Monday, February 28, 2011

8 bulan yang hilang

Nampaknya, Cik Aiyu tak boleh sambut ulang tahun (ke ulang bulan?) ke 8 bulan.

Nak buat camne, dah takde 29hb Feb tahun ni. Adakah itu maksudnya anakku akan jadi awet muda sebulan? :D Terkenang pulak, kesian gak pada mereka yang lahir pada 29hb Feb kan. Mesti tertunggu-tunggu untuk sambut hari jadi setiap 4 tahun. Especially zaman budak-budak, bila kawan-kawan semua selalu buat jamuan hari jadi. Alaa... kalau buat birthday party lambat atau awal sket, apa salahnya, tak? :D

Perkembangan Cik Aiyu setakat ini:-

- Ada 8 batang gigi. Gigi kacip sudah settle! Tunggu taring pulak tumbuh. Jangan jadi abang Edward sudah
- Merangkak sudah full gear! Yang kelakar dia suka kembangkan tangan waktu merangkak, ala dinasour berjalan dah rupanya
- Suka pusing-pusing kampung. Tak kisah lah dalam kereta atau stroller. Tapi jangan pada waktu malam, haru!
- Prefer pompuan daripada lelaki dewasa. Kalau lelaki dewasa yang dia tak biasa tiba-tiba dekat dengan dia, kompem dia jerit!
- Enjoy music. Kalau dengar lagu mesti dia goyang-goyang badan.
- Suka kerutkan hidung, sambil muncung mulut. Dah ada di rumah mertua, baru ku tahu bapaknya dulu pun suka buat gini, hihihi

Dan yang pasti, masih suka waktu mandi :D




19 comments:

farah said... BALAS

cute nye dia ;) she's so adorable la

I.Q.W.A said... BALAS

comelnya die mandi dalam sinki.. hehe

Anggerik Berduri said... BALAS

cik aiyu...gosh² sangat cantik..nk booking for my nephew boleh?LOL gagagaga

Madam Sooyaree said... BALAS

Farah,
Thanks dear :)

Iqwa,
Senang mandi dalam sinki, tak sakit belakang kita :D

Anggerik Berduri,
Thanks dear. Ok aje, nanti boleh isi borang, hehehe

Ruch Mathers said... BALAS

awww comel nya.kasi gigit sikit bole?sikit je promise :p

Nanak said... BALAS

Oh Em Ji! sangat cute itu anak dara!

Lady of Leisure said... BALAS

iskiskisk, pic last sekali tu comel sangat, buat orang geram je tau.. :D

nur easy said... BALAS

cantiknya pool dia..auntie nak join sama boleh x?? ;)

umimiqdad said... BALAS

sgt comel sekali..geram nak picit2 pipinya.mana borang nak isi ni, pasal nak booking cik aiyu jd menantu...hihihi

ati_emylia said... BALAS

chomei chomei...kalo dh besar wat mcm ni harus pitam mak dia heheheh

emy

ayang said... BALAS

Tomei nyeeeeeeeeeeeeeee... Cik aiyu... Geram tgk..Suke giler dapat mandi "kolam" special... hehehe

Madam Sooyaree said... BALAS

Ruchiano,
Kalau berani, boleh cuba, heheh

Nanak,
Thanks dear :)

Lady of Leisure,
Itulah stail dia senyum skang, suka sangat kerut hidung

Nur,
Auntie join letak pinggan dalam tu boleh la, haha

Umi Miqdad,
Hahah.. borang kena beli! :D

Emy,
Dah besar nanti, kita suruh dia guna sinki buat basuh pinggan lak, hahaha

Ayang,
Nak mandikan dalam bath tub, malas nak tunduk. Amik kau, mandi sinki

Imparfait Saint said... BALAS

macam best jer mandi dalam sink

Anonymous said... BALAS

model sink..hehehe..
tp gmbr last skali cute sgt..
really miss her...
*kakliza*

Dinas Aldi said... BALAS

o lo lo lo lo comel sungguh mandi dalam sink!

yg last tu konpem muka kerut dahi sambil muncung mulut macam bapaknya kecik2 dulu, kehkehkeh!

Madam Sooyaree said... BALAS

Jas,
Seriously, elok untuk belakang. Kalau tak dulu tiap kali nak mandikan dia, mesti aku sakit belakang

Kak Liza,
Model sinki tak berbayar, hahaha.. Yang penting mesti mandi buih-buih :D

Dinas,
Iye lah tu, itulah trademark keluarga Cik Abe rupanya, hahaha

Cik Nani said... BALAS

rindu nya
dah lama tak melawat cik aiyu nan cumelllll ni..hihihi

muahhh

Unaizah said... BALAS

I pun suka mandikan my kids (time diorang babies) dlm sink. Takde la tertunduk-tunduk and sakit belakang. Senang!!

Kaseh said... BALAS

besday ayu 29 feb ehh..4 thn sekali bleh wish...takpela..special aiyu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...