Saturday, January 8, 2011

Modal untuk menjadi petani yang berjaya

Malam tadi ku mimpi ngeri.

Gigi Cik Aiyu tumbuh macam kulat kat celah-celah. Ada warna kuning, ada warna hijau. Geli weh! Terasa macam ada dalam mulut sendiri bila bangun tadi.

Macam paham-paham aje kan, yang kitorang tak gosok gigi Cik Aiyu lagi. Dr Azliny, jangan marah aaa.. nanti kami amalkan gaya hidup gigi yang sihat :D

Kami pun pergi ke Walmart, beli berus gigi. Comel aje saiz nya, untuk 6 months - 2 years old. Dapat kat Cik Aiyu, confirm dia buat kunyah. Tak pun ketuk-ketuk diri sendiri sampai lebam. Tak pasal-pasal mak kena tangkap dek Teledera kang.


Tengah beratur untuk bayar, ada sebungkus cokelat satu gift card yang amat menarik perhatian ku.


Siapa yang nak jadi petani berjaya? Modal $10 aje you.

Dulu ku fanatik gak dengan Farmville ni. Ingat lagi time pergi Tioman ramai-ramai, semua asyik terbayang tanaman di komputer. Semua bajet tanam tembikai, pasal 4 hari baru boleh tuai. Hari-hari mintak kawan hantar seekor lembu. Kalau dapat Cik Bab pulak, semua pakat letak dalam kandang pasal tanak H1N1 merebak. Tah apa-apa kan. Tapi sejak Nov 2009, ku dah stop. Level 39 tak silap time tu.

Bila teringat kisah silam yang manis, macam ada panggilan pulau pulak kan, hehehe... Nooo!!!!



5 comments:

Dinas Aldi said... BALAS

haaa, rajin2lah beruskan gigi Cik Aiyu ya, mak Cik Aiyu! hehehe nak buat camana dah Cik Aiyu nak pegang berus pun tak terbayang camana lagi.

An Aspiring Writer said... BALAS

hihi saya pun hantu farmville dulu.. until a point saya nyer laptop hang bilamana bukak farmville app. that's when i stopped.

but my hubs masih tak insaf lagi! eheh

Syima Syaz said... BALAS

kena rajin gosok gigi cik aiyu...kalau tak jadi lah mcm gigi kite...eeii!

rara said... BALAS

hahaha... rindu pulak nak main FV. masa zaman fanatik dulu pagi petang siang malam asyik berkebun.

4 Kay-E said... BALAS

Kelaakrlah.. ingatkan petani betul td. hehee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...