Monday, November 3, 2014

Belated Halloween post

Sedar tak sedar, dah masuk bulan November kita kan.
 
Cepat sungguh masa berlalu. Macam baru je masuk tahun 2014. Tau tau, nak berakhir dah. Apa yang dicapai pada tahun ni. iolls pun tak tau. Kedut makin menular, tapi jerawat tetap ada. Nampak sangat kulit muka tu confuse, macam tuan punya badan jugak, hahaha...
 
Akhirnya, acara kemuncak buat kekanak di sini telah tiba pada hari Jumaat lepas. Apa lagi, hari Halloween lah. I guess they like it the best because of the candies and costume. Siapa tak suka makan jajan kan? Pastu bebudak mana yang tak perasan yang diorang tu princess atau superhero?
 
Jadi pada hari Halloween ni lah, segalanya mungkin. Yes, it has a morbid story behind the origin of Halloween, but honestly, I think everyone is past that. Halloween is all about getting sugar high, while being able to be what you are not.
 
For example, Aiyu thinks she was a cute ladybug for Halloween. She did precisely mention the "cute" part to her friend's mom.
 
"I am a cute ladybug for Halloween."
 
Hah, at times I wish I have her confidence, hehe...
 
 
Abam Aaron pulak, Captain America.

 
Obviously he didn't care for it, but the costume was too cute for me to pass.
 
Nasib baik Cik Abe tak pergi field petang tu, jadi boleh la kami keliling kawasan rumah untuk trick-or-treat ing. Tahun lepas diorang pergi kawasan happening, tahun ni kat rumah je. Abam Aaron pukul 7 lebih dah tido, kang pergi jauh jauh, kesian pulak dia.

 
The winner of the scariest house.
 
Nampak tak bayang bayang kat tingkap tu? Itu semua patung-patung yang menakutkan. Siap ada bayi berdarah lagi. I kalau part patung-patung ni, kalau baby ke budak kecik ke, kadar takut tu lebih sikit, hehehe... Tak tau la lepas Halloween ni mana diorang campak patung-patung tu semua. Jangan letak tengah jalan sudah, ada yang tak cukup tanah berlari tengah malam kang, hehehe...

 
The happiest girl on earth, according to her.
 
Cik Aiyu sangatlah excited, tak berhenti mulut dia bercakap "I really love Halloween! I have a lot of candy in my Jack-O-Lantern basket! This is so much fun!"
 
Ada part tu, dia siap gelak sorang sorang sambil jalan, "Mommy, I am laughing because I am so happy!".
 
Abam Aaron pun happy pasal dapat makan cokelat, hahaha.. Ada jiran kasi Milky Way kat tangan dia. Ingatkan dia pegang gigit gitu je la, rupa rupanya dia gigit sampai pembalut tu bocor, jadi dapat la dia hisap cokelat tu. Padanlah member senyap je atas stroller, rupanya menghayati nikmat cokelat.
 
Happy kids = happy parents.
 
Down side, sekarang ni selalu la kena dengar Cik Aiyu meratib, "Mommy, can I have candy, pleaseeeee"
 
T__T

15 comments:

sharon m.q. said... BALAS

heheheh...lucu dan comel la cik Aiyu ni... part dia gelak sorang2 tu tak tahan tu...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... BALAS

Aloloo.. cute aaron n beautiful ayu. Puas la cik kak kita tu brangan kan. Smpi bole gelak sorg2 ;)

Amyz Azlie said... BALAS

Cik Aiyu cheeky! Hahaha. Tiba2 ketawa sebab happy tu kelakar sangat. Hahahaha.

Nampak big girl la Cik Aiyu pakai boot tu. Cantik lah. Cantik sangat. Suka laa..

Geram tengok Aaron dengan costume captain america ni. Rasa nak kidnap. Hahaha.

Makcik Anak 3 said... BALAS

bam bam dah muke cik aiyu kita ni..hehee...but....sgt comel dua bradik ni tau...heee

Lynn Hamzah said... BALAS

hihihi...comey cik aiyu duk bercakap macam gitu...

Begum Fathilah said... BALAS

boot cik aiyu comel sangat..

Eliss Mie said... BALAS

aloooo comelnya si cute lady bug tu... dah kutip haruslah makan kan aiyu..hehehe..sabar jer lah maknya yer..

Qider said... BALAS

Cik Aiyu, awak memang comel pun..hehe..betul tu, happy kids, happy parents..anak2 saya dapat cekelat macam dapat emas kekdahnya..

Syima Syaz said... BALAS

Haha happy sangat2 tu aiyu.... Best juga kalau dpt sarungkan costume kat bdn anak..

Tgh doa ni kot aisya ada chance gi oversea time halloween blh la dia try makan candy.

lyzaCR7 said... BALAS

Muka colby mcm Yusri KRU plak aye tengok sepintas lalu hehehe..

Fifi Nadhrah said... BALAS

aiyu ketawe sorang2 tibe2 tu memang lawak.. hahaha.. cute sgt kot..

comel sangat aaron punye costume.. dengan gaye die.. hihi..

norlida kamaruzaman said... BALAS

comel sgt both of them..

salam kenal, jemput singgah ke blog saya

http://idanas.blogspot.com!

T said... BALAS

Hi,

Banyak tak hasil kutipan? Saya pun akan senyum memanjang kalau dapat banyak free candies.

I dulu duduk in a neighborhood yang sangat meriah for halloween. Siap ada polis & bomba on the street play Michael Jackson’s "Thriller” from their cars with all the sirens and giving out candies.
Current neighborhood tak meriah: we have lotsa college kids and young adults. So, budak-budak pergi trick or treating dekat kedai instead.

-T

Abang Bear said... BALAS

cantiknya deco tu.. kalau malam banyak lampu dari seram jadi cantik pulak... pesta pun pesta berjalan dan tak jadi cerita hantu

dalila said... BALAS

semakin ayu cik ayu ni.... mkin besar.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...