Wednesday, November 10, 2010

Makanan pertama bayi saya

Pagi tadi, cabaran memberi anak makan buat kali pertama telah bermula.

Juadah pilihan adalah pisang emas dibawa belayar. Pisang tu pun dah 2-3 hari umurnya, jadi amat sesuai untuk dimasukkan dalam fresh food feeder itu.

Keputusannya:-

Pass with flying colors!!!

Cik Aiyu nampaknya amat teruja dengan pengalaman baru. Banyak jugak pisang dia makan, dalam 1.5cm gitu. Kira banyak la kan, bagi first timer.

Petang tadi, kami pergi grocery shopping. Cari buah-buahan lain yang sesuai untuk Cik Aiyu.

Kami beli pisang lagi, pear dan anggur. Sini buah-buahan tak banyak pilihan, especially this time of the year.

Btw, Cik Abe nak enter frame. Dia suruh tunjuk lamb shanks yang dia masak. Lately ni dia amat suka memasak, especially steak dan kawan-kawan. Semua gara-gara buku Martha Stewart. Semangat sungguh membara, siap beli fresh herbs. Bagus bagus bagus, semangat macam ini yang kita nak.

Gambar sebelum:-

Gambar selepas:-

Sedap! Like this :D

14 comments:

C!kpuanmuda® said... BALAS

comeynye!!!! anak laki tak bleh pakai topi bunge.. tskkk :(

Hidayah said... BALAS

Sedapnye lamb shank! Tetiba lapar hahaha!!

Rozie said... BALAS

waaah....syiok nye dgr cik aiyu semahaatt nak mkn..:P. My baby kena tunggu lagi 2 months to go...

Madam Sooyaree said... BALAS

nora: tu tanda suruh ada baby lagi tu, hehe

dayah: haaa.. kena la buat ini malam :D

rozie: cik aiyu pun baru 4 bulan lebih, tapi kasi je la pelan-pelan dulu. buah aje pun, hihih

{f a r a h} said... BALAS

Bestkn pki feeder tu tp bile nk cuci, ya Allah...mcm nk buang je

lyza said... BALAS

sunggug lazat lamb tu..aye tertawan.. nnt blk kj suh dia jamu aye cmtu ek.. hehehe...
topi tu helen beli ek?yang dia tknk pakai dulu tu?pe pun aiyu tetap maintain comey..
mimin kt sebelah smbil komen --> comeynya aiyu pakai baju purple.. mimin pun nak la..haha..

Anonymous said... BALAS

beanie tu aye ler yg beli ... dulu puas nak pakaikan asyik nangis je

maybe sbb msia panas...kat US sejuk sedap je cover kepala

nasib baik aye tak makan kambing & yg sewaktu dgnnya :p

@ helen @

ComeyBelako said... BALAS

bertuahnya badan...cik abe rajins masok gitu.

Hisyam said... BALAS

suka tgk cik aiyu...ayu sungguh he2

Dinas Aldi said... BALAS

aisayman, renungan cik Aiyu macam model profesional la dalam gambar ke2 tu, hehe

ASaDa RyutaRo said... BALAS

wollah.. cik abe rajin masak tu yg best. guna buku resepi lagi. hihi..

cik aiyu comeyyy!!

Lady of Leisure said... BALAS

heee comel cik aiyu ni.. pisang tu masuk dalam tu then baby kunyah2 la ye? hehe..

Madam Sooyaree said... BALAS

farah: ha ah, best pakai feeder tu. cuci i tak kisah, tapi tang benda lain yang melekit tu

lyza: ha ah, tu topi yang helen beli. skang ni saiz dia ok dah utk dia, cuaca pun ok. mimin takleh pakai baju tido cam aiyu ni, susah nak jogging nanti. nanti aye suruh colby masak, boleh gang ngan sally

helen: mmg pilihan terbaik utk musim sejuk topi tu, hehe

cb: alhamdulillah, hobi yang patut disokong, hehe

hisyam: tq dear :)

dinas: renungan tak puas hati kena ikat tu, hehe. stroller ok sikit dia, carseat mmg kureng

asada: cik abe macam awak jugak, hehe. tunggu dia goreng ubi je, hihih.. timasih :D

lady: tq dear :) feeder tu ade jaring kecik, so apa2 kita masuk kan dalam tu dia akan kunyah, then keluar ikut jaring kecik tu. reduce possibility baby utk tercekik gitu

rara said... BALAS

wahh menariks!! best la dapat husband rajin masak.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...