Monday, November 22, 2010

Aktiviti hujung minggu

Hari ni turn Cik Abe bangun awal.

Pasalnya selalu Cik Aiyu akan terjaga dalam jam 8 pagi gitu, dan lepas terjaga dia akan mula cakar-cakar dinding tempat tidur sambil berkukur. Bunyi kkkuurrrr... kkkuurrrr.... Jadi, kami amik turn siapa yang boleh tido sampai kul 10 pagi, hehehe. Dah kawin hidup kena muafakat, iye tak?

Petang tadi kami keluar. Tak ke mana pun, saje nak keluar makan sambil beli groceries. Lama dah tak makan luar.


Tapi sekali kat luar, pergh... baru rasa sejuk. Menyesal pulak tak pakai jaket tebal.

Kitorang gi makan Mexican food. Seafood chimichanga. Sodap! Ke pasal makan lunch pukul 4 petang? Gambar makanan lupa amik pulak. Dah kata tahap kebulur baru nak makan kan. Lupa segalanya. Gambar anak yang baik perilaku adalah.


Tengok tu, baik aje dia. Tak berbunyi-bunyi. Duduk aje atas stroller. Kalau kat rumah, amik kau. Tak sempat duduk mak bapak nye. Asyik nak ada teman aje.

Lepas jalan-jalan cari makan, kitorang ke Walmart pulak. Tapi tak beli stok banyak, pasal minggu ni nak balik rumah ibu mertuaku. Thanksgiving kan Khamis ni, kenalah bersama keluarga.


Kat Walmart pun Cik Aiyu baik perilaku. Jalan-jalan sampai tertido.

Sampai aje rumah dia dah mula mengomel. Cik Abe kasi cadangan, suruh letak dia atas stroller bila kat rumah. Kasi dia feeling-feeling kat luar sikit, hehehe

10 comments:

My Life My World said... BALAS

Hehehehehe... sungguh bernas idea Cik Abe tu, bergeliga otak nyer yer... boleh buat batu cincin. Hahahahaha... gurau jer lah ;) ... Cik Aiyu tu dalam apa kondisi pun sangat comel. Geramnyer lah pulak tengok budak kecik nih :)

Dinas Aldi said... BALAS

adohh comel bangat cik Aiyu! geram sangat tengok dia.

pB said... BALAS

so cuteeeeeeee

Hidayah said... BALAS

Cik aiyu sgt vouge disini yer..yg pasal stroller kat dlm rumah tu nak comment sikit, dulu shafiq pun we all apply cmtu, siap tido pun kekadang dlm stroller kat dlm rumah..hehehe! kalau nak wat kerja kat dapur pun letak dlm stroller so sempat ler nak menumis ke nak basuh pinggan ke nak sapu n mop ke! its work very well...tp start dh boleh merangkak n especially nak boleh kaki! bye bye stroller, kalu kat shopping mall pun lelama sgt mama dia nak pilih2 baju siap mengelupur dan mengomel2 nak turun ke lantai okey..itulah budak nak buas kan...selamat mencuba!

-iLLa- said... BALAS

wah....ku suker topi cik aiyu iteww..

Syima Syaz said... BALAS

aiyu superb comel!

hahaha..pasni aiyu kena duk dlm stroller la gamaknye...

Madam Sooyaree said... BALAS

acik: dah pening fikir, macam mana nak senangkan hati si kecik ini. mengomel saje...

dinas: tq dear ;)

pb: tq :)

dayah: tq yang. waaa.. kira berguna la kan taktik tu. nanti nak cuba lah. lama lagi kot sebelum dia merangkak. skang nak angkat bontot pun berat, hehe

illa: topi sesuai untuk musim sejuk you ;)

syima: itu lah, macam bakal berlaku aje, hehe

ComeyBelako said... BALAS

buleh wat menantu nih...**ayat nak booking...ngeh3...**

Opie said... BALAS

suke nye tgk die pakai kasut tuh..comeyyy

{f a r a h} said... BALAS

Cutenye cik aiyu!!! Nk ngap2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...