Saturday, December 25, 2010

Christmas 2010

Ho ho ho!!!

Malam tadi, Santa Claus masuk ikut pintu dapur. Dah kata rumah mertua takde serombong asap kan. Lagipun Santa zaman sekarang gemuk belaka, tak muat dah masuk ikut serombong tu.

Pagi ni, kami jumpa banyak hadiah bawah pokok.


Tengok tu, selamba aje mak nye pakaikan anak baju warna hitam. Kalau Cina, mampos kena halau keluar rumah. Tapi takpe, kami bukan Cina, dan dress tu hanya $10. Seeepppppp.....

Untuk lunch, MIL masak turkey yang tidak ternoda (tiada adegan sumbat sana, sumbat sini) dan Cik Abe pula panggang daging rusa. Of course, kena lah ada mashed potatoes, gravy, squash, french beans dan roti yang dibuat semalam. Gambar makanan lupa pulak nak snap, atas dasar buruk lantak. Gambar Cik Aiyu makan sebelum tu ade lah.


Then, acara membuka hadiah pun bermula. They started with the youngest in the family, i.e. Mr Kreed. Tapi Kreed tak boleh duduk lagi, so mak dia buka kan. Tak aci :P. 


After that, turn cik kak kita.


Mostly dia dapat hadiah berupa pakaian. Kami pun kasi Kreed pakaian, hehehe... Susah kan nak shop untuk baby. Kalau tak pakaian, mesti toys. Apa lagi tak? Hmmm.. kalau diapers untuk stok sebulan pun mak on aje :D.

Millie.


Yang tua bangka, takde gambar ok.

For the both of us, kami dapat wok, pyjamas, sweaters, puzzle, teas, toiletries and chocolates. 

Selepas upacara membuka hadiah berakhir, kami buat ritual menyerang apple pie & vanilla ice cream pulak. Confirm sit up buang ke longkang lagi :(

To those who are celebrating, Merry Christmas! To those who aren't, enjoy your weekend!

P/S: Hari ni Cik Aiyu bukan aje dikunjungi Santa Claus, tapi Tooth Fairy jugak. Gigi yang nampak hari tu dah keluar akhirnya... :)


10 comments:

Syima Syaz said... BALAS

woowww aiyu bukak present secara ganas....hehehe

best jugakkan dpt present.present vs duit raya...aiyu dpt dua2 sekali.lucky aiyu...=)

Madam Sooyaree said... BALAS

Syima,
Aiyu dapat dua-dua sekali, mak bapak nya kena keluarkan duit 2 kali! :P

Dinas Aldi said... BALAS

Gambar 1 & 2
Cik Aiyu: yeehhhhh hadiah banyak! I like!

Gambar 3
Cik Aiyu: napaaaa la korang pakaikan aku tanduk rusa ni..sabar jelah..

kehkehkeh!

fatt said... BALAS

meriahnya krismas..i pun 1st time rasa krismas dlm hidup..part tukar hadiah tu memang best..klu culture kita segan skit nak bukak hadiah depan org yg bagi hadiah tu, tapi dorang jenis bukak je depan kita...hahaha..

i pun beli cekak reindeer tu sbb kiut :)

happy holiday to u & family :)

Hidayah said... BALAS

So cute aiyu with black dress tuh! Tak sabar nak baby gurl pulak lah cmnihhh! We all crlebrate having lunch buffee jer kat royal chulan...sgt meriah disana yer..

Arash Libra said... BALAS

wow..cik aiyu dgn lil' black dress.. cute ;)

4 Kay-E said... BALAS

Amboi cik aiyu dah celeb xmas ye..

rara said... BALAS

pandainye cik aiyu bukak present dia sendiri. hehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Dinas,
Kesian anak jadi mangsa dera mak, hahaha... Tapi Aiyu memang jarang cabut apa yang kami letak di kepala. Dia redha aje :P

Fatt,
Kena lah update blog dengan cekak itu kan :D Itulah, diorang selamba aje bukak depan2 kan.. Seikhlas hati gamaknya

Hidayah,
Royal Chulan makan best tak? Tak pernah lagi ke sana.. Haaa.. apa lagi, Shafiq nak adik tu :P

Arash,
Thank you :)

4-Kay-E,
My 1st Christmas gitu :P

Rara,
Bukan present aje reti bukak, suratkhabar pun reti 'baca' :P

Amyz! said... BALAS

bestnya dapat hadiah. hihi.

cik aiyu. kenapa duduk atas bumbo seat muka serius? muka tak puas hati kena pakai tanduk rusa ke? haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...