Thursday, October 30, 2014

His 12 month check up

 Produktif sungguh hari ni.
 
Pagi tadi, dua kali I pergi sekolah Cik Aiyu. Mana tak nya, dah tengah jalan baru perasan, yang cik kak kita tak pakai shorts bawah dress. Sekolah dia ni strict sikit bahagian pakaian ni. Kalau nak pakai skirt, kena pakai short. Takleh nak kasi nampak spender. Baju, takleh pakai spaghetti strap atau halter neck. Kasut pulak, hanya tennis shoes. Crocs ke, boots ke, memang tak dapat. Tennis shoes yang ada lampu lip lap pun tak boleh. Yang bunyi bunyi apatah lagi, hehehe...
 
Dari sekolah mek Aiyu, kitorang pergi jumpa pediatrician abam Aaron lak. We did his 12 months visit. Kesian cik abam kita, dapat 4 vaccines, ngan finger prick for lead test. Masa finger prick dia tak nangis, takde perasaan pun. Tapi bila kena cucuk dua dua belah peha tu, dia nangis lah. He didn't cry for long, but I could not stand the "you betrayed me, mom" look from him. Sorry baby, bukan mommy yang nak kamu kena cucuk. Blame it on Texas, hahaha...
 
 
So far alhamdulillah, I think he is progressing well. He can walk good, and I guess he can do whatever a year old boy supposed to do, whatever it is, hahaha.. So I thought. Tadi masa kat klinik tu ada checklist yang I kena isi, tentang perkembangan abam Aaron. For example, can he pick a lace between his thumb and index finger? If he is given a crayon, would he scribble on a paper (after you show him how).
 
Oh em gee.
 
I didn't know those were expected from a year old boy. I guess I never really did ask him to do anything, let alone to pay undivided attention to everything he does. Like come onnnn... he has an older sibling, and mommy has a smartphone. Ever heard about Instagram? It is so addictive to check on what people are having for their dinner, and their outfit of the day.
 
S...
 
O...
 
R...
 
R...
 
Y...
 
Perhaps, I should pay more attention on Aaron's growth. It's time to get the Duplo out, and to buy those chubby crayons (hoping he will actually use it, and not chew on it).
 
#tigermommymodeon
 
 
Captain Aaron.
 
 Nampak gaya kena beli baldi satu esok untuk abam Aaron. Cokelat mu, cokelat ku jua nak.

6 comments:

Nazayiena Ayiena said... BALAS

dah 12 bulan dah baby Aaron ya,
siannya kena cucuk....

farah said... BALAS

I yang baca ni pun like OMG itu kah expected progress of a 1 yr old. Advanced sungguh di Amerika ye...hehehe...chaiyok2 Aaron on your skills, mummy dah tiger mode tu mesti sekejapan je terer budak tu nanti...hehehe

Arena said... BALAS

Salam.

Happy belated birthday aaron. My son turns 2 today tapi tak sempat buat entry lagi. Makkkk is that ecXpected of 1 year old.? Yikes. Kalau 2 year old apatah lagi. Crayon ek. I sorok his crayon sbb tak tahan dia nak tunjuk art skills tu, hehe ok mama kena rajin buat art class sesama.

Amyz Azlie said... BALAS

Ya Allah. Cute sangat abang Aaron pakai baju captain america nih...!!!

Alahai. Amelyz tak reti pegang crayon. Semua benda adalah untuk dirasa digigit je. Adoiiiii... Hahahah

Fifi Nadhrah said... BALAS

sekejap je da setahun aaron.. comel.. suke..

Qider said... BALAS

comelnya, tu outfit captain america ke?
dah setahun pun abam Aaron. Rasa macam baru je dok baca mommy beliau dok buat keputusan nak czer ke tak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...