas jalan lagi. Haihhh. Hahaha.

Madam Sooyaree said... BALAS

Sharon,
Thnaks auntie!

Lynn,
Terima kasih :)

Fad,
Hahahah... ok laaa kreatif laaa :P

Kak Kep,
Salam perkenalan kak! Lama dah ke di Qatar? Sana pun celebrate eh, ingatkan US je yang ber Halloween. Anak kak pakai costume tak? :D

Mama Bella,
Thanks auntie!

Anonymous,
Hahahah... thanks dear for the comment. Kekadang tak dan nak balas, tapi baca tetap baca :))))

Persimmon,
Thanks dear :) Hihihih.. Aiyu memang suka mewarna, kalau dapat buka warna sekali harung je dia warna kekadang.

Liz,
Hihihih.. I prefer for her to use cray cray rather than crazy. Sounds a bit more harmless hihihihih

Amyz,
Hahaha.. thanks auntie! Alam lelaki, takpe. Kena gagah perkasa, warna warna ni kerja awek je, hihihi

Fifi Nadhrah said... BALAS

wah.. pandai aiyu kaler.. siap pilih colouring book.. kalau saye jadi die.. sy pilih princess accessories..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...